Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55766
View
456
Reply

KENAPA ORANG SELALU BERPANDANGAN NEGATIF TTG MLM?

  [Copy link]

Author: jeluwi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-6-2011 08:22 PM | Show all posts |Read mode
(Nak bagitahu siang-siang, aku guna  perkataan korang bukan anda sebab nak hilangkan formaliti yang  kebiasaannya bila baca agak nak tidurjadi kita buang formaliti dan  fokus pada topik perbincangan.)
Pernah tak kawan ajak buat MLM korang  rasa rimas? Member-member yang lama tak dengar berita tiba-tiba call  nak ajak jumpamesti detik dalam hati cakap ni sah-sah nak ajak buat  MLM. Pernah rasa?
Nampak orang buat MLM rasa macam low  standardpernah rasa? Asal dengar MLM automatik pikir jual-jual  barangkaya kan orang atastiap-tiap bulan kena maintain point beli  barangjumpa-jumpa orangpernah rasa?
Jika korang rasa semua tu,  korang tergolong daripada 90% yang belum pernah mendapat hasil daripada  perniagaan MLM. Memang betul perniagaan MLM macam satu kerja yang semua  orang phobia tak suka. Ibarat kerja menolak batu besar naik atas  bukit.orang lain menepuk tangan di sebelah tengok kita tolak batu  sorang-sorangyang tak tahan, ada jugak panggil kita buat kerja  GILABodoh...
Tapi perasaan bila dah sampai di puncak bukit kita  seorang yang rasa. Saat berjaya kita seorang yang raikan. Ibarat bila  kita dah berjaya dan mampu pakai kereta BMWkita seorang yang  bawaktakkan nak senang-senang bagi member bawak
Tak boleh nak salahkan orang ramai jugak kenapa diaorang tak suka MLMantara sebab-sebabnya
pernah kena tipu oleh upline
syarikat tutup tak ada lesen
pembayaran bonus tidak seperti yang dijanjikan
kena melayan karenah prospek untuk ajak join MLM
keyakinan rendah untuk jalankannya
takut menganiaya orang lain lebih-lebih lagi bila ajak adik-beradik saudara mara join.
Itu  persepsi yang buruk terhadap MLM. Tetapi kehebatan MLM mereka tak tahu  dan kalau tahu, inilah kerjaya yang sangat best dibandingkan kerjaya  yang ada. Nak tahu best atau tidak , kena lalui liku-liku MLM. Kena lalu  dulu apa yang orang tak suka nak lalu. Kena gagal banyak kali dulu. Dia  punya manis pasti muncul dan korang je yang tahu.
Kita bincang pasal  kehebatan dan kemanisan perniagaan MLM di post akan datang. Dan nanti  akan bincangkan bagaimana nak tukar orang benci jadi cinta kepada  perniagaan MLM.
tungguuu.

ingin tahu selanjut nya add saya di http://www.facebook.com/jeluwi.akau
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 08:35 PM | Show all posts
Kenapa Tak Suka MLM?

1) Dalam 10 tahun kebelakangan ini, banyak MLM yang bungkus dan lingkup. Orang yang sudah keluar banyak duit untuk MLM ini, semuanya hangus duit mereka.

2) Barang MLM mahal. Modal RM300, jual RM3000. Company ambik RM700, baki RM2000 lagi untuk bayar komisen kepada agen/kaki.

3) Buat MLM ni pendapatan tak terjamin. Takda masa depan, tokeynya sahaja yang kaya raya. Silap-silap boleh jadi 0 takda dapat apa-apa pun kalau tak usaha, atau dah kuat usaha tapi tak ramai orang yang membeli.

