Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
126489
View
1919
Reply

ChiT CHaT - Peristiwa Dunia -

[Copy link]

Author: sosimple       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:00 PM | Show all posts
uwa... jelesnyaaaa.... lama toi cuti....

tapikan sosi, after hari ni... rasa takut lak nak am ...
HaMiZiE Post at 8-9-2011 20:55


so arini cemana perasaan.. tekanan darah di tahap merbahaya ke x

bak skit cuti pas sini

sosi rs x puas cuti lg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:00 PM | Show all posts
kompom la ko ni kaki royan mizie oi.. pas semayang subuh terus teringt kat porem..

amek mood  ...
sosimple Post at 8-9-2011 20:55


tu ler pasal...

let say kalo bangun awal, selepas subuh.. sambung tido sekejap, lepas tu bangun cam biasa balik, kemas kemas dan mood pun tak adjust lagi, tengok tengok kaki dah pijak kat opis ... sah sah, merenyuk renyuk dalam hati sebab mood nak keje tak mai lagi...

kalo bangun awal... selepas subuh, adjust mood dulu ngan berporem... biler dah ceria, baru start kemas kemas dan pi opis.. biler kaki dah pijak opis, hati pun dah ceria ...

kan gitu hahahaha

tapi biler kaki pijak opis pagi tadi.. hati dah ceria.. tapi biler dah tgk keje berlambak, mood ceria tu teruih bertukar jadi stress n tension immediately
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:02 PM | Show all posts
hangpa dua tau dak kat mana ada rumah org2 tua atau org yang kurang kemampuan area selangor ni

nak bg baju kurng yg lama2 tp elok lg.. syg plak nak buang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:03 PM | Show all posts
mcmana nak cari alamat keluarga dalam bersamamu tv3 tuh eh?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:02 PM | Show all posts
panggil sekapal pun x pa.. janji jangan buat serang hendap jerk.. nnti iols sorg nak kene cuci : ...
sosimple Post at 8-9-2011 20:56


hahaha tau takut...
tapi kalo sekadar kaki meroyan.. rasanya tak dok masalah kut...
lain ler porumers yang kaki provok... suka mensensasikan issue... ala ala cam kat CI nun... memang parah dan sakit jiwa ler sosi nak clean up all the mess... yang paling sakit hati, biler ada yang dah anti or tak suka kat kita ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:05 PM | Show all posts
masa nak raya mengemas ruang tamu jerk.. xda kaitan ngan buku2..

ni la fungsi cuti panjang..  ...
sosimple Post at 8-9-2011 20:58


pehe.. pernah mengalami situasi yang sama gak...
biler dah cuti panjang.. tak tahu nak wat aper... mula ler perform house cleaning...
setiap ceruk yang berdebu habis dilap... at the end of the day, umah berada pada tahap bersih yang paling max sekali ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:07 PM | Show all posts
so arini cemana perasaan.. tekanan darah di tahap merbahaya ke x

bak skit cuti pas sini ...
sosimple Post at 8-9-2011 21:00


tak mo pikiq sangat pasal perasaan hari ni.. makin dilayan, makin tak fokus wat kerja.. last last, buat jer setakat yang mampu...

motip sosi luper diri tak hengat dunia sampai nak extend cuti tu ngan cuti cuti sakit...   ... mohon sosi kembali ke pangkal jalan dan mengikuti jalan yang benar...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:09 PM | Show all posts
Reply 129# HaMiZiE

hehehe x dala.. gurau2 jerk.. rsnya kat sini belum lg la ada issue politik.. jangan la.. iols x pndai {:3_84:}
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:11 PM | Show all posts
Reply 132# HaMiZiE

bila masa plak sosi nak smbung ngan cuti cuti sakit.. sosi thn ni clean lagi tau.. belom amek mc lagik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:12 PM | Show all posts
pehe.. pernah mengalami situasi yang sama gak...
biler dah cuti panjang.. tak tahu nak wat aper ...
HaMiZiE Post at 8-9-2011 21:05


tp sosi terpaksa... hahaha.. lgpun mang rs montot ni makin berat dah.. guling2 jerk pun buat kita jd malas
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:11 PM | Show all posts
Reply 133# sosimple

hahaha.. kalo sekadar nak wat lawak politik tu, rasanya tak dok masalah kut...
tapi jangan ler gaduh gaduh siap cakap parti tu ler .. parti nie ler... ai sendiri pun jelik dan fed up ngan porumers cam nie...
kalo ada yang wat perangai cam ni kat bod ni... mohon sosi sound mereka tu kaw kaw.. kita akan sokong sosi dari belakang... bersatu kita teguh... bercerai, kita kawin lagiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:13 PM | Show all posts
hangpa dua ni keje sama bidang ka..

