Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9996
View
19
Reply

bike for

[Copy link]

Author: soffian_muhd       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2011 09:17 PM | Show all posts |Read mode
Hi nak tanya, forumer semua...

My friend asking me to post this question..

My friend tingginya 160cm.. superbike apa paling sesuai untuk ketinggian kawan saya ni?
Dia pernah ada blade 250 naked.. for him terlalu tinggi, walaupun my friend dah ekjas sepit udang tu hehe..
la ni dah jual, n lesen dia pun dah upgrade to b full, tunggu rezeki untuk sambar motor baru je katanya......

kalau boleh bila naik tu kaki dua2 boleh jejak penuh kat jalan...
bike on the list are...

z1000, z750??
ducati monster1000 or 600cc??
yamaha fzr naked1000?
dia tak minat cruiser....

anyway tau tak mana2 motor kat atas yang paling rendah or terlalu tinggi for him??
kalau cbr1000 or cbr600 tu rendah jugak kan? sportbike ni boleh jugak rasanya .. tapi takut sakit pinggang jalan jauh..
tapi rasanya new design dah tak bongkok sangat kan??

thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:07 PM | Show all posts
Post Last Edit by alpinestar at 12-6-2011 23:09
Hi nak tanya, forumer semua...

My friend asking me to post this question..

My friend tingginya ...
soffian_muhd Post at 12-6-2011 21:17



    budget berapa RM?
Daily use atau weekend ajer?
biasanya jarak perjalanan berapa jauh?
nak laju atau nak rilex?
nak bunyi pom..pom atau bunyi vroommm?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:13 PM | Show all posts
tak nak bongkok sangat dan tak minat cruiser??
hmmm....Ducati Diavel baru tu sesuai kot? "Hard to be seen, easy to be noticed"...hehe

tak pun, tgk je pilihan2 sport touring yg ada...tak bongkok sangat cam superbike, tapi laju boleh la tahan...kalau aku, confirm tak berani full throttle...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:39 PM | Show all posts
Reply 3# Brutal
Diavel... i like... patut panggil Devil jer, bukan setakat rupa ganas... mmg moto ganas pun.. tp tak rendah laa.. sayer yg tinggi 165cm pun jengket sket
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 12:01 AM | Show all posts
Reply 4# afieza_ariffin
standard la jengket2 sikit ni, kalau tuan motor tak berapa tinggi...masa ride bukan nak cecah kaki pun...masa berenti, asal boleh cecah tanah walaupun jengket2 sikit, takde hal la...

mmm....mungkin diavel tu devil dalam bahasa diorang kot?? kot la...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 12:17 AM | Show all posts
naik superbike kalo tak jengket mmg tak sah le beb.. moto buruk aku pun.. aku tinggi 163cm pun terjengket gak..

kalo takut sakit2 badan.. lengoh2.. tp nak berdesup gak.. ambik je super touring.. badan tak sakit.. laju pun laju.. tp takleh la nak celen geng2 sport.. tp kalo takat nak folo tu boleh lagi. ..
tp mcm bro brutal cakap la.. aku pun tak penah koyak abeh throttle.. laju woo.. kira nak melompat aje moto ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 12:27 AM | Show all posts
kitorang bincang2 diavel tu memang dalam list sebab motor cruiser+naked+sport..., so maybe rendah macam cruiser tapi taklah santai sangat macam cruiser sebenar..., tapi tgklah harganya bro... ducati latest bike plak tuk.. 10 thn nanti boleh lah beli kot.. ambik second punya.. tapi tinggi jugak ye... ada bro yang tinggi 165cm tadi cakap.. saya ngan kawan saya ni lebih kurang je tinggi.. saya tinggi lebih sikit..., kitorang sini kat sarawak.. jarang dpt test motor kat kedai.. kalau cbr600 cc latest tu rendah tak??
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 12:33 AM | Show all posts
CBR600, tinggi rider 160 cm, confirm jengket gak...Seat Height: 32.3 inches (lebih kurang 82 cm)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 03:57 PM | Show all posts
bike paling rendah dalam kategori naked and sportbike apa dia??
Just nak tau....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 09:30 PM | Show all posts
kitorang bincang2 diavel tu memang dalam list sebab motor cruiser+naked+sport..., so maybe rendah ma ...
soffian_muhd Post at 13-6-2011 00:27



    orang kecik pakai moto besar baru nampak gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 12:21 AM | Show all posts
bike paling rendah dalam kategori naked and sportbike apa dia??
Just nak tau....
soffian_muhd Post at 13-6-2011 15:57

tak pasti ar bro...
tapi ni ada satu website yg ada banyak info termasuk spec model2 motorsikal yg biasa kita tgk...
http://www.totalmotorcycle.com/

cuba la belek2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 03:05 PM | Show all posts
bike paling rendah dalam kategori naked and sportbike apa dia??
Just nak tau....
soffian_muhd Post at 13-6-2011 15:57


layan KSR la...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 04:49 PM | Show all posts
2011 KSR baru cun woo. RM7300 baru tengok semlm..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2011 09:46 PM | Show all posts
Reply  afieza_ariffin
standard la jengket2 sikit ni, kalau tuan motor tak berapa tinggi...masa rid ...
Brutal Post at 13-6-2011 00:01



    diavel tu memang bermaksud devil dalam bahasa itali....semasa pertama kali moto ini dipertontonkan kepada orang ramai..terdapat salah seorangnya mengatakan bahawa motor ini serupa devil...jadi itulah lekatnya nama moto tersebut..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2011 02:43 PM | Show all posts
bike paling rendah dalam kategori naked and sportbike apa dia??
Just nak tau....
soffian_muhd Post at 13-6-2011 03:57 PM


ducati monster 600cc rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:42 PM | Show all posts
tambah lowering link aja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 05:28 PM | Show all posts
2011 KSR baru cun woo. RM7300 baru tengok semlm..
Kilokahn Post at 14-6-2011 16:49


itu la... mmg cun... agak2 kalo aku amik ni, bule polow LC tak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 11:15 PM | Show all posts

Hello

The correspondence between the bike and the height of a person is an important match. Everyone should have a comfortable bike. Your friend should have a comfortable bike too, for example your friend can read this and buy a hybrid bike. A hybrid bike is a great idea.

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:46 PM | Show all posts
QuinnLainez replied at 30-1-2019 11:15 PM
Hello

The correspondence between the bike and the height of a person is an important match. Eve ...

good comment))
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:01 PM | Show all posts
this is very funny
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list