Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
82531
View
1835
Reply

Thread Borak AG - Sembilan Orang Tengah Menang

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2011 02:11 AM | Show all posts
Reply  midory

patut kena penjara je tokey chalet tu  

kira dasyat aa jugak kan? sampai kera ...
naen Post at 8-6-2011 02:06



    ntah le.. tp aku bace kat blog tu die bgtau arapaima ni tak makan manusia. mknn die mcm anak ikan... tp tak mustahil le bile dah besar sngt die makan org pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:11 AM | Show all posts
Reply 50# midory

hmmmm ..

bergantung pada kita jugak sebenarnya .. setiap apa yg kita nampak/dengar/rasa - kita akan nilaikan bukan je dengan akal fikiran; tapi ada jugak pengaruh emosi & situasi ..

kalau kita nampak kelabu tu suram - jadik suram aa ia .. kalau nampak cambes - jadik aa cambes
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:14 AM | Show all posts
ok .. baca ni lak .. sikit keratan sokkaba ..

Arapaima gigas have an elongated body covered with large, thick scales and a small tail.

Its wide mouth faces upward and the colour ranges from dark brown to black with blue highlights and red edges, particularly on the tail.

It could leap several metres into the air and its powerful head could capsize small boats on impact.

Meanwhile, villagers at Kampung Baung C that borders Tasik Kenyir C claimed that they have witnessed the monstrous arapaima leaping high into the air on several occasions.

A villager who did not want to be named claimed that he had once sighted a giant fish the size of a baby elephant.

Another villager Mohd Fahmi Mustafa, 25, said his grandfather told him that an old Chinese man appeared one day at the village in the late 70s and released two fish that resembled a dragon into the then Kenyir river.

My grandpa said the old man had claimed that the fish were from overseas and that he had to release them as they had become too big, he said.


- boleh melompat ke udara setinggi bebape meter?
- boleh tenggelamkan bot kecik?
- ternampak ikan gergasi bersaiz "anak gajah"??????
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:21 AM | Show all posts
Reply 53# naen


   wah.. kalau mcm  tu dah dikire bahaye... org yg bela pon takut nk bela lg sbb besar sngt... maybe org tu ingt ikan tu tak bahaye agaknye... tu yg die main lepas aje tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:27 AM | Show all posts
Reply 54# midory

tapi kan .. macam ada banyak versi lak pasal citer ni ..

ada source yg kata - tokey chalet bela .. pastu dah besar sangat, dia pindahkan ke sangkar kat luar chalet tu
pastu ikan2 tu terlepas dari sangkar tu .. ada 4 ekor, tapi 1 mati ..

source yg lain lak kata - ada orang yg datang ke tasik tu & buang 2 ekor ..

tapi kesimpulannya - memang ada aa ikan tu kat situ ..

kalau tengok daripada facts kat internet ni, kalau kat habitat semulajadi, leh cecah 4m+ panjang ..
memang sangat besor panjang aa .. berat lak leh sampai 200kg+ ..

tapi kat kenyir tu - ada citer pasal tapah gergasi gak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:34 AM | Show all posts
Reply 55# naen


   yg tu aku tak tahu le pulak.. tp tapah tu kan ikan pemangsa..
Dua buah sampan bergerak ke lubuk tapah pada jam 2 petang dan sebaik tiba di lokasi beberapa ekor monyet menjerit lantas melompat dari dahan pokok rimbun yang hampir menutup sebahagian lubuk berkenaan. Kami semua berpandangan sesama sendiri dan dalam keadaan cemas itu seekor monyet terlepas pegangan lalu jatuh tapi sepantas kilat seekor tapah gergasi sebesar sampan melompat menyambar monyet yang sekelip mata hilang dalam mulut yang terbuka luas itu.

