CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19022|Reply: 0

[LAIN-LAIN] ANIME PALING POPULAR TAHUN 2024

  [Copy link]
Post time 23-5-2024 12:02 AM | Show all posts |Read mode
GALAKSI VIRAL - Anime sudah lama menjadi kegilaan peminat hiburan seluruh dunia termasuk Malaysia. Antara anime yang pernah meletop di Malaysia dari zaman era 90 an hingga hujung era 2010 an ialah Doraemon, Dragon Ball, Sailor Moon, Detective Conan, One Piece, Naruto, Bleach & Attack On Titan. Oleh yang demikian, mari kita lihat anime apakah yang kini menjadi kegemaran untuk era awal 2020 an. Informasi ini pastinya akan menjadi rujukan utama kepada pihak yang ingin mengkaji fenomena anime era awal 2020 an pada tahun 2050 nanti.


ANIME JEPUN PALING POPULAR
TAHUN 2024
1. DEMON SLAYER : KIMETSU NO YAIBA

Negara : Jepun


Anime Mula Ditayangkan : 28 September 2019
Musim Terkini 2024 : 4
Catatan :
Fenomena anime ini adalah sehebat anime Doraemon, Dragon Ball dan Naruto Shipudden. Setiap kali episod baru anime ini dikeluarkan, ia pasti menjuarai carta rancangan Netflix dan semua platform media yang menayangkannya. Malah filem anime ini pernah menjadi filem Jepun paling laris di Jepun tahun 2020. Mutu kualiti anime ini sangat hebat dan semua momen perlawanan kuasa dalam filem ini adalah sehebat fight scene Naruto, Dragon Ball, Bleach, Attack On Titan dan One Punch Man. Anime ini berkisarkan Tanjiro yang berusaha menjadi Hashira dan mempunyai adik hybrid separuh demon separuh manusia. Teknik lawan seperti Sun Breathing Sun, Water Breathing Water, Light Breathing etc juga sangat unik dan menjadi trademark anime ini.


2. JUJUTSU KAISEN


Negara : Jepun
Anime Mula Ditayangkan : 19 September 2020
Musim Terkini 2024 : 2
Catatan :
Anime ini cukup popular di Malaysia kerana terdapat episod yang menyebut nama Kuala Lumpur dan Kuantan Pahang di dalam adegan anime ini. Lokasi yang begitu spesifik mengenai Malaysia ini menunjukkan penulis anime ini sememangnya sangat biasa dengan kawasan Malaysia ini. Fight scene anime ini makin lama makin hebat, menarik dan di luar jangkaan. Anime ini mengisahkan Yuji Itadori yang merupakan protege kepada mentor Satoru Gojo berlawan dengan demon yang jahat dan mempunyai kuasa luar biasa. Watak Satoru Gojo merupakan salah satu watak anime yang paling berkuasa di alam anime ketika ini. Antara kuasa yang digunakan dalam anime ini ialah Cursed Energy yang mempunyai pelbagai bentuk jenis kuasa bergantung kepada pemiliknya.

Anime apa pula berada di tangga No.3. No.4 dan seterusnya. Jawapannya ada di link ini >>> https://galaksiviral.blogspot.com/2024/05/anime-paling-popular-tahun-2024.html
GALAKSIVIRAL

Arkib Hiburan Malaysia


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.047243 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list