ka ofis berjiran
sosimple Post at 8-9-2011 20:57


teman bersosial di forum cari.   
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:14 PM | Show all posts
tp sosi terpaksa... hahaha.. lgpun mang rs montot ni makin berat dah.. guling2 jerk pun buat kit ...
sosimple Post at 8-9-2011 21:12


montot kaoru pun dah makin berat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:16 PM | Show all posts
kalo sosi nak sedekahkan baju baju lama yang terpakai:
~ Kalo dah lama tersimpan dalam almari tu.. sebaik baiknya cuci ler dulu... biler dah kering, lipat elok elok dalam kotak yang bersih...
~ boleh jer serahkan pakaian pakaian tersebut ke Jabatan Kebajikan Masyarakat... nanti mereka akan distribute baju baju tersebut kepada keluarga keluarga yang miskin.. atau ke old folks homes yang memerlukan bantuan sedemikian ghuper...
~ Sosi leh gak check kat JKM senarai old folks homes yang menerima bantuan daripada JKM... lagi baguih kalo Sosi sendiri yang pi umah tersebut utk membuat penyerahan.. al maklum ler, kalu melalui JKM.. proses lambat... kang pakaian pakaian tu tersadai kat JKM berbulan bulan sebab tak dok org nak hantar pakaian pakaian tersebut ke rumah rumah kebajukan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:17 PM | Show all posts
Reply  sosimple

hahaha.. kalo sekadar nak wat lawak politik tu, rasanya tak dok masalah kut...
...
HaMiZiE Post at 8-9-2011 21:11


yeahhh, kita support sosi!

p/s amboi hamizie, bekap plan baikkk punya ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:21 PM | Show all posts
Reply 134# HaMiZiE


hahaha.. pandai la.. beri sokongan.. kang pe2 dia lari duluk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:23 PM | Show all posts
kalo sosi nak sedekahkan baju baju lama yang terpakai:
~ Kalo dah lama tersimpan dalam almari tu.. ...
HaMiZiE Post at 8-9-2011 21:16


baju baju tuh semua dah basuh n wangi semuanya...

tinggal lg x tau nk bg sapa.. dah x pakai bukan sebab dah buruk.. tp sebab dah x muat.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:46 PM | Show all posts
Reply  HaMiZiE

bila masa plak sosi nak smbung ngan cuti cuti sakit.. sosi thn ni clean lagi tau. ...
sosimple Post at 8-9-2011 21:11


eh..sowie kaka sosi... tersalah paham ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:49 PM | Show all posts
Reply 137# kaorukamiya


hi kaoru... ... kan... teman cyber utk meroyan.. makn banyak meroyan, makin bertambah tacang

dinner tadi makan aper?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:51 PM | Show all posts
yeahhh, kita support sosi!

p/s amboi hamizie, bekap plan baikkk punya ye..
kaorukamiya Post at 8-9-2011 21:17


mesti ler... kita nak support porumer yang happy go lucky jer... so, kena ar bekap mod mod
tak mo ar kalo ramai porumers yang sakit mental berkeliaran kat porem cari nie
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:52 PM | Show all posts
Reply  kaorukamiya


hi kaoru...  ... kan... teman cyber utk meroyan.. makn banyak meroyan, ma ...
HaMiZiE Post at 8-9-2011 21:49


friends with benefits = membanyakkan tacang.

dinner makan sandwhich dan susu. awak makan apakah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:52 PM | Show all posts
Reply 141# sosimple

kalo ai lari.. mohon sosi babap montot ai ngan rotan .....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:54 PM | Show all posts
kaoru diet kah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 09:55 PM | Show all posts
sosi bukan kaka.. iols muder lg.. diri ku di andartua kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:54 PM | Show all posts
baju baju tuh semua dah basuh n wangi semuanya...

tinggal lg x tau nk bg sapa..  ...
sosimple Post at 8-9-2011 21:23


heheheh.. 'tak muat' .... confession yang jujur dari kaka sosi
alhamdulillah.. kalo tak muat tu, maksudnya badan sihat.. makan cukup.. bersyukur ler.. lepas tu, mana mana yang tak muat tu, disedekahkan pulok... makin ler berkat hidup ... kannnnn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062545s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list