Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55676
View
456
Reply

KENAPA ORANG SELALU BERPANDANGAN NEGATIF TTG MLM?

  [Copy link]

Author: jeluwi       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2011 12:29 PM | Show all posts
Dah penah kena... Seb bek tak banyak.. Tapi tetap sakit ati..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 12:52 PM | Show all posts
soalan..why x suka MLM?

sbb nya
1. x suka asyik kena meeting sampai tgh malam
2. x suka jual brg yg melampau harganya
3. x suka mmg tahu mana ada jalan mudah nak kaya
4. x suka sbb..kalu nk dpt duit cepat kena pasang kaki dalam 2, 3, 4, 5..(itu pon kalu dpt la)

x suka
x suka
x suka
MLM penipu belaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2011 02:12 PM | Show all posts
dari masuk MLM meh ramai2 beli emas....BERITA HARIAN ari nih dijangka tahun 2014 naik sehingga RM 202/gram......
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 02:16 AM | Show all posts
banyak mlm kat mesia nih..more to money plan..skim cepat kaya thats why ramai yg terpedaya..tp harus ...
mamamiow Post at 1-7-2011 18:22
http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/02/herbalife-and-some-cows-eat-shit.html
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 03:08 AM | Show all posts
Post Last Edit by missdirector at 9-7-2011 03:09

Dulu tak sedar.. sekarang baru sedar...Konsep dan strategi MLM tu bagus..sebenarnya..untuk sesuatu bisnes. Mungkin ada yang menindas pengguna.. tapi nak cop negatif kat semua tu tak adil lah jugak kan...

dan oleh kerana kebanyakan brg yg MLM jual tu produk obersea.. saya pilih utk kata "tak nak". saya lebih sokong produk yang lebih membangun kan negara sekarang Beli lah barangan buatan Malaysia..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
" Do what other's wont today, so that you'll accomplish what others can't tommorow, The time is NOW "
Grow and plan your wealth with us. ( CIMB UNIT TRUST )
email : planwithcwealthadvisors@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 11:26 AM | Show all posts
Sebab dia MLM laa....yg tak minat ckp apa pun mmg tak layan...and mmg sampai bebila pun mia x minat...tp yg minat yaaa why not goo ahead je la....klu kaya bagus...ble buat sedekah amal jariah ...simple as that!
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 07:04 PM | Show all posts
masalah sekarang MLM ni banyak dok main head hunting...
produk diketepikan...MLMer mengambil keuntungan dengan kemasukan ahli baru...dan ahli baru ni perlu mencari ahli baru lagi untuk jana keuntungan...jualan produk, hanyalah topeng...
itu yg jadi haram...sebab ianya dah jadi money game a.k.a sistem piramid...sebab ahli2 yg masuk kemudian (kaki piramid) akan dizalimi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 02:36 PM | Show all posts
Reason Sebab aku pandang negatif kat MLM...
1. Member baik aku yang aku ajak keluar berpuluh2 kali tak nak jumpak...tiba2 call aku cakap ada urusan penting...macam antara hidup dan mati. Membuatkan aku membatalkan meeting dengan big boss aku... Last2 bila jumpa..keluarkan laptop kecik dia..promote produk mlm  dia di kedai mamak...MACAM HARAM!!!!
2. Bila aku cakap aku tak minat...Dia cakap.. Kalo aku tak cukup duit..dia boleh loankan duit kat aku...errr..
3. Harga produk yang tak munasabah..Beb...piring kaca saja RM2K++...siap buat demo kat aku... Er...komisyen RM500 kalo berjaya menipu orang lain..sape nak menjawab kat akhirat..
4. Lepas tu tiap2 hari call tanya updates..jenis tak paham bahasa...penuhkan facebook aku dengan tag video MLM dia tu...bila aku remove tag..paham2 la kan...

Selesai pasal member aku sorang tu.. Point berikutnya pasal sedara aku yang aktif jugak buat MLM
5. Company bagi kereta..Opss silap...bayarkan downpayment keta..caldina..tapi bulan ko yang sakit bayar installment. tujuan dia nak bagitau..Giler aaa...minah ni buat MLM ..boleh pakai Caldina tu...berapa banyak askar2 kat kem PD tu sangkut dengan company ni...
6. Cara diorang jual penapis air...Beb...kalo penapis air tu..apa kes sampai boleh ubah molekul air...bagi bukti saintifik sini...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 04:01 PM | Show all posts
org MLM pernah merendahkan-rendahkan kerjaya aku sebagai pendidik dia kata dah kaya wat pe jadi pendidik budus.. dia ingat aku jadi pendidik sebab duit ke.. aku ikhlas budus punya MLM..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 04:33 PM | Show all posts
Post Last Edit by tuna_sandwic at 10-7-2011 16:35

