CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: stingerkaypoh

[Politik] Pesta Aloha di Terengganu wow, meriah!

  [Copy link]
Post time 23-5-2024 11:29 AM | Show all posts
Apoo replied at 22-5-2024 11:37 AM
Sejak bila menjadi kesalahan dari segi undang2 rakyat Malaysia khususnya org Islam di Malaysia tak b ...

relaxx la bro...
kerajae isle pah bukannya kejam sgt pun..
x jadi kesalahan pun undang2 civil rakyat nak berhibur pun..lantak kau lah nak beromen dalam pub ka, tonggang sampai mampos ka..
tapi jadi kesalahan undang2 Syariah.
tu pasal kerajae lebai pah mintak salurkan maklumat kalau la ada org2 Isle yg join sama.
so lex la bro..chill..

kerajae pah ganu ni buat keje dier je..sebab up berita2 gini kerajae lebai pad tepaksa buat keje utk bersihkan nama kerajae pah Isle..
semua tu ada agenda politik jah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 11:46 AM | Show all posts
aechae replied at 23-5-2024 11:18 AM
Klu tgk kt FB sna spesis2 malas membaca n pemahaman low kemain kecam KTM boikot2 xnaik KTM..siap a ...

bodoh nya yg komen nasib tak ternaik coach yg tgh buat party. wakakakaka. org tu buat private event dah kenapa nak kasi org awam join. sesilap route dia pon bukan route org awam, ntah2 tak bergerak pon train nya, sewa venue je.


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 23-5-2024 10:38 AM
Samela yg suka tebang pokok dalam hutan tanam pokok durian ni type C jugak. Diorg ceroboh dulu kal ...

Sebab dorang tahu kalau ada undang2 pun boleh bayar jer. Dalam play book type C no such thing halal or haram, hak orang atau hak dia. So aku gelak jer la bila Imam Mekdi dambaan ramai kata nak fight rasuah, zero rasuah....dont bull crap me sedangkan ko sendiri allied dengan orang2 pemberi rasuah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 23-5-2024 11:46 AM
bodoh nya yg komen nasib tak ternaik coach yg tgh buat party. wakakakaka. org tu buat p ...

Yg bodohnya netizen ni, depa x pikir ke yg selama ni KTMB mmg rugi berjuta
So bila ktmb ada usaha nk sewa kan tren sbb nak cari additional income ke, at least ada la usaha diorg nk pulihkan balance sheet diorg tu drpd harapkan duit tax payers je
Netizen bodoh ni tau nk komen je
Cer pegi jaga ktmb tu...kalo terer sgt, gi la tolong sekali manage ktmb tu smpi jd untung
Bila org tu buat sewa train party utk tambah income, netizen yg x bayar tax lak memekak
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg duk kondem party kt terengganu tu entah2 kat dlm blk layan p*** sensorang sambil urut batang sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahu buat party ber theme ini yang luar dari muslim norm... Open saja invitation kepada foreign traveller dari oversea...restricted kepada citizen... Walaupun urban bbnu sebab masih ramai cempera...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 03:09 PM | Show all posts
penganjur pun klu nak buat pasang strategi. pergi minta kelulusan PBT kata upacara tertutup utk puak Siam punya keagamaan. nanti lepas la....mcm kat serambi mercedes di Bachok. kata ketat tidak utk melayu dan islam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:45 PM | Show all posts
_blackbird replied at 23-5-2024 10:25 AM
kan, hiburan peribadi buat pula kat kawasan yg private / chartered kenapa pula jadi kesalahan skan ...

Marah sebab dia tak boleh join la tu. Kalau aku tak dapat orang lain pun tak boleh kekdahnya. Nahi mungkar lah sangat. Naheee!



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 23-5-2024 10:45 PM
Marah sebab dia tak boleh join la tu. Kalau aku tak dapat orang lain pun tak boleh kekdahnya. Nahi ...

Nehi kabhi kabhi kabhi nehi
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku selamba je bawak laki kokesen dia pergi pub kat bandar kb ni. Satu tu kt tgh bandar. Satu lagi kat jln sri cemerlang mmg situ kawasan cina. Kawan aku mmg muka melayu. Ntah macamana boleh lepas. Tak sempat nak tanya.



Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 22-5-2024 10:32 PM
Relax.....aku faham maksud ko. You were saying  Nuat also jual slogan Islam - Madani. Madani ni ma ...

ye la

aku terhibur tengok reaksi walanon2 dlm tred ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
manop replied at 22-5-2024 10:30 PM
Koyak terok nampak.....ludah ke langit ke tuuu??

koyak mende.. walanon2 mempamerkan kebodohan mereka sendiri

meh sini aku quote balik komen pengecatbintang tu

"apa ko merepek ni.. ini kan Negeri PAS"

apa maksudnya.. nak kata pas bodoh sbb ada pesta parti liar walaupun kulu kilir ke?

so kesimpulannya adalah.. pas kulu kilir islam tapi ada parti pesta liar, maknanya pas bodoh.. dan anwar ibrahim kulu kilir islam dan madani tapi ada parti pesta liar, maknanya pas dan anwar adalah sama bodoh la.. ikut logik walanon2 bongok

tak paham lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by terma2nkondisi2 at 24-5-2024 12:42 AM
pengecatbintang replied at 22-5-2024 10:52 PM
aku petik pesta kat Klate ko marah

ko petik pasal tren ktm bole


bongoknye la ko ni.. ko ni mmg jenis tak reti baca bodoh

kalau dah berkajang aku komen dlm tred ni dan ko tak paham2 lagi, teruk sangat kebodohan ko ni

dlm tred yg lepas2 ko dah pamerkan kebodohan ko, takkan dlm tred ni ko masih lagi berterusan nak menunjukkan kebodohan ko

aku malas nak reply komen ko sbb aku dah tulis banyak kat komen2 aku dlm tred ni.. dah pi baca balik

walanon2 mmg jenis bongok tak paham logik berhujah eh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 23-5-2024 12:56 AM
Dey anne, kat post no 12 tu, hg tulis, aku quote:

