CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7559|Reply: 1

[Tempatan] Apple seketika atasi Microsoft sebagai syarikat terbesar di dunia

[Copy link]
Post time 14-6-2024 11:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 14-6-2024 08:01 AM
Apple seketika atasi Microsoft sebagai syarikat terbesar di dunia


PREMIS Apple di Marina Bay, Singapura. FOTO ReutersNew York: Apple pada Rabu lalu merampas kedudukan teratas daripada Microsoft sebagai syarikat terbesar dunia berdasarkan harga saham.

Pengeluar IPhone itu sebelum ini mengumumkan ciri AInya pada pada persidangan pemaju tahunannya pada Isnin lalu.

Apple meluangkan masa untuk merumuskan strategi AI mereka, kehilangan tempat teratasnya yang sudah lama dipegang pada Januari, apabila pelabur memberi ganjaran kepada pelancaran Microsoft produk AI generatif baharu di bawah jenama CoPilotnya.

Selama beberapa jam pada Rabu, Microsoft kehilangan kedudukan nombor satu, tetapi berjaya menamatkan hari itu dengan sangat tipis di atas dengan penilaian AS$3.27 trilion (kira-kira RM15.41 trilion). Apple berjumlah AS$3.26 trilion (kira-kira RM15.37 trilion).

Isnin lalu, Apple melancarkan platform AI baharu yang dipanggil Apple Intelligence yang akan ditambah secara beransur-ansur pada versi baharu sistem pengendalian iOS 18.

Teknologi ini hanya akan tersedia pada perkakasan Apple yang paling canggih, memaksa pelanggan yang berminat membayar harga premium untuk menikmati keupayaan AI.
Penganalisis percaya bahawa kuasa baharu iPhone akan mendorong 1.5 bilion pengguna syarikat itu untuk mengemas kini telefon mereka untuk memanfaatkan ciri AI.

Ketua Pegawai Eksekutif Apple, Tim Cook dalam satu temu bual menjelaskan bahawa syarikat itu menggunakan AI generatif dengan berhati-hati.

"Kami melaksanakannya dengan cara yang kurang berkemungkinan menimbulkan isu mengenai pelanggaran privasi data," katanya kepada podcast, Marques Brownlee, Rabu lalu.


Disiarkan pada: Jun 14, 2024 @ 5:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-6-2024 12:07 AM | Show all posts
Saya fikir nak beli MacBook pro yang baru 1TB untuk menggantikan MacBook pro mid 2015 saya jika beli di Malaysia harga jauh lebih murah iatu £500 +- . Bila nak balik Malaysia tak tau lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.048017 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list