Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14005
View
85
Reply

[MBC] INFINITY CHALLENGE

[Copy link]

Author: net_level       Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2018 02:03 PM | Show all posts
ainothman replied at 24-1-2018 03:28 PM
koranggg! guess what, i ols da layan IC hahahaha
hari2 duk tengok IC sekarang. Now tengah layan epi ...

Kwanghee enlist military
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2018 03:26 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-2-2018 02:03 PM
Kwanghee enlist military

current episode 552. masa saeho nak masuk IC. Saeho tu best kelaka haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 05:25 PM | Show all posts
gummygummy replied at 19-2-2018 03:26 PM
current episode 552. masa saeho nak masuk IC. Saeho tu best kelaka haha

best2. Yang interview keje tu pun klako seho semangat gila!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-2-2018 02:02 PM
Gigih aku abeskan kuota tgk online Totoga 3: H.O.T
sekali hari ahad tu cepat lak sub hahahaha

Star,aku menangis tgk. Haha. Hari tu god lepas tu sechkies ni h.o.t plak.

Harap dorang dpt selesai kan misunderstanding dorang.

Still both fans compare each other mcm dulu2. Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kaeda replied at 21-2-2018 05:32 PM
Star,aku menangis tgk. Haha. Hari tu god lepas tu sechkies ni h.o.t plak.

Harap dorang dpt sele ...

Aah diorg ni kes salah faham sesama sendiri sbb xberckp sgt XD
Kalo jekki dok bergaduh je manjang haha tp h.o.t ni mcm kwn lama jumpa balik, ada rs awkward sket. Tp masing2 ada rasa rindu tu kan.
Tulah aku kekdg nyampah lak tgk kt twitter ada yg nak banding2kan dgn jekki, kata xtouching bagai. Episod ni utk fans h.o.t, kalo ko xtacing whateverla sis. Xyah beria2 nk defend cm my oppadeul are better than yours.
Aku nk ignore benda tu t ternmpk gk sbb ada yellkies yg tweet.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 21-2-2018 06:46 PM
Aah diorg ni kes salah faham sesama sendiri sbb xberckp sgt XD
Kalo jekki dok bergaduh je manjang ...

Tu pun fans compare sbb dua group ni fight ke tak. Geram je,aku rase tu fans yg tak tau asal usul cerita agak nya. Baru nak up follow 1st idol. Ignore je tweet yg nak mcm tu. Janji happy 1st idol banyak da reunion.

Tgk tony menangis masa woohyuk dekat  pintu tu,aku rase maybe woohyuk la agaknya yg paling susah nak dipujuk untuk reunion. Tp woohyuk ni jgak la yg simpan segala benda berkaitan ngan h.o.t. Die paling sentimental sekali.

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 05:21 PM | Show all posts
kaeda replied at 22-2-2018 03:06 PM
Tu pun fans compare sbb dua group ni fight ke tak. Geram je,aku rase tu fans yg tak tau asal usul  ...

kan, Tony paling emosional huhu rasanya sbb dia mmg struggle teruk2 pas H.O.T break kan.
Pastu dulu kan Tony rapat dgn Woohyuk, sama2 jTL, kena ship Tonhyuk lak tu lol
Tapi pastu cam estranged, kt IG pun xfollow, nasib Woohyuk follow maknae Jaewon.
Diorg sume setuju nk buat dgn MuDo ni sbb SM xcampur kot, ni demi fans. Kan org speku xjadi selama ni sbb isu nama tu milik SM.
Tak sabar nk tgk next ep ni, harap diorg sume, esp Pakcik Tony lebih jaga kesihatan pasni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 22-2-2018 05:21 PM
kan, Tony paling emosional huhu rasanya sbb dia mmg struggle teruk2 pas H.O.T break kan.
Pastu du ...

jTL pun mcm tak berjaya,speku SM block. Sbb dorang ramai fans tp mcm ade halangan kan. Maybe masa jTL ni woohyuk give up tu jd estranged. Compare ngan jaewon,die jenis follow je hyungs.

