CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7050|Reply: 63

Cliff Umar mengaku miliki heroin

  [Copy link]
Post time 30-5-2024 04:02 PM | Show all posts |Read mode




Shah Alam: Penyanyi Cliff Umar mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan memiliki heroin, Ahad lalu.
Cliff Umar atau nama sebenarnya, Abdullah Umar Joseph, 42, membuat pengakuan selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Sasha Diana Sabtu. Bapa kepada empat orang anak itu didakwa memiliki dadah jenis heroin seberat 0.39 gram di tepi Jalan Persiaran Kewajipan, Subang Jaya dekat sini pada jam 3.30 petang, 26 Mei lalu.
Justeru, dia melakukan kesalahan mengikut Seksyen 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang boleh dihukum di bawah Seksyen 12 (3) akta yang sama.



Sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga lima tahun atau denda tidak melebihi RM100,000 atau kedua-duanya.

Timbalan Pendakwa Raya Annur Athirah Amran memohon tarikh baharu bagi sebutan laporan kimia dan mencadangkan jaminan sebanyak RM6,000.
Peguam Sallehuddin Salam yang mewakili Cliff Umar dalam rayuannya memohon jaminan rendah memandangkan anak guamnnya menanggung isteri dan empat anaknya yang masih bersekolah.
"Anak guam saya bekerja sebagai pemain muzik dengan pendapatan tidak menentu," katanya.
Mahkamah kemudiannya membenarkan jaminan sebanyak RM3,300 dengan seorang penjamin dan tarikh sebutan laporan kimia ditetapkan 31 Julai depan.
Cliff Umar adalah juara program nyanyian Gegar Vaganza musim ke tujuh.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-5-2024 04:04 PM | Show all posts
pak dollah ni ada nikah baru lepas ceraikan bini yg ada anak tak sihat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 04:06 PM | Show all posts
Elok lah disumbat kt dlm tu 5 tahun
Kat luar ni pun x de hasil
Jadi juara GV pun sendu di Hari Raya jah
Agaknya duit menang jivi tu habis buat beli dadih je
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit pun tak berapa nak ada, lg nak mendadih
Bila nak clean ntah dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 04:07 PM | Show all posts
mebi tak byk job lepas menang aritu..
atau trlebih duit bleh beli benda2 terlarang..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna alasan nak sara anak. Pendapatan x mencukupi pastu ko mendadih pulak. Eh bodohhhhhhhhhh.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-5-2024 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronok la masuk asrama 5 tahun. Takyah bayar sesen pon duit mkn, api & air. Nafkah pon tak bayar. Duit menang GV tu kalo buat modal nasik budget pon laku. Ko takyah masak sendiri pon, ko upah org je. Letak banner muka ko pakai kopiah "Nasi Budget Cliff Umar" menderu org datang beli. Takyah pakai tangkal pelaris pon.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
anilanil replied at 30-5-2024 06:38 PM
Seronok la masuk asrama 5 tahun. Takyah bayar sesen pon duit mkn, api & air. Nafkah pon tak bayar. D ...

Tajde maknanya dia nk usaha buat nasi lemak tu

Baik dia buat modus operandi mcm aburit..menunggang kesedihan di tiktok..lagi sennag menjana duit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 06:58 PM | Show all posts
musim dia kan yg paling sendu tu? ada nek ani sengau tu sekali....
semput2 every week pun boleh p final...

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 30-5-2024 06:13 PM
Guna alasan nak sara anak. Pendapatan x mencukupi pastu ko mendadih pulak. Eh bodohhhhhhhhhh.


Rasanya masa baru menang  gv ex wife ke apa ada masuk forum yg mamat ni x peduli pun nafkah anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhh another problematic Juara GV. Cerita asterok ni macam banyak badi tak elok... Sehati Berdansa, Pencetus Ummah etc.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex wife dia nampak cm dah dpt kerja tetap kat hotel....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la korang nak sangat dia menang GV dulu. Eeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-5-2024 08:18 PM
Tu la korang nak sangat dia menang GV dulu. Eeeeeeeee

Sapo je yg nk die menang time tu? Juri2 je melebih nk die menang..Tok ram n to khaty rasa time tu duk melambung puja puji die n angkat die jadi juara..tak tau kat mne entah sedap suara or lagu die..

Dah bagi rezeki menang patut berubah la..Ni g guna duit mendadih sampai kantoi ke dalam..Elok biar kena hukum gantung terus je..toksah la dijamin..Tgk ezad exist tu n ameng spring guna peluang GV sebaiknye..Dpt jadi finalist n buat comeback balik carik rezeki..Ni hang pi mendadih heroin pulak tu..Ishhh dadah paling bahaya pulak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 30-5-2024 12:27 PM
Sapo je yg nk die menang time tu? Juri2 je melebih nk die menang..Tok ram n to khaty rasa time tu  ...

Yo, masa tu porumer ramai rembes kat dia yach! Cer gali balik tered GV zaman dia, eeeeeeeee sampai sekarang aiol nyampah dia menang!
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nameisrequired replied at 30-5-2024 07:53 PM
Fuhhh another problematic Juara GV. Cerita asterok ni macam banyak badi tak elok... Sehati Berdansa, ...

Bukan badi. Bila la masyarakat nak sedar artis semuanya SAMPAH. Tp tula diangkat msk tv, dijaja.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah semekin, mendadih pulak.. lepas ni kalau ke dalam sapa nak sara anak 4 org tu???
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-5-2024 09:47 PM
Yo, masa tu porumer ramai rembes kat dia yach! Cer gali balik tered GV zaman dia, eeeeeeeee sampai ...

Isshh keding n gelap gitu pun ada yg rembes..Ape punye taste lerr..i mmg tak suka die dlm gv..Suara kelaut, rupa nan hado..dengan terjerit2 masa nyanyi, sebutan tak jelas..Masa die menang tak tau la nk react mcm mne..Juara GV paling hauk..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ada seorang forumer ni tumpahkan teh pasal dia ni. Tapi iolss tak ingat pasal apa ni siapa forumer tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2024 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 30-5-2024 08:27 PM
Sapo je yg nk die menang time tu? Juri2 je melebih nk die menang..Tok ram n to khaty rasa time tu  ...

Pstttttt....EZAD lpas GV pon kantoi jgk cmni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 33623 Replies : 27
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 35839 Replies : 110
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 58996 Replies : 105
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 84788 Replies : 192
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14340 Replies : 36
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92865 Replies : 1157
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85751 Replies : 3837
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 3966 Replies : 7
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21329 Replies : 353
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 120973 Replies : 1634

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:34 PM GMT+8 , Processed in 0.568158 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list