Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
8507
View
20
Reply

Macamana nak memasarkan produk di hypermarket

[Copy link]

Author: wakaka_eh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-7-2011 01:51 AM | Show all posts |Read mode
salam semua, ada sesiapa tak yg ada pengalaman memasarkan atau mengedarkan produk ni kat hypermrket..apa term and condition dia? cadang nak pasarkan karipap mini dan popia kat pasaraya..since dah takde kerja ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 09:18 AM | Show all posts
salam semua, ada sesiapa tak yg ada pengalaman memasarkan atau mengedarkan produk ni kat hypermrket. ...
wakaka_eh Post at 8-7-2011 01:51


   Saya tak der pengalaman memasarkan barangan di pasaraya.Tetapi abg saya ada membuat frozen food seperti pizza,karipap,roti baghdad dan lain2.Dia telah memasarkan frozen food tu di supermarket di JB.Apa yang saya tahu abg saya mempunyai syarikat ang berdaftar dan mempunyai stiker di plastik pembungkusan.
  So masa abg saya hendak memasukkan produknya ke supermaket tersebut,beliau telah membawa sample pizza dan telah dirasa oleh manager dan kemudiannya barulah manager tersebut hendak menerima setelah menilai sama ada produk tersebut boleh dijual atau tidak.dan apa yang saya tahu kli kita nak memasarkan produk dlm pasaraya semestinya kita mempunyai syarikat yang berdaftar.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2011 10:45 AM | Show all posts
Post Last Edit by Mia_Sara at 9-7-2011 10:46

gud luck !!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2011 07:19 PM | Show all posts
mia sara...any opinion?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2011 07:23 PM | Show all posts
Reply 2# zuraida8177
syarikat saya memang telah didaftarkan...stickertu mmg boleh buat, sample pun ada..barcode tu taktau pihak pasaraya provide ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 07:41 PM | Show all posts
get the bar code first
catalog
bagi manager test
company profile
company history
sijil halal


pasal barcode, ikut budi bicara market tu, kalau dia suka product tu, dia akan tarok barcode khas utk market dia je. tp better buat barcode sndiri, senang nak pasarkan kat market lain.


masuk sini ---->http://www.barcodesinc.com/generator/index.php
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2011 07:59 PM | Show all posts
Reply 6# MinyakAngin
sijil halal takde lagi...barcode tu kena beli ke printer barcode tu? atau ada yg kasi service mcm photostat? saya baru nak ceburi bidang ni, jadi semua tak lengkap lagi ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 08:16 PM | Show all posts
Reply  MinyakAngin
sijil halal takde lagi...barcode tu kena beli ke printer barcode tu? atau ada y ...
wakaka_eh Post at 10-7-2011 19:59



   pakai printer biasa je. print, gunting, lekat. pun boleh... mana2 yg kau rasa senanglah.. masuk SINI, mungkin lagi senang utk kau faham.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 02:54 PM | Show all posts
Reply  MinyakAngin
sijil halal takde lagi...barcode tu kena beli ke printer barcode tu? atau ada y ...
wakaka_eh Post at 10-7-2011 19:59



      Macam abg saya pun dia masih belum dapat sjil Halal dari Jakim.So utk solve the probleh dia cetak kat sticker dia "Produk buatan muslim".
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 11:04 AM | Show all posts
barcode bukan ke dapatkan dan diregister dr kementerian perdagangan ke ape tah ?? nak masuk market rase2 nye kena register dengan diorang x ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2011 01:38 AM | Show all posts
Reply 2# zuraida8177
macamana dengan barcode? kena daftar dulu ker atau hypermarket tu provide?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 08:12 AM | Show all posts
sijil halal bg sy penting sbb bg org muslim w/pun nama syarikat macam melayu tapi belum tentu melayu nya.... jgn wat tulisan ha lam alif lam sdhla. sbb tak lama lagi ada akta yg x bg guna tulisan meragukan dalam perniagaan. contoh yang terdekat adalah pau ahmad si celaka mana tah yg guna geram btl dibuatnya :@
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 11:35 AM | Show all posts
Reply 11# wakaka_eh


      Maaf la pasal barcode ni saya tak boleh nak jawab.Sbb saya tak tanya pun pada abg saya pasal barcode.Apa yang saya nampak memang setiap stiker dia ada barcode.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 06:33 PM | Show all posts
wakaka_eh kalau berminat boleh guna contract saya utk supply barang ke hypermarket kedua terbesar di dunia iaitu Carrefour.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2011 05:16 PM | Show all posts
Reply 14# servantforever
berminat sangat2x..check pm
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2011 06:23 PM | Show all posts
berminat nak tau lebih lanjut ttg barcode dan sijil halal.. sesaper sudi provide more info?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2011 08:48 PM | Show all posts
maaf TT mia takde opinion sbb mia pun blm masuk fasa ni...tp mcm berminat juga....hmmmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 01:28 PM | Show all posts
abah saya pernah juga suply buah salak dari kebun ke the store kota bharu..lama dah..dalam tahun 2003 gitu..produk lain la dari tt, tp mgkin kaedahnyer sama la kot..
cuma masa tu managent bhgn cari produk ni yg invite abh saya.
so, mgkin tt leh g ke management ofice tanya nk cari person incharge tentang nk suply produk kat hypermart tu..pastu mgkin dia akan test rasa, tgk sendiri kilang dll..sebab masa tu, manager tu sendiri ada ke kebun abh saya. utk pastikan kita leh kuarkan produk byk, kualiti dll..
bila on, ok..kita pun start la supply..kualiti kita kene jaga, dan packaging staff derang yg pack..cuma abah saya hantarkan buah yg segar tu n letak dlm bakul besar tu..barcode sumer derang yg siapkan..cuma letihnyer, payment la lmbat..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2011 02:24 PM | Show all posts
Reply 14# servantforever
untuk msk carefour mmg kena ader contract ke..mcmn u boleh dpt contract tu??
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Berminat sangat 14# check pm
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092954s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list