Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31488
View
171
Reply

Surat Tawaran Penambahan Saham Bank Rakyat

[Copy link]

Author: serulingsenja       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2012 08:42 PM | Show all posts
Reply  llisamaisarah


    setahun..bukan sebulan..profit rate ni depend on tenure & jumlah utk  ...
serulingsenja Post at 10-2-2012 20:22



    Serius? Haritu tanya dia cakap bulanan dengan syarat masuk 5k ke atas. Kalau kat pamplet siap tulis 3.xx sebulan.
Kena pg tanya kaunter betol2 ni..
kalau ikut logik kalau masuk n dapat dividen secara bulanan mmg byk betol .

Andaikata la div 3.0 je. Kalau masuk 10k bulanan dah RM300 sebulan....uiks kayo.
Kalau masuk 30k dah dapat RM 900.

Ok mmg xlogik kan...nnti sy verify ngn Bank Isnin nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 09:02 PM | Show all posts
Reply 81# llisamaisarah

yupp...dier ade cara pengiraan..klu ltk lama & byk, bleh dpt rate cantek skit..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 12:23 AM | Show all posts
Post Last Edit by manganini at 11-2-2012 00:24

Reply 81# llisamaisarah


   mak aih.. giler la.. kalau letak 50K dapat rm1500 sebulan? huk huk bank rakyat memang giler...
u gi la usha2 kat bank rakyat tu.. nanti inform2 kat sini yek.. jangan lak kaya sorang2 je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2012 05:50 PM | Show all posts
Reply 83# manganini


    salah kira tu..pengiraan dier lain
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 09:52 PM | Show all posts
Reply 84# serulingsenja


   ye ke.. saja je..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2012 09:15 AM | Show all posts
Kelmarin baru dapat surat offer penambahan saham di Bank Rakyat...tak silap dulu mohon 10K....cuma dapat 1K je.... isk isk... apa pun, hari ni nak terus pergi masuk je laa.. Ik pun 1K lahh...

Tentang FD Qiradh tu.... profit rate dibayar 1 tahun.... Abg_Naz dah letak 10K bulan April tahun lepas.. kalau nak profit rate bulanan, kena masukkan 20K keatas baru layak dapat..tapi profit rate tak berapa tinggi sangat kot 2.5%-2.8% rasanya..... Insyaallah, lepas matang bulan April ni, Abg_Naz nak tambah ke 20K-25K untuk dapatkan faedah secara bulanan...

Yang ini orang yang lebih arif dan bijaksana boleh tolong jelaskan kot....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 08:19 AM | Show all posts
Baru dpt Surat jumaat lepas.. Both hubby n I apply max, rm100k tapi I cuma dapat 1k Dan hubby 2k haha. Tak pe lah, sikit pun rezeki. Kena masuk duit by 15 march. Bank Rakyat buat secara berperingkat, sbb tu Ada yg dpt lambat Ada yg cepat.

Siapa tahu, boleh ke kalau I pergi masukkan duit on my hubby's behalf? I bawalah Surat offer tu.. Boleh ke? Hubby busy sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 02:43 PM | Show all posts
bila la nak dpt dividen BR neh..?
dah nak msk bln 3...selalunya bln 2 dah dpt dividen...

adakah BR nak bagi 20% mcm thn 2005 dolu..? bagi lambat sebulan.. (gula2 election....)
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 04:16 PM | Show all posts
Baru dpt Surat jumaat lepas.. Both hubby n I apply max, rm100k tapi I cuma dapat 1k Dan hubby 2k hah ...
ziara Post at 27-2-2012 08:19



    Dari pengalaman saya memang boleh. Tapi kena sediakan ic fotostat, tapi yg lecehnya kena isi borang sekali lg dan ditandatangani oleh yg empunya badan.

Saya baru dapat tawaran 2k pada jumaat lepas, belumpun pergi ke BR, kerana tarikh akhirnya 15 mac nanti. Saya punya ni untuk fasa ke 3.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 04:17 PM | Show all posts
bila la nak dpt dividen BR neh..?
dah nak msk bln 3...selalunya bln 2 dah dpt dividen...

adakah  ...
koko2 Post at 27-2-2012 14:43



    Memang terasa lewat kali ni. Ada kemungkinan tak dorang nak bagi 20%?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 06:46 PM | Show all posts
    Dari pengalaman saya memang boleh. Tapi kena sediakan ic fotostat, tapi yg lecehnya kena isi borang sekali lg dan ditandatangani oleh yg empunya badan.

Saya baru dapat tawaran 2k pada jumaat lepas, belumpun pergi ke BR, kerana tarikh akhirnya 15 mac nanti. Saya punya ni untuk fasa ke 3.
Belimbingtm Post at 27-2-2012 16:16


Thanks
Tadi I call bank Rakyat, diorang kata boleh sbb nak tambah pelaburan, bukan buka a/c baru. Tapi at the end dia cakap, terpulang kpd cawangan juga haha.
Tak pe, saya try je lah.
Yg saya Dan hubby dapat pun fasa ke 3, tarikh tutup 15 march. Yg fasa Sebelum ni mertua Dan ipar dah dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 12:50 PM | Show all posts
sy ada beli saham BR ni yg RM 500 tu...memang BR kasi resit je ke? tak ada dapat apa2 buku ke???
yang pasal penambahan tu macam mana nak tahu bila boleh tambah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2012 09:11 PM | Show all posts
sy ada beli saham BR ni yg RM 500 tu...memang BR kasi resit je ke? tak ada dapat apa2 buku ke???
ya ...
mickeylina Post at 28-2-2012 12:50


ms bayar 500 tu..depa akan bg resit shj..
lepas tu permohonan tu akan masuk board meeting... & lulus kt situ..
nt lepas board lulus..depa akan hntr surat & buku berkenaan keahlian kepada sumew anggota..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-3-2012 09:12 PM | Show all posts
Memang terasa lewat kali ni. Ada kemungkinan tak dorang nak bagi 20%?
Belimbingtm Post at 27-2-2012 16:17


tgh tggu bnm luluskan financial 2011..
akaun tgh audit..
insyaallah berita gembira akan muncul..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 04:21 PM | Show all posts
Reply 92# mickeylina

Me beli saham BR 10k pun dapat resit je. BR ada hantar surat infm yang saham me dah diluluskan oleh Lembaga Pengarah BR and infm yang since yr 2000, BR memang dah tak keluarkan sijil. Nanti BR akan bagi penyata pada setiap akhir tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 04:42 PM | Show all posts
bila BR nak declare dividen 2011?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 10:06 PM | Show all posts
Reply 81# llisamaisarah

sy pun nak tau sgt pasal nie...pada pemplet tu letak...kadar keuntungan untuk sebulan 3.26% gitu...bayangkan kalau masuk 5000 pun bulanan nye dalam 163...betul ker x betul sy pun xtau...ader sapar yg tau pasal nie...share ler...betul ker...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2012 10:10 PM | Show all posts
Reply 97# menjad

itu bukan cara kiraan profit utk qiradh aka FD..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2012 10:11 PM | Show all posts
Reply 96# pengecatbintang

Insyaallah selepas akaun bank rakyat siap diaudit oleh pihak2 yg berkenaan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 10:20 PM | Show all posts
Reply 98# serulingsenja


... sy pun cuak jugak...takan ler bank sgup byr smp bnyk tue kan...mau bankrap!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.188629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list