Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
65123
View
30
Reply

Mohon Pandangan/nasihat dari Pemilik Avanza 1.5

[Copy link]

Author: huszua    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-7-2011 09:27 AM | Show all posts
Pendekar Jebon, thanks atas cadangan tuan, tapi saya ni kurang minat.
Bukan tak sokong produk t ...
huszua Post at 4-7-2011 18:02



    bro... kete wira ko tak sebutpun...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 09:36 AM | Show all posts
Setakat ni, yang PALING murah dapat lepas nego Tahun 2007 / RM45K
Selain tu ada yg Tahun 2006 / ...
huszua Post at 4-7-2011 17:55



44k tu dah murah dah tu bro utk avanza 1.5...nak murah amik 1.3.. 34k je...

ekceli dulu akupun nak amik avanza....akupun try la drive pusing2...ok la juga, pickup..top...
cuma satu yg aku tak bekenan....ruang memandu dia sempit sgt... rasa mcm bawa kancil lak....patutla abg ipar aku kata "jgn amik avanza nti jalan jauh sakit badan"...sebab diapun pakai avanza...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2011 10:35 AM | Show all posts
bro... kete wira ko tak sebutpun...
zulka Post at 5-7-2011 09:27


Zulka, kete wira masa mula2 berjinak2 dgn kete tahun 2006/2007.
Lepas banyak sangat bagi masalah, aku jual wira tu dan ambik kereta toyota SE Limited.
Lepas pakai SE Limited, aku terus bercinta dgn Toyota.

P/S : Zulka, ko kenal aku ke? Inbox aku la...Aku tak ingat la, ko pakai username lain kot kat forum kete...Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 11:11 AM | Show all posts
hehe..apa tak kenal nyer..kawan lama.... ko mesti ingat nama ni.... WiRa
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 10:49 PM | Show all posts
avanza baru ni mcm smart je? byk jgk improvement nk bandingkan dgn yg lama
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 01:07 AM | Show all posts
apa barang beli sampan toyota nie? amik laa exora bold......!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 10:45 AM | Show all posts
naik avanza ni mmg beralun2, tengok la saizny..leper d tinggi sikit,....untuk selekoh2 mmg x sedap kalau bwa laju...x tau la kalau tukar absorver bagus...atau modifiy itu ini...
sy dah pakai avanza 1.5 ni lima thn, tapi baru je tukar exora bold....mmg jauh bezanya, mungkin x sama kelas....

yea kalau servis boleh tahan jugak la....5++ kena sedia kalau yg 2nd hnd....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 04:41 PM | Show all posts
Reply 27# biosfree


member aku yg pakai exora ni kata kuat makan minyak.. body dah la besar gedabak. kalau naik 7 org lg la kuat tarik myknya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2012 11:53 AM | Show all posts
setakat ni exora bold x pasti lagi kuat ke x kuat...masih baru lagi, nnti kalau 1 2 bulan..nnti sy bagi respon....
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2012 12:23 PM | Show all posts
apa barang beli sampan toyota nie? amik laa exora bold......!!!
Acong Post at 2-2-2012 01:07



    bagi lar nama exora bold ka, italic ka, underline ka..  kalau orang dah tak suka, keturunan dier pong tak suka gak.. theheheh.. inilah yg terjadi skang nieh.. once nama dah busuk, susah sket nak dapat kepercayaan orang biar pong dah improve. kena plak banding ngan toyota, biar pong spec dier lagi bawah, but the brand bring a very strong impact beb. rasanyer sebab nie kot toyota tak amik kisah pong nak buat avanza baru, more to facelift jer & interior change jer, chasis tetap sama.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
now avanza dah x ada next production lagi kan..tahun ni last kat salesman sy jumpa mggu lepas..agak2 sparepart nak cari lepas ni susah ke senang.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087395s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list