Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
9431
View
20
Reply

ASYIK2 BASAH..HUUHHUUUUU

[Copy link]

Author: Freer       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-4-2011 12:42 PM | Show all posts |Read mode
salam otai2 semua..hehe...
aku ni dh ada problem baru nak menaip kat cni..kalau tak jd pembaca je...
ok mcm ni.. aku heran kenapa lantai kreta aku sllu basah. tapi hanya
sebelah pemandu..check tmpat lain..kering je...
sllu gak keringkan..last2 2,3 hari lepas basah lgi...bau hapak tak payah nak cakap lah..
aku pernah repair pasal tu..pomen cakap hos air cond leaking..yup..aku mmg tak tau pasal tu..trus tinggal kreta then bla p tmpat kerja..bile ambik balik..mak oii...300++ die charge..alasan bgi isi gas aircond pedahal setau aku aircond aku mmg sejuk sebelum tu..
2, 3 hari mcm tu dah ok, kering..tak sampai setahun..problem ni berulang lagi..penah kawan cakap hos aircond pat kluar air kat bawah kreta tu yg termasuk ke dalam..x check lgi plak...
so, otai2 kat sini mesti boleh bagi pendapat dan cadangan kan mcm mn nak setal mslah kreta aku ni...
tak tahan nak mengeringkan trus..bau hapak xhilang2..memacam wangan dah gune..heh
trima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 01:29 PM | Show all posts
dulu mase mule2 beli keta penah kena cam TT...cek punye cek upenye cermin depan bocor..cube TT cek kat keliling cermin tu..keta ai besanya basah time ujan...tapi kalo TT nye basah time  panas terik  ade la tu kebocoran mane2...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 01:30 PM | Show all posts
sebagai sorg ppuan, aku cuma boleh sajes, guna la febreze
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 01:32 PM | Show all posts
sebagai sorang laki macho pun akan cadangkan gunolah febreze..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 01:35 PM | Show all posts
ubat gegat boleh guna jg....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 02:26 PM | Show all posts
aku lebih percaya yang hos air-cond (yg kuarkan ayor tu ~ apa ke nama saintifik dia, teman pun tak tahu) telah tersumbat. Tukar hos tu, kawtin masalah selesai. Kalau ada lagi cuba check, kalau2 ada riang-riang kat dlm kete, mungkin kencing riang2
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 02:50 PM | Show all posts
berkesan ke febreeze? penah gune tp bau lg hapak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2011 02:59 PM | Show all posts
sebagai sorang laki macho pun akan cadangkan gunolah febreze..
orangdalam Post at 26-4-2011 13:32


hahah!!!!febreze mmg dh berbotol2 gune..kadang2 sampai nak tuang je trus tak payah spray2..hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2011 03:02 PM | Show all posts
dulu mase mule2 beli keta penah kena cam TT...cek punye cek upenye cermin depan bocor..cube TT cek k ...
homereno7 Post at 26-4-2011 13:29



haaaa...maybe kte senasib..
tapi mmg dah check kat cermin depan..xde yg kurangnya...
mmg dah banyak check..tapi hos aircond je xcheck lg..
maybe dulu org kdai tu tak tukar hos yg leaking tu spy next time aku datang lg..
haha!!!padan muke dia...dah xprnah dah pegi lgi kedai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 03:02 PM | Show all posts
febreeze boleh hilangkan bau tu, tapi sementara aje. Ni ada satu lagi alternative, beli lilin yg wangi tu, atau minyak wangi yg jenis kena panaskan pakai lilin. Pasang dalam kereta, buka sikit tingkap, kalau boleh lakukan di waktu tengahari. Kena hati2 nanti terbakar pulak kete
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2011 03:05 PM | Show all posts
aku lebih percaya yang hos air-cond (yg kuarkan ayor tu ~ apa ke nama saintifik dia, teman pun tak t ...
zzcbr Post at 26-4-2011 14:26



    hehe..aku dh check2 secara pintas lalu..sllunye air akan banyak kluar kan dari hos aircond tu...
beberapa hari ni ade kluar tapi xbanyak mcm dlu...harap2 lah benda tu yg problem..
mmg kene tipu lah ari tu tukar hos tu kononye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 03:13 PM | Show all posts
febreeze boleh hilangkan bau tu, tapi sementara aje. Ni ada satu lagi alternative, beli lilin yg wan ...
zzcbr Post at 26-4-2011 15:02



sekali terbako terus kering selame lamenye keta TT...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2011 04:42 PM | Show all posts
sekali terbako terus kering selame lamenye keta TT...
homereno7 Post at 26-4-2011 15:13



bukan keta je terbakor...hati aku pun akan ikut sama beserta poket aku..waaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 06:29 PM | Show all posts
salam otai2 semua..hehe...
aku ni dh ada problem baru nak menaip kat cni..kalau tak jd pembaca je.. ...
Freer Post at 26-4-2011 12:42



    Mungkin betullah hose aircond sebab selepas baiki kering utk beberapa bulan. Cuma mungkin kena cari pakar aircond sebab kalau nak bayar Rm300 baiki setiap beberapa bulan macam mahallah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 08:10 PM | Show all posts
mahal tu rm300 rasanya tak sampai pun....bawah rm150 servis dan sparepart tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 08:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by mozaiakis at 26-4-2011 20:20
berkesan ke febreeze? penah gune tp bau lg hapak
nanie Post at 26-4-2011 14:50


berkesan dulu keta aku tumpah air sunquick pergh bau hapak tak ingat bawa keta tak leh pasang aircond guna febreez berkesan tapi kena banyak kali la ada dalam 5 kali sembur dan keringkan baru jadi
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 09:05 PM | Show all posts
febreze berkesan kalau ada udara flow. kalau hang tutup semua tingkap bau kepam le jawabnya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 09:40 PM | Show all posts
keta wira aku pun ada masalah macam ni, yg herannya sebelum tukar air compresor lantai tak berair pun. compresor lama aku tu bocor, gas cepat habis. bila lepas tukar compresor baru, lantai pula berair.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2011 10:06 PM | Show all posts
kete ape TT?kalo neo mmg slalu jd problem masalah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2011 12:49 AM | Show all posts
nak tnya, dia akan basah bila ujan ke. air hujan mungkin masuk dari cermin depan, atau getah dlm pintu yang rosak.

tak de makne pakai febreze, better guna thirsty hippo.. ala, yang badak serap bau hapak tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.616533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list