Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
20861
View
190
Reply

akademi fantasia paling best dalam sejarah peradaban manusia

[Copy link]

Author: Tottot89       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2016 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Suke af3 sebab pengkritik best2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 01:24 PM | Show all posts
Edited by damian_lee at 5-8-2016 08:07 PM

xpernah fan sangat pun dengan AF .....
smua musim tengok sekali dua ....

tapi  yang lately ni semua ... suara biasa2 jah ....

Peserta yang paling aku ingati adalah:

1) Mawi -sebab dulu ada gelombang tsumawi
2) Idayu (xtau AF berapa) - sebab suara dia. lagu single dia pun best
3) Zahid - suka Zahid lepas dia nyanyi lagu untuk filem Qaish dan Laila. And lagu dia ngan Sarah Raisuddin pun not bad gak. itu jer pun lagu dia yang aku minat sbb dia ni fefeling budak hiphop so aku menyampah. aku xmenyampah hiphop tapi dia punya wannabe attitude tu.
4) Adira - sbb walaupun album dia sesendu2nya. and lagu single dia mula2 dulu pun segedik2 catchy. meols x berapa suka.
5) Nija - sbb rambut panjang and muka macam Dayang
6) Farah - sbb dia keluar banyak lagu and cintan cintun dengan Adam. And OF COZ sebb nangis xhit note nyanyi lagu Misha.
7) Vince - sbb dia juara yang pertama
8) Sufi - sbb dia baru lagi. so masih boleh ingat. and pasal kes dia and bapa tiri dia
9) Nana - sbb masih aktif. NANA ke?
10) Felix - sbb suara macam abam Nassir. Minat gak lagu warkah berlagu pilu tu.
....... yang list bawah ni memang fikir panjang perah otak untuk ingat......
11) Bob - sbb dia berbakat. ada seorang tu yang bambam tapi lupa nama dia.
12) Azizi - sebab muka dia persis kawan aku
13) Anding - sbb dia dengan "isteri" dia dua2 rembes.
14) Kakak Siti Nurhaliza - lupa laaa nama ... ampunkan saya
........ yang bawah ni betul2 memerlukan throwback dari laut dalam pemikiran aku.....
15) Adi Fashla (kalau xsalah) - sbb dia DJ XFresh dulu
...... yang bawah ni fikir sampai emosi.........
16) ...
17) ..
18) ...

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 05:07 PM | Show all posts
dah start ke? maaf la dah lame tak tgk astro
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 09:08 PM | Show all posts
maricruzestrada replied at 2-8-2016 08:32 AM
hahahha org da cakap x penah layan...dia nak paksa pulak kata pernah. adui....
kalo kata aku xka ...

Alaaaaa mengaku la... Plissssssss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-8-2016 12:03 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 25-7-2016 09:40 PM
dah vote..tak sangka dulu2 tottot layan juga AF ni..

vote yang mana @Elle_mujigae ?

walamakk...lama tak see u ni

tazzangka thread i ni pemes jugak...

pekabau?

dah kawenzz??
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:14 PM | Show all posts
damian_lee replied at 3-8-2016 05:24 AM
xpernah fan sangat pun dengan AF .....
smua musim tengok sekali dua ....

dambaan ku pilu tu bukan khai ke yg nyanyi..


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu kat sahri...dulu selalu nampak dia makan kat padang..tempat makan famous utk bebudak upm
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:06 PM | Show all posts
jihah_kudat replied at 5-8-2016 12:14 PM
dambaan ku pilu tu bukan khai ke yg nyanyi..

terima kasih awak ... saya terlupa ... terconfuse .. warkah berlagu pilu ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2016 08:20 PM | Show all posts
jihah_kudat replied at 5-8-2016 12:14 PM
dambaan ku pilu tu bukan khai ke yg nyanyi..

Khai yang nyanyi.. "Benarkah Dia?" pun best jugak..

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2016 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
bg aku yg paling best af yg ade mawi and marsha. tak sure lah af yg ke berapa..pastu dah tak best
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 10:43 AM | Show all posts
hayrin86 replied at 6-8-2016 12:20 PM
Khai yang nyanyi.. "Benarkah Dia?" pun best jugak..

yup lagu tu pun best jugak...
tambh2 time  tu cite cinta fotokopi  pun keluar..

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 04:34 PM | Show all posts
no one best
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 04:54 PM | Show all posts
aku pernah terjebak mengundi zahid.af2.sekali je la lagu teratai.. best banget lenggok zahid bawa lagu tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 03:30 PM | Show all posts
zaman linda nanuwil tu bile eh? time tu iol tgh bertungkus lumus ngabiskan belajar kat univ, jadi iol pilih AF utk hilangkan rasa tension...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Af2 paling best sebab banyak lagu tak pernah dengar  rupa2 nya best macam panti asuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 10:17 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 9-8-2016 10:19 PM
Tottot89 replied at 5-8-2016 12:03 PM
vote yang mana @Elle_mujigae ?

walamakk...lama tak see u ni

ramai yg throwback..maybe sbb tu naik balik thread ni...
kita vote AF3.sbb kita tak follow rancangan AF ni, tapi yg AF3 ni kita tahu perkembangannya sebab orang sekeliling asyik bercerita..maksudnya season ni femes la..orang yg tak follow pun boleh tahu pasalnya...



p/s
kita khabar baik...dan belum kawenzz..  hehe...


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayoo.. Bape kali nk throwback psl AF ni.. Letih mak nok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 11:32 PM | Show all posts
dari segi kelainan suara & kualiti muzik.. meols vote af7.. ada impact dalam industry.. factor hafiz & akim
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:40 PM | Show all posts
micha replied at 3-8-2016 09:08 PM
Alaaaaa mengaku la... Plissssssss

kesian...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 04:04 PM | Show all posts

Akak gurau jela.. Tu pn nk amik serius...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 05:00 PM | Show all posts
yang aku tak menahan tu setiap AF mesti ade loveline2 kepam

Gigih aku nak ingat ni, dulu2 layan la..

AF1 - khairosma , nanaburn , vinceliza
AF2 - Adamfarah , kaernurul , fitrilinda
AF3 - Akmafelix , Yazerekin , Mawimarsha
AF4-  Richvelvet
AF5 - Ebimila
AF6 - Nubhanstacy
AF8 - ShahirAdira

sekian. muak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 05:42 PM | Show all posts
af 2.. minat sgt dengan adam time tue
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduradura replied at 11-8-2016 05:00 PM
yang aku tak menahan tu setiap AF mesti ade loveline2 kepam

Gigih aku nak ingat ni, dulu2 laya ...

Iols dulu sokong kot MawiMarsha    
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2016 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Af2 & af3..after that buhsan sbb suma student control dpn camera
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:30 AM | Show all posts
sampah...sarap.........gegar veganza terbaik........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066630s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list