Permukaan air di lubuk menjadi gelombang sebaik saja ikan gergasi itu jatuh semula ke dalam air air dan tenggelam dengan membawa seekor monyet sebagai habuan. Yusri dan Daud tergamam beberapa ketika tapi Daud serius lalu pengsan tidak sedarkan diri kerana peristiwa menakutkan itu berlaku kira-kira lima meter di hadapan matanya.




kat atas ni aku dapat kat blog.. dahsyat betol...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:41 AM | Show all posts
Reply 56# midory

pernah gak dengar+baca pasal ikan tapah makan monyet ni

tapi kan .. memang tak mustahil aa .. kalau ikan tu dah terlalu besar - memang leh telan monyet ..

kot2 aa dah boring/tak puas makan ikan kecik2 kan ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:44 AM | Show all posts
tengok, tengok .. mulut meke ..

tapah :


ikan naga :


fuhh .. tambah lak kalau meke tgh agresif .. fuhhhhh ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:46 AM | Show all posts
Reply 57# naen


    mane le kenyang makan ikan kecik kalau nak bandingkan dgn bdn ikan yg besar tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:47 AM | Show all posts
Reply 58# naen


   skali ngap dah masuk perot.. heheh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 10:26 AM | Show all posts
Reply 60# midory

a'ah .. tak sempat nak kunyah pun .. terus telan je
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 11:20 AM | Show all posts
check in jugattt
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:30 PM | Show all posts
Reply 62# ruffleen

yuhuuuuu ruffleen! welkam welkam

selamat memakmurkan bod ni ye!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 02:33 PM | Show all posts
sibuk la hari ni. tak sempat nak masuk mana mana thread. camna nak beramas mesra dan berkenalan ngan ramai ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 02:33 PM | Show all posts
check in jugattt
ruffleen Post at 8-6-2011 11:20 AM



tu dia, kaki borak dah masok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:38 PM | Show all posts
tu dia, kaki borak dah masok.
winamp05 Post at 8-6-2011 14:33

...dan kaki gath jugatttt
Reply  ruffleen
yuhuuuuu ruffleen! welkam welkam
selamat memakmurkan bod ni ye! {:1_ ...
naen Post at 8-6-2011 14:30

tengs naen!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:43 PM | Show all posts
ahahaha welkambek winamp+ruffleen


dok citer pasal ikan+kenyir smlm kan - malam tadi mimpi pasal air lak .. adoyai~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 02:47 PM | Show all posts
ahahaha welkambek winamp+ruffleen


dok citer pasal ikan+kenyir smlm kan - malam tadi mi ...
naen Post at 8-6-2011 02:43 PM


ko minat mancing yg naen, manceng ni perlukan focus dan kesabaran. so aku mmg tak minat mancing dan kalau mancing ponxpernah bawak balik ikan. bawak balik emo aje. keh keh keh. coz aku bukan jenih yg sabar. kekekekeke......

pernah aku ikut adik aku mancing. aku pun bawak joran jugak. tapi aku bawak leptop. sambil tunggu ikan makan umpan aku main game. kekekeke.... last last ape pun xdapat. adik aku dapat keli afrika lagik. beso ya amat.     
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 02:47 PM | Show all posts
dok fikir nak mula dari mana aku nak bukak thread pasal geologi ni yek. kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 02:49 PM | Show all posts
Reply 68# winamp05

aku minat mancing orang je .. tapi dah tobat

aku tak sesuai jadi pemancing (ikan) aa .. sbb aku jenis yg cepat bosan ..
takleh aa nak dok satu tempat tu lelama sangat .. +tak bape minat nak masuk2 hutan cari lubuk bagai

pancing kat pasar je sudah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 03:06 PM | Show all posts
Reply  winamp05

aku minat mancing orang je .. tapi dah tobat

aku tak sesuai jadi pemanc ...
naen Post at 8-6-2011 02:49 PM


hahaha... aku cuma suka masuk hutan carik air terjun dara. best. org xpernah teroka lagik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 03:07 PM | Show all posts
Reply 71# winamp05

ko memang .. suka yg dara je kan


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 03:08 PM | Show all posts
Reply  winamp05

ko memang .. suka yg dara je kan
naen Post at 8-6-2011 03:07 PM



        

air terjun daa.... bukan fomfuan hokkeyy. kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 03:13 PM | Show all posts
Reply 73# winamp05

laaaaa .. aku cakap pasal ayor tojun aa tu .. bukan pasal fomfan
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 03:43 PM | Show all posts
Reply 67# naen

kaki pancing yer? aku suka memancing kat fb

oh ye, aku dah buka semula fb ku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062281s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list