CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3935|Reply: 5

Pegawai Kastam cedera tertembak diri sendiri

[Copy link]
Post time 11-6-2024 10:02 PM | Show all posts |Read mode




SEBERANG PERAI – Seorang pegawai Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Pulau Pinang dilaporkan cedera selepas dipercayai tertembak diri sendiri ketika menyertai latihan menembak di sini, pagi tadi.


Dalam kejadian yang dipercayai berlaku kira-kira 9 pagi itu, mangsa yang cedera dikejarkan ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) untuk rawatan lanjut.


Sementara itu, Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Hamzah Ahmad ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan berhubung kejadian tersebut.


Tambahnya, polis sedang menjalankan siasatan lanjut berhubung insiden terbabit dan akan mengeluarkan kenyataan selepas siasatan selesai dijalankan.


Sumber -KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2024 08:07 AM | Show all posts
bukan selalu ada sop keselamatan ke kalau training bersenjata?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
X pernah dengar lagi kes kastam p tembak penyeludup walaupun diorg ada pistol..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 08:31 AM | Show all posts
ni jabatan create in house training rasanya... org gomen kan wajib kene pi kursus bape hari setahun kan... sooo ade jabatan mmg create latihan menembak... iols dulu buat kursus utk pegawai PBT pun ade modul latihan menembak.. M16 ke.. pistol ke... bukan sbb derang mmg kene pegang senjata api.. tapi sbb nak merasa pegang dan tau cam ne nak tembak je... tapi utk beruniform ni kot sekaranga de penambahan  x sure.. cuma.. setiap lorong kene ade trainer dia.. ni kes trainer lepa le ni... sop ke laut..ni sume mengabihkan bullet dan duit gomen jee
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 11:44 AM | Show all posts
tertembak celah mana?
celah bedah????????????


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2024 06:58 PM | Show all posts
Masa latihan eh? OK lah boleh percara 'ter'tembak. Lagi pun akak kaki kata 'ter' tak apa.
Reply

Use magic Report

Follow Us
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14397 Replies : 39
HILANG kawan, sakit ke?
fahdramliHILANG kawan, sakit ke?
Views : 43969 Replies : 86
JOM test mata korang?
fahdramliJOM test mata korang?
Views : 32278 Replies : 176
Sejauh mana GIGIHNYA  korang
fahdramliSejauh mana GIGIHNYA korang
Views : 75088 Replies : 405
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31842 Replies : 220
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 84901 Replies : 193
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 33648 Replies : 28
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 35839 Replies : 110
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59097 Replies : 105
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92865 Replies : 1157

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:57 PM GMT+8 , Processed in 0.116578 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list