Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31483
View
171
Reply

Surat Tawaran Penambahan Saham Bank Rakyat

[Copy link]

Author: serulingsenja       Show all posts   Read mode

Post time 20-7-2011 12:58 PM | Show all posts
Nak tnya..
kakak aku dpt offer saham BR 1k. Dia offer kt aku sbb dia x mampu..
Dia suruh aku guna dulu smpai dia stabil nnti dia beli balik kt aku..
Patut ker aku ambik atau boleh tukar nama di kemudian arie ker???
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2011 02:13 PM | Show all posts
Reply 21# babasai

tak bole tukar nama...take it OR leave it..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2011 07:14 PM | Show all posts
Reply 21# babasai


xleh tkr nama.
ikhtiar la cr duit..
xtaw bile plak BNM nk bg approval tmbh modal ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 10:51 AM | Show all posts
Reply 22# koko2


  thanks koko..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 10:52 AM | Show all posts
Reply  babasai


xleh tkr nama.
ikhtiar la cr duit..
xtaw bile plak BNM nk bg approval tmbh m ...
serulingsenja Post at 20-7-2011 19:14


thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2011 03:54 PM | Show all posts
Baru dapat surat offer ari selasa lepas..bole tambah 5k...nyesal xtipu2 apply amount byk2... ingat dapat exactly apa yg apply rupenye dalam 1/3 je. 5k pon jadi la dari xdapat langsung
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 09:06 AM | Show all posts
Baru dapat surat offer ari selasa lepas..bole tambah 5k...nyesal xtipu2 apply amount byk2...  i ...
llisamaisarah Post at 18-12-2011 15:54



    ko baru dpt offer tambah saham BR ke..? apsal lama sgttt..????
setau aku dateline dia b4 31/8/11..hmmm...aku kena kepochi ni...nanti aku nak pi riki2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 09:35 AM | Show all posts
Dapat surat offer Jumaat lepas..bole tambah 8k...  (minta 20K dpt 8k - oklah tu)
Mujurlah tempoh terima tawaran hingga 31/1/2012 - kalau x, syg nak keluarkan
ASB sebab nak tunggu dividen.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 09:44 AM | Show all posts
peach baru nak beli saham BR bolehh??
tanya officer dia kata quota ada lagi
lewatnye hakuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 10:34 AM | Show all posts
baru jer masuk saham BR nie bln lepas... memula masuk RM500 + RM 5 utk processing fee & siap2 isi form utk penambahan modal, pakcik guard kat citu soh letak RM100K terus sbb 1 org limit RM100k... klu lulus RM100K tu adoyaai mana lah nak cekau

officer BR ckp still open lagik sbb dana yg dorg baru dpt tu x ingat brapa billion still byk lagik so pada sapa2 yg lum masuk tu cecpt lah panjat tangga BR tu sementara ada peluang.. dulu sapa yg ada wat loan dgn BR je kan leh dpt, skrg dia dh bukak utk semua...

jom BR... & senang jer berurusan dgn BR... kita mesti pilih
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 12:12 PM | Show all posts
Reply 30# fida75

konpius, ko mmg baru bawak masuk la rm500 tu or sblm ni saham ko dah ada beribu2 dlm bank rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by llisamaisarah at 19-12-2011 13:57
ko baru dpt offer tambah saham BR ke..? apsal lama sgttt..????
setau aku dateline dia b4  ...
koko2 Post at 19-12-2011 09:06



    Batch lain ni sebabnya 1 billion pertama, buka utk umum..1 bilion kedua buka utk waiting list, yg ni bilion ke 3..due date 31.1.2012. Sila riki2 cepat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:22 PM | Show all posts
peach baru nak beli saham BR bolehh??
tanya officer dia kata quota ada lagi
lewatnye hakuu
peachlily^ Post at 19-12-2011 09:44



   Biar la lambat pon...yg penting dari lagkah pertama tu la ada langkah ke 2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:34 PM | Show all posts
Reply  fida75

konpius, ko mmg baru bawak masuk la rm500 tu or sblm ni saham ko dah ada beribu2 d ...
puccafan Post at 19-12-2011 12:12



   Kalau open utk umum mmg amount xbanyak skali masuk...xmacam ASB.  Kalau dpt tu kira naseb baik sgt dahtu..dividen tinggi.Aku pon baru berjinak2.. Tadi isi borg lagik..harap dapat la lagik offer.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:42 PM | Show all posts
Tengah takde keje...aku nk share sket la info pasal syer BR ni. Ni rekod dividen yg diberi oleh BR:

1997-20%
1998-8%
1999-15%
2000-15%
2001-15%
2002-15%
2003-15.5%
2004-15%
2005-15%
2006-15%
2007-20%
2008-20%
2009-15%
2010-15%
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:55 PM | Show all posts
Reply 35# llisamaisarah

bagus dividend dier....
sayang nyer.... susah laa pulak nak participate
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:55 PM | Show all posts
Cons dia..bukan senang2 nak keluarkan duit..kena isi form dan menunggu setahun...jadi make sure ni mcm simpanan kekal..guna duit lebihan..Kalau plan nk keluar masuk duit..simpan ASB ajer..memudahkan in case nak invest dalam investment yg menguntungkan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 01:58 PM | Show all posts
Reply  fida75

konpius, ko mmg baru bawak masuk la rm500 tu or sblm ni saham ko dah ada beribu2 d ...
puccafan Post at 19-12-2011 12:12



    baru jer masuk RM500 bln 11 aritu, yg penambahan modal tu dh siap isik form dia & aku letak max. RM100K terus, pegawai tu ckp kena tunggu kelulusan BOD BR la bila dorg bersidang nanti xtau bila... klu rezeki lulus RM100K tu kayo lak makcik... ;
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 02:00 PM | Show all posts
Tengah takde keje...aku nk share sket la info pasal syer BR ni. Ni rekod dividen yg diberi oleh BR:
...
llisamaisarah Post at 19-12-2011 13:42



    ... wow, sungguh memberangsangkan....   kayuh pelan-pelan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 02:00 PM | Show all posts
Reply  llisamaisarah

bagus dividend dier....
sayang nyer.... susah laa pulak nak participate : ...
aarie Post at 19-12-2011 13:55



   tu la...try isi form jer la..kalo dpt offer ok jugak..sikit2 lama2 jadi banyak gak...Tp..aarie kan dh invest dalam mcm2 ..huhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079297s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list