CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] PMX menyampaikan Perutusan Negara secara langsung di semua saluran media tempatan pada jam 9.00 malam ini.Apakah?

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 22-5-2024 09:25 AM

Alahai..
Iols setakat tu je lah..
Tak mampu Sampai old-timer tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
politikus pujaan para walanon 'kencing' apa semalam?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti walanon2 bongok kagum teruja tengok perutusan ni semalam sampai menjilat2 skrin tv mahupun gajet.. kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xy_daen replied at 22-5-2024 03:41 PM
Sembang. Kalau betul nak tarik subsidi golongan maha kaya, hapuskan sekali elaun-elaun Menteri yang  ...

Setuju..asal rakyat je kena bkorban..pak menteri mentekedarah byk betul xnk usik plak

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa percent rakyat t20 dlm negara ni? Warga asing ade dlm 2 juta lebih. Boleh  congak kot berapa jimat vs berapa cukai yg t20
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Wallahi, wa billahi, wa tallahi .... ke dalam lobang jubo saya...

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
aikee04 replied at 22-5-2024 02:16 PM
deleted...

Delete pun dah tak guna, malaikat dah tulis
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 10:19 AM | Show all posts
xy_daen replied at 22-5-2024 03:41 PM
Sembang. Kalau betul nak tarik subsidi golongan maha kaya, hapuskan sekali elaun-elaun Menteri yang  ...

setujuuuuuuuuuuuuuuu....part their own benefit...tak de pulak bunyi.....sunyi sepi mcm kubur....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2024 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak2 sunat laser atau macai2 tua bangka yg terlampau bodoh je percaya Nuar ni bersih, pro marhein, anti rasuah....

Siapa yg hidup zaman Nuar jadi Menteri Kewangan & TPM zaman Tun M tahulah macamana Nuar ni kaut projek & kekayaan negara melalui kroni2 dia..

Cuma cara Nuar ni bijak sikit drpd kebanyakan warlords UMNO masa tu. Pandai dia susun & sorok kerja2 korup.

Tambah pulak Nuar sangat handal berlakon suci & pejuang rakyat. Ucapan2 retorik dia pun mantap. Almaklumlah selain budak sastera, Nuar juga kuat invest kat speech writer yg power termasuk beberapal  orang yang dia liwat.

Kehidupan peribadi & keluarga Nuar sendiri gemarkan kemewahan... Rumah mahligai, kenderaan mewah siap ngan helikopter, pakaian mahal, percutian luar negara aje.

Nak tengok yg betul2 zuhud... Macam Tok Guru Nik Aziz tu haa... Tu baru genuine & tak berpura2 macam Nuar.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 10:37 AM | Show all posts
tapi....apa summary ucapan? tolong belanja sikit...malsa nak dgr semua
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 03:08 PM | Show all posts
entahnye selepas malam itu sunyi sepi tak ada liputan langsung apa yg dia sampaikan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 03:10 PM | Show all posts
cantthinkofany replied at 24-5-2024 10:19 AM
setujuuuuuuuuuuuuuuu....part their own benefit...tak de pulak bunyi.....sunyi sepi mcm kubur....

part mereka tu termaktub dalam perlembagaan, itu sbb nak tarik pencen ahli politik susah sbb mereka sendiri yg gubal sana sini bab pencen gomen lain bisa diatur..........
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 21-5-2024 03:28 PM
Tarik subsidi secara berperingkat.  Mula dgn diesel.
Akan dijelaskan mechanism.  Sapa x isi PADU, d ...


Diesel akan tarik dulu.... mechanism dah ada pun tapi tak announce,  sbb rakyat tak terlibat utk dpt subsidi diesel.... puak2 commercial dah dapat cara utk dpt harga sabsidi... kena apply...  

Petrol akan ikut sistem padu... semua kena harga tanpa subsidi... hanya dpt mcm cashback sapa yang register padu & layak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 05:20 PM | Show all posts
pokokmeranti replied at 24-5-2024 03:10 PM
part mereka tu termaktub dalam perlembagaan, itu sbb nak tarik pencen ahli politik susah sbb merek ...

since they gubal, lagi senang la nak ubah....yg draft, review and approve...geng2 depa ja...hanya whether diarang nak buat atau tak....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 05:29 PM | Show all posts
green~tea replied at 24-5-2024 03:13 PM
Diesel akan tarik dulu.... mechanism dah ada pun tapi tak announce,  sbb rakyat tak terlibat utk d ...

negara mane yg sesuai untuk migrate eh?....aku rasa merajuk sikit ngan malaysia ni...diarang yg perabih duit....rakyat pulak yg kena tanggung....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cantthinkofany replied at 24-5-2024 05:29 PM
negara mane yg sesuai untuk migrate eh?....aku rasa merajuk sikit ngan malaysia ni...diarang yg pe ...

Ko tak payah merajuk sangat lah.. ada lagi geng yang patut merajuk hahahahaha

Sabah serawak kot.. sbb depa announce sebulat suara tanak register padu dan akan ada sistem subsidi depa sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2024 07:03 PM | Show all posts
green~tea replied at 24-5-2024 05:45 PM
Ko tak payah merajuk sangat lah.. ada lagi geng yang patut merajuk hahahahaha

Sabah serawak kot.. ...

Sabah Sarawak akan ada sistem subsidi tersendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-5-2024 07:16 PM
insulin replied at 24-5-2024 07:03 PM
Sabah Sarawak akan ada sistem subsidi tersendiri?


Kalo depa ada lah

Kan gomen sabah serawak dah announce keluar pekeliling jangan register padu.. data privacy

Eh tunggu PMX announce je lah kot tak lama je ni.. diesel je dulu.. kita takyah gelabah... harga barang takkan terkesan sbb kesemua commercial vehicle maseh dapat subsidi so peniaga takleh amek kesempatan pun sbb diroang not affected
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku malas nak nyembang2 lah.. kita sembang topik bodoh je mcm KRT, BBNU viral tu je lah....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2024 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni takde aura jadi pemimpin negara..
Asal tengok muka dia jer aku rasa geli...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 18440 Replies : 17
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 221486 Replies : 3933
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3787 Replies : 32
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 34474 Replies : 102
Harry-Meghan kantoi lagi
manopHarry-Meghan kantoi lagi
Views : 19122 Replies : 12
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28369 Replies : 88
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31677 Replies : 215
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12573 Replies : 67
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 08:13 AM GMT+8 , Processed in 0.062320 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list