"Takkan perbezaan mudah ni pun waliwat waliwati ...

bodohnye ko ni

ko ni jenis tak reti baca ke.. kan aku tulis tu, chegu bard yg tulis, bukannya aku yg tulis.. aku cuma sampaikan satu perspektif daripada org lain yg mungkin boleh jadi pencerahan kepada isu yg sedang berlaku.. kalau perbincangan nak diteruskan berdasarkan post 12# ni... perlu la dibincangkan secara ilmiah sbb ia adalah berdasarkan pendapat org lain

post2 aku yg lain pulak menyampaikan kepada pembaca2 tred ni, yg mana bermaksud, walanon2 dalam porem ni mahupun luar porem adalah bongok tak reti logik berhujah nak pertahankan pihak politik yg disokong mereka

ada ke aku tulis dlm tred ni atau mana2 tred sebelum ni yg aku sokong pesta parti itu ke atau aku sokong pesta parti ini ke

ko je yg jenis bodoh tak reti nak hadam isu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 22-5-2024 07:37 PM
Sejak bila menjadi kesalahan dari segi undang2 rakyat Malaysia khususnya org Islam di Malaysia tak b ...

Bawah kerajaan negeri tganu mmg xboleh aktiviti mcm ni. Klau kt kl lantak sek mung la
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Apoo replied at 22-5-2024 07:43 PM
Dey, la ni aku nak tanya hg. Hg setuju ka dak disko & pesta aloha ni? Klu hg x setuju dgn disko ke ...

Klau tanya aku, dua2 aku x setuju. Ktmb hak awam walaupon boleh disewa, aloha ni kat ganu, yg sememangnya ada rules ketat utk benda mcm ni. Mgkin boleh buat dkt langkawi kalau nak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-5-2024 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 23-5-2024 10:16 AM
Oiiii babi apa petik aku pulak????aku xde bagi sepatah dua kata  pun.tapi eh ...eh ..ko copy paste ...

ko kan mmg terkenal sbg seekor walanon bodoh.. sesaje la petik.. padahal ko tak perlu nak reply pun

tapi nak buek cano la kan.. dah dtg dah komen bodoh dari seekor walanon bodoh

aku petik komen chegu bard sebabkan nak sampaikan perspektif daripada org lain dari luar porem yg mungkin boleh terangkan berkenaan isu ni sbb tred berkenaan pesta parti liar di terengganu ni telah pun dibuka

walanon bongok tak paham terus acah2 gelak konon mcm org lain dah kalah hujah takde isi

yg aku tak paham dgn walanon2 bongok ni.. bila ada org lain yg tak sefahaman politik sama mcm dia je terus dia cop walaun la walauntit la.. jenis bodoh bila tak tau nak berhujah


Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
walanon: pas kulu kilir islam, tapi ada pesta parti liar, pas ni bodoh betul la

manakala... anwar kulu kilir islam, madani, tapi ada pesta parti liar, maknanya anwar pun bodoh juga la

maknanya.. pas bodoh, anwar pun bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kepada walanon2 bodoh.. utk berhujah pertahankan pihak politik yg disokong korang tu, kena la sampaikan poin2 yg benar2 pertahankan satu2 isu tu

contohnya

"kami petahankan anjuran pesta parti liar gerabak tren sbb sekarang ni kita dah beralih ke arah liberal, tidak lagi spt pemerintahan islamik konservatif bawah pn dulu"

atau

"kami juga tidak suka dgn pesta parti liar tu, tapi ideologi kami berbeza drpd ideologi konservatif pn yg mengekang tindak-tanduk org lain, kami tak mahu jadi polis moral mcm pas"

atau

"ktmb mahupun mot tak tahu menahu pasal anjuran pesta parti liar gerabak tren tu.. syarat2 telah pun dinyatakan sebelum anjuran parti itu agar menghormati setiap agama atau budaya negara kita"

atau

"kami tak suka pun dgn parti tu.. pihak penganjur dan peserta yg terlebih liberal telah mencemarkan nama baik anwar ibrahim sbg seorg pejuang dan pemimpin islam yg berwibawa.. kami akan menasihati pihak yg terlibat agar lebih peka dgn nilai2 moderat yg berkait dgn negara kita dan ktm"

atau komen2 lain yg membawa maksud yg hampir sama dgn mana2 komen di atas

ini tak.. walanon2 bodoh punye hujah nak pertahankan isu pesta parti liar gerabak tren tu adalah dgn menunjukkan adanya juga pesta parti liar di negeri2 yg ditadbir pas ...maknanya sama la dua2nya
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
unsur komedi dlm tred ni adalah apabila sekor2 walanon bongok dtg reply aku kemudian komen bodoh tak tahu nak ulas isu

ada juga unsur komedi walaupun tred ni sebenarnya serius, menunjukkan kelemahan pentadbiran kerajaan negeri, mungkin pas dan dr sam perlu ditumbangkan pada prn akan dtg dan mungkin ph atau bn boleh ambil alih

eh.. sebut bn pulak.. nanti ada pulak walanon bodoh cakap "oh dia ni penyokong bn ni, mesti penyokong  najib ni"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:36 PM GMT+8 , Processed in 0.069850 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list