Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
82546
View
1835
Reply

Thread Borak AG - Sembilan Orang Tengah Menang

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2011 01:25 AM | Show all posts
Reply 24# naen


    haha...


ish.. salah tu... mcm mane cik naen blh kate cik mido suke color ijau ye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:26 AM | Show all posts
Reply 26# midory

midori bukan hijau ke? dalam bahasa jepun .. kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:27 AM | Show all posts
Reply 27# naen


    a'ah kan... hehe
tp cik mido tak suke color ijau...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:33 AM | Show all posts
Reply 25# naen


yup , ikan naga ......ikan tu memang kat dalam 'sungai' tu .....kalau naik bot tu , bawaklah roti skali ......membuak2 air tu penuh ngan keli lapar....tapi yang tak bestnya , sungai tu dah bau hanyir sampai tingkat atas pun tak selesa .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:35 AM | Show all posts
Reply  naen


yup , ikan naga ......ikan tu memang kat dalam 'sungai' tu .....kalau naik bot tu  ...
mencacus Post at 8-6-2011 01:33



    tasik kat mane ye yang korang maksudkan nih.. nak gak aku pegi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:36 AM | Show all posts
Reply 28# midory


midory suka kaler putih ....betul tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:38 AM | Show all posts
Reply 31# mencacus


    salah jugak...
cik mencacus suke biru kn?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:38 AM | Show all posts
baru search pasal arapaima gigas .. wikipedia aa .. macam menarik

The tongue of this fish is thought to have medicinal qualities in South America. It is dried and combined with guarana bark, which is grated and mixed into water. Doses of this are given to kill intestinal worms. In addition, the arapaima's bony tongue is often used to scrape cylinders of dried guarana, an ingredient in some beverages, and the bony scales are used as nail files.

In July 2009, some villagers who live around Kenyir Lake in Terengganu, Malaysia, reported sighting the arapaima gigas. The "Kenyir Monster," or "dragon fish" as the locals call it, was claimed to be responsible for the mysterious drowning of two men on June 17.


Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:40 AM | Show all posts
tasik kat mane ye yang korang maksudkan nih.. nak gak aku pegi...
midory Post at 8-6-2011 01:35



dekat mines ....dulu meriah lah masa tahun akhir 90 an .....sekarang tak macam dulu sebab tempat2 menarik dah banyak tempat tumbuh macam cendawan kat lembah kelang nie.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:43 AM | Show all posts
dekat mines ....dulu meriah lah masa tahun akhir 90 an .....sekarang tak macam dulu sebab temp ...
mencacus Post at 8-6-2011 01:40



   ooo... kat situ...
ade mase nnti aku nak g le...


skrg nih dah tak meriah lg ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:44 AM | Show all posts
Reply 32# midory


mencacus suka kaler ungu .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:46 AM | Show all posts
Reply 36# mencacus


    ooo.. cik mido suke color hitam..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:47 AM | Show all posts
Reply 33# naen


misteri jugak kat tasik kenyir ada ikan tu ....ikan naga tu kerap orang nampak kat south american ....maybe arapaima gigas kat malaysia nie adik beradik ngan arowana kot ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:50 AM | Show all posts
Reply 37# midory


kaler hitam nie kaler yang paling ringkas .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:51 AM | Show all posts
Reply 38# mencacus

ntah ye .. either ikan jenis tu memang ada kat malaysia ni; ataupun ada orang yg buang ikan tu ke situ ..

kan selalunya orang bela ikan "pelik2" .. bila dah tak larat nak jaga, main lepas je kat sungai/tasik
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:51 AM | Show all posts
kaler kelabu gak yg bes!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:55 AM | Show all posts
ooo... kat situ...
ade mase nnti aku nak g le...  


skrg nih dah tak meriah lg ke?
midory Post at 8-6-2011 01:43



bukan tak meriah , kurang meriah sebab fly over dah blocking pemandangan blok bangunan kat mines tu .... sakit hati tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:57 AM | Show all posts
Reply 40# naen


memang pun sebab ikan naga nie kalau kita makan dah takde rasa sedap pun .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:58 AM | Show all posts
kaler kelabu gak yg bes!
naen Post at 8-6-2011 01:51



memang best sebab campur kaler hitam dan putih
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:59 AM | Show all posts
Reply  mencacus

ntah ye .. either ikan jenis tu memang ada kat malaysia ni; ataupun ada orang yg ...
naen Post at 8-6-2011 01:51




cik mido dapat kat satu blog nih...

Bagaimana arapaima gigas boleh menjadi penghuni tasik kenyir?
Arapaima berasal dari Brazil, dan dikatakan telah mendiami Sungai Amazon sejak sekian lama. Namun, terdapat seorang pengusaha chalet berhampiran tasik kenyir telah membela ikan ini. Ikan ini cepat membesar, oleh itu tuan punya ikan telah melepaskan ikan itu di dalam sangkar yang dibina berhampiran chalet di Sg Petuang. Malangnya 4 ekor terlepas dan seekor mati.. Maka berkembang biakla arapaima gigas di Tasik Kenyir.


   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:01 AM | Show all posts
kaler kelabu gak yg bes!
naen Post at 8-6-2011 01:51



    tp klabu asal dr itam kn... campur putih baru jd klabu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:02 AM | Show all posts
tak kesah aa campur2 ke, apa ke .. kelabu tetap bes! kelabu = balance
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:04 AM | Show all posts
Reply  naen


memang pun sebab ikan naga nie kalau kita makan dah takde rasa sedap pun .....
mencacus Post at 8-6-2011 01:57



    cik mencacus pernah makan eh ikan nage?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:06 AM | Show all posts
Reply 45# midory

patut kena penjara je tokey chalet tu :@

kira dasyat aa jugak kan? sampai kerajaan ganu offer RM10k ntok sekor arapaima yg dapat dipancing ..

ikan ni jenis karnivor .. agak2 kalau dah besor panjang sampai 2m tu - makan orang tak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:07 AM | Show all posts
tak kesah aa campur2 ke, apa ke .. kelabu tetap bes! kelabu = balance
naen Post at 8-6-2011 02:02



   tp bukan ke klabu tu nampak mcm suram.. sedih aje.. n tak ceria...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084053s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list