4) Orang cuma beli produk MLM kerana TERPAKSA. Bukan kerana KEPERLUAN HARIAN.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 08:55 PM | Show all posts
MLM ------------------------- > melayu lanyak melayu
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 09:12 PM | Show all posts
x suka mlm sbb mmber2 dlu yg join suma kaya sat ja
pekena mmber2 pon ada
nasib bik aku x penah tegerak ati nk join apa2 mlm.
aku jual rokok btg ja kt asrama hidop lg sng n mewah dr mmber2 yg uat mlm.. ..serius aku x tipu.sbb 9/10 rezeki adalah dr perniagaan  bukan dr mlm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 09:27 PM | Show all posts
rasanya thread ni dh ada, leh try buka post yg lepas2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 03:19 AM | Show all posts
MLM - kepala jadik jutawan, balaci makan asap.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 07:27 AM | Show all posts
jual nasi lemak/goreng pisang tepi jalan lebih masuk akal dari terlibat dengan MLM.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 09:43 AM | Show all posts
Cer bukak web ustaz zaharuddin dan cari apa hukum MLM ni.

kalo nak tau sebab2 nape orang tak suka MLM, pi kat sini

aididmuaddib.blogspot.com/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 10:27 AM | Show all posts
kesian haku dgn sowang kawan. da hmpir sewel dia. labur 40k dlm MLM. tapi pulangan nan hado...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2011 05:10 PM | Show all posts
MLM ni umpama memukau ahli-ahli dengan motivasi berdesup-desup sampai terbakar jiwanya pada suhu hangat-hangat tahi ayam.

Baik lah buka kedai sendiri atau office sendiri dgn produk/servis sendiri.

TAPI KALAU SUKA GAK CARA MLM, BAIK JUAL INSURAN. IANYA BAGUSL TAK MCM MLM
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 07:08 AM | Show all posts
TT.... sebab dah nampak,dengar  dan rasa sendiri mmg tak bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 11:04 AM | Show all posts
Jutawan hai-o mane jutawan hai-o..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 11:07 AM | Show all posts
sian T.T nak promote MLM tpi dia lak kena basuh... nasib baik ko x masuk kt C.I lagilah kena basuh... orang dh muak dengan MLM nie...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 12:23 PM | Show all posts
sebelum masuk mulut manis la, bila dah masuk baru tau pahit maung dia......
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 01:09 PM | Show all posts
sian tgk dgr org2 yg wat loan utk MLM ni..
bdk U gadai rantai kat kwn2..sbb nk msk MLM...

kaya sekejap jer..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 12:17 AM | Show all posts
tajuk yg sesuai..."KENAPE MASIH ADE G PERCAYE DGN MLM" ... mase sy masih mentah dulu n MLM tak hangat sgt n mula dikenalkan sy leh pk "tak kan dgn usaha yg sedikit kite peroleh kemewahan yg byk...pasti ade tak kene"..jadi betul la tekaan kita...tp kenape masih ade beberapa golongan yg masih berminat?????padahal kite dh heboh pasal ramai yg kene tipu tp masih pecaye kat iklan pakai BMW hutang tu.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 09:05 PM | Show all posts
MLM yg mmg based pada product yg mmg bagus
mcm Amway
mmg ok la

tapi yg banyaknye skrg nie
more to MONEY PLAN...duit...duit..duit..kaya...jadi jutawan
tu yg bnyak terlingkup!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 09:53 PM | Show all posts
MLM yg mmg based pada product yg mmg bagus
mcm Amway
mmg ok la

tapi yg banyaknye skrg nie
mor ...
onlinetrader Post at 28-6-2011 21:05


Amway pun tgk upline gak Onlinetrader..

Saya pun pernah terjebak beli water filer dalam RM2,000 sebab upline tunjuk cek jumlah yg besar kononnya income dia.Dia x citer tu income di n downline dia sekali.Lepas dah beli dia mana ada tanya ok ke tidak kita. Janji dia dah dpt byk commission.tu je yg penting pada dia..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 10:20 PM | Show all posts
Amway pun tgk upline gak Onlinetrader..

Saya pun pernah terjebak beli water filer dalam RM2,0 ...
cikgutuition Post at 28-6-2011 21:53


contoh je tu hehehe
tapi mmg kalo upline mata duitan
mmg habis org bawah....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2011 09:04 AM | Show all posts
Say No To RIBA = Say No To MLM.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089497s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list