Aku baca ade kata woohyuk mmg upset SM renew kangta ngan heejun je. Tp ade kata kangta ngan heejun renew tanpa bincang ngan members.

Dorang meets jgak untuk minum tp tak semua join kan. Woohyuk la kot yg menjauh kan diri.

Aku da tgk fancam bertebaran dekat youtube,seronok tgk. Mmg menunggu next epi. Harap dorang join happy together je sbb hari tu tony da janji kalau reunion mmg kbs booked. Harap betul dpt.

Masa tgk pic tony post kat ig tu da risau da,takut tak dpt join. Die paling slow sekali,nampak da die da tua. Haha.

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kaeda replied at 22-2-2018 07:29 PM
jTL pun mcm tak berjaya,speku SM block. Sbb dorang ramai fans tp mcm ade halangan kan. Maybe masa  ...

Tony dr dulu mmg xpandai menari haha tp sbb masih muda kan, so with practice dptla ikut.
Aah jtl tu senanya femes gila, tp pastu diorg cm kena block, aku ada baca memula diorg dijemput utk perform kt event apa tah yg besar, pastu nama kena dropped. Amboi teringat jyj lak.
Yg psl Kangta dgn Heejun tu katanya diorg dpt offer smbg kontrak tp xtau org len xdpt smbg. Pastu ada gak kata yg parents masuk campur bagai.
Tp mmg pastu kan Tony je yg gigih kuar variety bagai, tp mmg kuatla dia even tanpa backing comp besar pun leh dpt byk job. He was/is Tony of H.O.T. mmg top gile, org yg xde zaman tu xtaula kot psl tu haha
Haha nmpk xbiasnya aku kt Tony? Aku jatuh suka kt dia sbb aku suka tone suara dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 22-2-2018 07:47 PM
Tony dr dulu mmg xpandai menari haha tp sbb masih muda kan, so with practice dptla ikut.
Aah jtl  ...

Haha,with practice yg agak lama la. Nasib baik tgk semua members bg semangat. Heejun pun lead ngan baik. Tp tony kan suka duduk belakang,attention banyak dekat kangta,heejun,woohyuk.

jyj tu baru tau ade slave contract plus trainee mmg kena teruk. Bayang kan h.o.t first idol lepas tu shinhwa. Masa h.o.t shinhwa ni mane ade dorang ckp buruk pasal SM tp tetap la kena block jgak. Agaknya ni la sbb nya shinhwa fight nama tu,tgk h.o.t tak bleh buat ape.

Banyak bg nasihat as 1st idol,mmg suka tgk die keluar variety plus jekki leader yg choding tu.

Star,aku ade baca baru ni pasal jiyong. Rupanya ade speku die tak join idol life sbb kawen wife die (chaebol daughter). Tp dlm fancafe die mmg post nak jd actor siap da dpt casting tp kena drop tiba2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kaeda replied at 22-2-2018 08:41 PM
Haha,with practice yg agak lama la. Nasib baik tgk semua members bg semangat. Heejun pun lead ngan ...

Heejun lead nicely, bg semangat, puji2 org. Kalo tgk Handsome Boys of 20th century tu, nmpkla style leadership dia. Jenis dia tu senanya praktis lg teruk, plus byk koreografi H.O.T and SM groups cm SES dia yg buat. Betulla cm Kangta ckp kan, diorg 1dt idol group, xde senior nk tlg or bg nasihat. So masing2 pendam jela.
Psl Jiyong tu, dia berenti dunia hiburan tu pastu smbg bljr. Bape thn pastu baru jumpa wife dia. So rsnya xde isu berenti sbb wife dia. Yg psl nama dia tetiba kena drop tu org ckp DSP yg block kareer dia. Dulu kan DSP top 3. Even Duckie n Suwon pun ada sort of kena paksa collaborate dgn group baru DSP tu, ala2 nk guna nama Jekki utk promote group baru tu, clickB. Tp ni sume based on pe yg aku nc kt tenetla, xtau kesahihannya. Jekki je tau. Tp sbb dulu ada gk Jiwon, Jaijin ckp lepas time intvw psl disbandment, tu kuar teori2 ni haha
Jiyong tu senanya dr awal dia masuk Jekki dia cm ada target, umur bape2 nk ada bisnes bagai. Kira dia pun tau idol life xlama. Aku cm bygkan dia ada janji dgn makpak dia kot, kalo dlm bape thn dia xdpt berjaya dlm entertainment, dia akan smbg blaja n buat bisnes haha cm drama.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 11:09 PM | Show all posts
Edited by clara_nur at 22-2-2018 11:15 PM