aku benci MLM sbb para MLMers
1. kutuk bisnes aku
2. kutuk aku miskin tak kaya macam diorang
3. kata aku bodoh tak nak jadi jutawan macam diorang
4. suruh aku datang meeting tengah malam sampai 3-4 pagi borak mengarut2
5. suka tayang kereta besar dan mengaku kereta dia, padahal, keta tu tak abih bayar lagi dan keta tu saja display kat depan *** * office (kat subang jaya) tu entah **** mana yg punya pastu ngaku keta sendiri.... malu la sikit woiiii

tu je la...
yg lain biar aku simpan sendiri
aku nak kaya dunia akhirat, tak nak kaya kat dunia je

aku dah jumpa byk produk MLM yg dijual dgn  harga ribuan ringgit tapi bila aku ke luar negara, aku jumpa produk yg sama dengan harga bawah RM10 utk satu produk tu... hangin tul aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 06:05 PM | Show all posts
6. Cara diorang jual penapis air...Beb...kalo penapis air tu..apa kes sampai boleh ubah molekul air...bagi bukti saintifik sini...AbangNun Post at 10-7-2011 14:36

ini antara benda paling ce**ka diorang...buta2 je tipu orang ramai...
ubah molekul air la...molekul air jadi makin kecik la...air bertenaga la...
semua auta je tu...bertentangan ngan fakta sains...
paling aku angin, ada yg claim air diorang hampir menyamai kehebatan air zam2...

dan yg buat aku gelak, yg dok bercakap tu...subjek kimia pun tak ambik masa sekolah...tapi bila orang yg ada background sains tegur kesilapan diorang, diorang melenting...nak jugak tegakkan benang yg basah demi sedikit keuntungan dunia...dalam kubur nak jawap camne beb??
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 11:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by AbangNun at 10-7-2011 23:19

Satu lagi...ayat mula2...sampai bila ko nak makan gaji?nak bisnes?boleh kaya ke dengan bisnes ko skrang tu...berapa sangat la ko dapat dengan jual2 tudung kat BLOG tu... Buat account service?bila nak kaya?..Aku cukup pantang kalo orang kutuk2 cara aku cari rezeki macam tu,,
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 07:14 PM | Show all posts
Reply 52# AbangNun
sebab cara diorang wat bisnes boleh jadi jutawan dengan cepat...tu yg diorang riak...
cuma yg jadi jutawan amat kecil % nya...tu biasa ar...masalahnya, yg jadi jutawan tu adalah dengan memijak mereka di kaki piramid...yg di bawah ni tertipu dan dizalimi...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 10:29 PM | Show all posts
hal mcmnie terpulang pd individual.....klu ikutkan semua perniagaan dan dlm kehidupan mempunyai ciri2 piramid...so rasanya buat yg kita suka lg baik...dn xperlu pndg rendah pd org lain.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 12:42 AM | Show all posts
banyak mlm kat mesia nih..more to money plan..skim cepat kaya thats why ramai yg terpedaya..tp harus ...
mamamiow Post at 1-7-2011 18:22



Kalau produk yang dijual sangat tinggi qualitinya..dan digunakan utk memperelok kesihatan dsbnya eloklah join tu...
sekadar utk guna sendiri aje..ataupun ada dua tiga rakan yang ingin menggunakan khasiat produk tersebut dan membelinya..
tapi jika di beri janji manis yang menyatakan boleh jadi kaya raya tu dengan adanya plan pemasaran yang mantap..
jangan mimpilah nak kaya..




Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 08:53 AM | Show all posts
saya tak suka MLM sebab :

    harga barang MeLaMpau yang amat...
    penapis air harga sampai 2 ribu lebih...?
    dahla org yg jual tu tak pandai serbis..kalo rosak...?

    hmm..baiklah beli yang kat kedai letrik punya...ada warranty lagik
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 11:07 AM | Show all posts
MLM = Melayu Luncai Menipu ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 04:48 PM | Show all posts
Rasa rasanya.. Affiliate Marketing lebih bermakna... salah satu contoh yang baik ada disini..

http://golgota18.com/RentakJutawan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 05:23 PM | Show all posts
tgk pd pr0duknye la br0..
jgn hentam kr0m0 j0in je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 05:41 PM | Show all posts
Reply 1# jeluwi

wlupun hg guna perkataan 'korang'...tetap membosankn..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079780s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list