CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Impian bergelar penasihat undang-undang bakal tercapai, Wani Kayrie genggam ijazah undang-undang

  [Copy link]
Post time 21-5-2024 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 21-5-2024 06:56 PM
Beeetooiiii sgt..jenuh nk membaca between in line..boss aii slu cakap open ur eyes big2 during rea ...

Xdan nak open big eye aihhhh…kejap jaaa mata tu terkatupppp
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2024 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kancilkering replied at 21-5-2024 06:28 PM
adık kawan ai
aambil aktuarial science tgk dari Great eastern gi takaful…gaji mencanak….

Yeke.  Ank iols da mula masuk jobstreet utk jaw data analisis.  

Gaji sedap tak cuols .
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KakZianaZain replied at 20-5-2024 09:13 AM
Ye. Dia dulu budak Asunta rasanya. Mmg budak pandai dan aktif kat sekolah mengikut kata kawan aku  ...

Cousin dia B dgn D dua beradik  tu xde plak sambung belajar ..sibuk nak jd terpaling artis. Dia ni artis pun ye student pandai pun ye....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 21-5-2024 06:25 PM
Kalau tau iols suruh ank iols ambik law dr ambik aktuarial

Aktuarial tu bidang apa beb
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2024 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 21-5-2024 09:45 PM
Aktuarial tu bidang apa beb


Aku tak pandai nk huraikan

Lebih pada belajar matematik.  Belajar buat data analisis   statistik.  Lain2 baca sini.  

Ank aku kt susah jgk.  Sem 3 aritu dia dpt 3.6 pointer.  
Aku taknk paksa2 aku ckp dia usaha la bnyk2.  Lepas tu apa je result dia aku terima je.  Taknk dia stress kn

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Actuarial_science
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 21-5-2024 10:38 PM
Aku tak pandai nk huraikan

Lebih pada belajar matematik.  Belajar buat data analisis   statistik. ...

Matematik mmg idok lah kalau aku ..tu lah weh kang kita push2 takut x jd apa....huhu jd mcm ank sedara aku plak terjun dari tgkat 17..bdk remaja skrg x boleh kita ckp lebih weh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
missHaidiD replied at 21-5-2024 10:25 AM
Kalau tau iols suruh ank iols ambik law dr ambik aktuarial

i pun baru tau dari my mum.. my aunt siap share lagi surat after probation 6 bln tu gaji naik la 2k. ni pun dh put depo utk latest toyota fortuner yg keluaran next yr utk my aunt.

honestly cuols hehe cousin i ni pun nda berapa kali tukar course last2 ambik la law ni pastu rezeki dia kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 22-5-2024 06:19 AM
Matematik mmg idok lah kalau aku ..tu lah weh kang kita push2 takut x jd apa....huhu jd mcm ank se ...

dahsyat betul.. stress kena push belajar mcm cerita korea ke anak sedara cuols tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 06:36 PM | Show all posts
nak kerja senang je.. pergi la keje bancuh simen
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
royaldanish replied at 22-5-2024 06:05 PM
dahsyat betul.. stress kena push belajar mcm cerita korea ke anak sedara cuols tu?

Student MSU ...entah lah dia x tggal apa2 nota pun . MCO mak dia suh balik JB stay umah ..entah aku pun xtau apa jadi sbb bdk laki kan banyak berahsia..tp kesedihan tu sampai skrg lah aku rasa..xtau dia stress pasal apa.. family have2 mak dia bagi sume ckup request ja nak apa... Entah lah bdk2 zaman skrg mental x kuat mcm bdk2 dlu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
AWEKSAMURAI replied at 22-5-2024 01:01 PM
Student MSU ...entah lah dia x tggal apa2 nota pun . MCO mak dia suh balik JB stay umah ..entah ak ...

kena buli kot.. kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:37 AM | Show all posts
orkid_amani replied at 21-5-2024 06:25 AM
Yaa yuuu business law mmg susah sebab act dia berubah2 lepas tu w/pun kita dah follow current tren ...

tp chuols survive kelas tu, kira mantop dah tu. hehehe. semua tu kenangan. tp diakui, budak law pun nyampah subject company law tu. akta dia jer, kemain tebal. kalau buat baling anjing tu, mmg kiok x bangun2 dah tu. tp akta lama tu dah dipinda, now lagi mcm power meols tgk
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
royaldanish replied at 22-5-2024 09:57 PM
kena buli kot.. kesiannya

Xtau nk kata xde reason ..xde hint apa pun xde ... Gf pun xde Sume xde cuma mak dia ckp 2 3 hari sblum dia nk meninggal tu dia ckp nak masuk Islam...dia tanya mak dia cmne nak masuk Islam ..dok tanya2 ..mak dia saampai stress mak dia ckp mana tau ..mak dia suh tanya laki aku lah or abang laki aku cmne nak masuk Islam ..tup2 dia suicide.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:29 PM | Show all posts
Missjass replied at 20-5-2024 03:54 PM
Dia Sri Aman bukan Assunta mmg bukan pandai la masuk sekolah tu

Iya dak wani ni dr SMK(P) Sri Aman. Sekolah cluster tinggi. Reputation bagus juga sekolah ni. Kira sekolah harian elit di area PJ. Batch anak kita. aktif di sekolah dulu-dulu. masa kawan2 sibuk nk smbg belajar dia nk kejar karier penyanyi dulu. Lps tu baru smbg  sbb bintangnya tak bersinar sgt dlm nyayian walaupun punya suara yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:18 PM | Show all posts
bagus kerjalah dlm bidang ko tu. xyah dok menyanyi sbb sore ko tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ShyDoll replied at 23-5-2024 12:29 PM
Iya dak wani ni dr SMK(P) Sri Aman. Sekolah cluster tinggi. Reputation bagus juga sekolah ni. Kira ...

Dia memang dah menyanyi masa sekolah kan? Tak silap masa lagu jangan jangan tu dia sekolah lagi lagu tu je la yang menjadi tu dia ingt akan bersinar lepas habis sekolah kot. Dia masuk big stage pun still tk leh naik kalau sbb rupa biasa Aisha Retno tu pun biasa jgk tp boleh je masuk AJL lagu ketipak ketipung raya tu pun viral
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dik wanie. Satu je harapan acik. Tolong rakam balik lagu cover sesuci lebaran tu dan nyanyi betul2. Stress acik tiap kali raya orang putar cover yg kau nyanyi serba gedik tu, mujur acik tak bertukar jadi godzilla je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 02:40 PM | Show all posts
Missjass replied at 23-5-2024 04:17 PM
Dia memang dah menyanyi masa sekolah kan? Tak silap masa lagu jangan jangan tu dia sekolah lagi la ...

Iya iya, mmg bila ada event apa2 di sekolah, mmg dia selalu jointapi tulah tuah tak berpihak pada dia lagi. tak da wow faktor kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2024 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
KakZianaZain replied at 20-5-2024 09:13 AM
Ye. Dia dulu budak Asunta rasanya. Mmg budak pandai dan aktif kat sekolah mengikut kata kawan aku  ...

Dia ni sekolah kat Sabah la bila masa dia sek assunta
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2024 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Missjass replied at 23-5-2024 04:17 PM
Dia memang dah menyanyi masa sekolah kan? Tak silap masa lagu jangan jangan tu dia sekolah lagi la ...

Tak silap Lagu jangan jangan tu masa dia sebelum pmr
Lepas tu dia DPT pmr straight A

Aishah retno tu iols nampak raut muka dia MCM lukisan raja eropah dulu dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:45 PM GMT+8 , Processed in 0.072467 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list