slave contract tu benda besa dulu2..
sbb masa ni xde law yg protect hak retis2 ni..
ckp psl idol dulu2, rasanya xde yg bole lwn history TURBO tu..
at least yg bawah SM or DSP dulu2 kira bertuah laa jgk..
sbb masa diorg disband pon msg2 takde kecederaan fizikal..
KJK tu kecederaan kekal smpai dpt scoliosis sbb kena abuse dgn agensi dia..

apa2pon me sukala tgk epi TOTOGA 1-3..
wlpon lain negara, me plk rasa sama nostalgia dgn diorg..chewah!!
kalo diorg ada hot..god..sechkies suma tuu..
kita ada KRU..KRU xmau buat konsert reunion lg ker??
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 22-2-2018 10:32 PM
Heejun lead nicely, bg semangat, puji2 org. Kalo tgk Handsome Boys of 20th century tu, nmpkla styl ...

Nasib baik tak de boikot heejun sbb kontroversi tu wife die ngan anak. Maybe fans pejam sebelah mata,kalau tak mmg tak kan dpt la reunion ni.

Bab dance susah tu sbb nya style tarian dulu2 mmg keluar semua otot,haha. Abes semua tolak ke atas ke bawah,lompat tak ingat dunia.

Mcm kangta kata la,just small understanding lepas tu tersebar last2 jd blow up. Tu pasal masing2 awkward je.

Yg jiyong ni maybe betol janji kot ngan parent kalau betol success lepas la ape impian parent kan tp success tak lama ngan jekki. Nak jd actor da kena block,pulak kena tipu ngan company sendiri pasal album tak laku.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 22-2-2018 11:09 PM
slave contract tu benda besa dulu2..
sbb masa ni xde law yg protect hak retis2 ni..
ckp psl idol d ...

Tak follow sgt turbo dulu,hehe. Tp tau la jongkook ade scoliosis. Yg buat die exempt military service. Until now knetz still tak puas hati die exempt sbb tak percaya jongkook ade masalah tulang belakang gara2 die suka working out.

Bab abuse physical ni rase masa dorang trainee mmg kena. Tau jd dekat 2pm members,bigbang members. Dorang tak seek justice, just accept.

KRU nak ke reunion? Haha. Gegar vaganza boleh kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 03:16 AM | Show all posts
Edited by clara_nur at 23-2-2018 03:17 AM
kaeda replied at 23-2-2018 12:26 AM
Tak follow sgt turbo dulu,hehe. Tp tau la jongkook ade scoliosis. Yg buat die exempt military serv ...

kalo 2pm dgn bigbang tu kira minor laa..
that why kalo ada kes2 cmni among idol group, xde yg bole lawan TURBO..
sbb kes diorg kira tahap xtreme sgt kes smpai melibatkan gangster dan polis..
org ckp SM/DSP jahat tp jahat lagi Kim Kwangsoo ex agensi kjk dulu..huhu..
dia jgk yg manage group T-ARA tuu..

pernah ada sorg korean fan bt thread pjg lebar psl kes KJK ni..
sbb kes diorg ni mmg kira legend laaa..
sape rajen baca tgklaa kt sini..

https://onehallyu.com/topic/240579-please-read-kim-jongkook-was-abused-by-mbkccms-kim-kwangsoo-c-jess-baek-changjoo/



Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2018 04:28 PM | Show all posts
We are the piuture! lol

Gigih aku tgk mlm sabtu tu live walaupun xpaham, sebab tergedik2 tak tahan nk tgk.
Totoga 3 ni cm kureng sket drpd 2 mungkin sbb masa singkat sgt kot, sebulan je compared to jekki yg setgh thn gk.
Kurang feel sbb xde banyak interview members. Pastu rupanya klip yg diorg upload kt twitter/youtube tu xde dlm episod tu. Aku lemah sket nk tgk tu sbb xde sub, pastu cm kena skrol satu2. Maleh.
Kecewa xde interview kwn2 and members, pastu xtunjuk Jaeduck n Suwon of Jekki g konsert tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2018 04:33 PM | Show all posts
tapi aku terteared up gakla tgk Tony nanges, Sehyung pun cam nak nangis sbb dia dah lama kawan dgn Tony, dah tau camne perasaan pakcik tu psl reunion.
Part lagu last2 tu, diorg sume dah xleh kontrol ternangis gak, Heejun je kuat sket.
Maknae dah xleh tahan dah.

Oh ckp psl maknae, kelakar tgk dia training boxing, tp senanya jd human sandbag lol! Baik sgt kot xberani nak pukul org hahaha, and black hair suits him better drpd rambut putih tu.
Woohyuk nmpk hensem lebih sket, sbb mekap n rambut dia xnmpk mullet sgt kot.
Tony g kaler rambut gitu haha, nape dia xbuat yg spike up tu?
Heejun rambut cmtu jela dr dulu smpy skrg, stress aku dia xnk buat pesen lain ke.
Kangta mmg hensem dh pas dia kaler rmbt hitam tu hahaha.

And poor Haha, gila sakit tgk dia jatuh gitu! Kesian dah overconfident nk perform jatuh lak.
Thn ni mmg nasib malang bagi dia huhu.
Jaesuk nk lawan dgn Tony, mentang2 pakcik tu mmg slow bab tarian ni haha.
Oh and Woohyuk kemain bekap Tony --> Tonhyuk XD
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 02:39 AM | Show all posts

fans HOT mesti puas gilerr dpt tgk reunion balik..
yerlaa HOT ni kan part of their youth..
ala2 mcm kembali jd budak2 skolah balik

cuma dr segi impak kemeriahan TOTOGA kali ni cm kurengg sikit....
i mean secara general laa except yg hardcore fans HOT ni..
yela diorg dgn game olimpik yg tgh berlangsung kt negara diorg...
pastu hot plk skandal sexual harrasment in entertainment industry..

yg pasti me plg suka TOTOGA 1..
sbb diorg byk retis kan, so nmpk meriah sikit,,
pastu nila permulaan me kenal lagu2 pemes 90an diorg
yg TOTOGA first tu mmg penomena abislaa sbb berbulan2 still org ckp psl ni..
pastu mana2 retis2 yg buat comeback time ni flop mesti abis..
sbb lagu2 lama masuk bertanding balik dlm carta..

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2018 02:50 AM | Show all posts
Star_el replied at 26-2-2018 04:33 PM
tapi aku terteared up gakla tgk Tony nanges, Sehyung pun cam nak nangis sbb dia dah lama kawan dgn T ...



tula kesian tgk HAHA jatuh tuu..
dia dahla mmg sedia injured ankle sblm2 ni..

samala dgn Tony ni..
he should extra take care psl healthy dia dah..
kaki ni nak pakai lama lagi..huhu..
wonder if lifestyle dia dh berubah since dia pegi jumpa doktor kt Ugly Duckling tuu..huhu

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2018 01:15 PM | Show all posts
clara_nur replied at 23-2-2018 03:16 AM
kalo 2pm dgn bigbang tu kira minor laa..
that why kalo ada kes2 cmni among idol group, xde yg bol ...

waa dasyat kes jongkook ni. patutla die remain as turbo sbb da janji ngan parents die. nasib baik kawan2 dragon club mcm syg sgt die,ade soft spot.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079398s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list