Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7344
View
115
Reply

Aku Sayang Best Friend Aku....

[Copy link]

Author: kacangsoya       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-7-2011 03:13 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by kacangsoya at 29-7-2011 16:40

Assalamualaikum n salam sejahtera kepada forumer2 semua....aku ada masalah sekarang ni...dah xtau nak buat cmne lagi...aku ade seorang kawan baik....kami jadi kawan baik sejak dari sekolah sampai sekarang...tapi sekarang kami tidak serapat dulu ...aku rasa jauh sgt dgn dia....aku sayang sgt dia...kami baik mcm adik beradik...semua masalah kongsi sama2...xde rahsia paper...sehinggalah baru2 ni dia bersalin....aku hepi bila dia selamat melahirkan bby boy....aku tgk fesbuk comel sgt anak dia....aku mcm nk jumpa jer kejap tu....jadi aku pun sms dia tny cmne n dimana dia waktu tu...sbb aku nk pi melawat..dia kata xpe sbb dia maybe keluar wad ptg tu...so tggu dia abis pantang je sbb dia berpantang kat umah mak dia....jadi aku pun tggu jela sampai dia abis pntg.....Aku xnk la ggu dia kan...sbb bg aku masa pantang adalah masa nk berehat sambil melayan ank yg xtau ape kerenah bby kan...mklm la lain ank lain peel...so aku mmg xber sms dgn dia....itu jela satu sms selepas dia lepas bersalin...untuk pengetahuan semua...ank dia ada sakit...tp xserius lah...tapi sbb bby dia kene la refer hospital selalu...jadi best fren aku ni selalu taip kat fesbuk dia...ank dia sakit...tunjuk gmbr....aku tgk ala siannyer...tapi aper boleh aku buat...aku just tgk jela...aku x juga sms dia...sbb bg aku...kalau aku sms mesti dia lagi runsing mana dgn anak sakit lagi...nk reply sms aku lagi...so aku doa je semoga dia n anak sama2 cepat sihat...yelah dgn keadaan dia berpantang pastu ank lak sakit kene ulang alik hospital....tapi aku da gak komen kat fesbuk dia semoga dia tabah....lama lepas tu aku tgk dia dah lama xon9 fesbuk...aku fikir mybe dia tgh susah ati kan....so xnk fesbuk....sehinggalah hampir abis dia berpantang...

disinilah bermulanyer masalah aku ...............:cry:

Aku fikir hari2 terakhir berpantang aku nk wish selamat abis pantang la kan...tgk dia xreply...aku fikir maybe dia bz or xsihat or pape jelah kan....so aku nk tgk fesbuk dia mana tau dia on9 masa bukan aku on9....tapi xleh....aku dah mula xsedap ati...aku try taip nama dia kat fren list aku...xde.....ehhhh nape plak kan...mklm la aku buta IT .....aku tny kawan2 ofis aku....ehh naper ekk aku xleh carik kawan aku kat FB....kawan ofis aku kata..."kawan ko tu block ko kot " ehh boleh ke cmtu, aku kata...ape lak xleh nyer....aku try search kat my hubby pny FB....boleh....so sah mmg best fren aku block aku....tapi aku masih xtau naper dia block aku....aku pun pasti korg semua nk tau punca dia block aku kat FB kan....tggu sbb aku mmg nk citer la ni........aku sms dia lagi.....tny naper xreply sms2 aku....aku kol xangkat.....dia masih xreply.....aku tipon asben dia....tny wife dia marah aku ker....asben dia kata....ehh xlah...ank sakit, tu yg dia xsempat nk reply...aku pk.... ok....jgn nk pk bukan2....so aku diam jela kan...aku sms lagi tny dia kat mana skrg sbb aku nk g jumpa dia....sbb aku dh jji nk jumpa dia bila dia abis pntg...so aku tggu jer dia reply sms....tp tak .....sampai la satu ari ade sorg lagi kawan aku sms aku....ehh ina(bukan nama sebenar) ko gaduh dgn sya (bukan nama sebenar) ekk...aku terkejut la...ehh xde lah....kami ok jer....aku masa tu betul2 xtau menahu....bila kami chot chet dalam sms sah rupa2 nyer  my best fren tadi marah aku....marah sbb aku lgsg xsms dia tny khabar & seangkatan dengannyer....aku mcm nk pitam tau....sbb dia kawan abik aku...naper dia sampai cmtu sekali marah aku....naper dia xbgtau sendiri kat aku...aku bkn sengaja xnk sms....tp mcm yg aku kata tadi...aku xnk ggu dia berpantang.....aku nk dia rest jer...tmbh2 lak ank dia xberapa sihat....so aku tau lah sekarang..... naper dia xreply lgsg sms aku.....pastu aku sms la my best fren tu mnta maaf n explain apa sbb aku xsms dia....tapi dia lgsg xreply....mulai aritu aku asyik pk dia jer..kdg2 sampai nangis sbb aku syg sgt kat hubungan ni....masa taip nipun dah meleleh....salah besar sgt ke aku sampai hubungan yg sekian lama kami bina hancur dik kerana perkara cmni....aku masih sayang dia....aku berdoa kat ALLAH semoga dia n bby sihat selalu....aku mengadu kat my asben jer masalah ni...my asben pujuk aku jgn pk sgt....kita doa jer dia....

mggu ni dia ada wat jamuan ckit....dia jemput la kawan2 kami g majlis tu....tapi aku lgsg x dijemput....kawan2 aku yg lain semua sms aku tny...ehh ina....ko g tak sya nyer majlis tu....aku cakap tak kot sbb ada hal....dorg kata ehh kawan baik wat majlis ko xnk datang....aku malas nk pjgkan masalah dgn libatkan kawan2 lain kan...so aku cipta alsn cmtu....aku xnk dorg salah aggp...sbb kalau aku citer nnt kene byk explain n masalah ni jadi bertambah besar...so aku ambil keputusan untuk kongsi masalah ni disini jer.........so kawan2 forumer sekalian....mnta tolong korg bg pendapat yg membina agar aku n my best fren kembali baik n hubungan yg renggang ni kembali terjalin sbb AKU SAYANG KAWAN BAIK AKU SANGAT2 .......


~ aku insan yang khilaf ~
            

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 03:42 PM | Show all posts
moral of the story..lain kali kalo berkawan tolonglaa jgn terlampau rapat...kalo da terlampau rapat pasal kentut berbau busuk pun leh jd gado...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 03:49 PM | Show all posts
Reply 2# hunny_bunny

terima kasih hunny .........emmmm hubungan ni bkn kita yg mnta....tp ianyer terjadi dgn sendirinyer .....sbb kita perlukan seorang kawan untuk bercerita or pape jelah....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:00 PM | Show all posts
btw it's block, bukan blog aku baca mula2 pelik, kalau kawan ko nak blog pasal ko time tgh gaduh, nak buat public humiliation ke apa

kalau nak senang, silalah confront sama dia terus. jumpa face to face, kata bff xde rahsia sume kan. mesti kalau ko ckp benda kasar kat dia dia boleh terima je. sama jugak dgn ko, kalau dia ckp apa pun mesti ko boleh terima. bawak berbincang. explain apa sbb ko x sms dia haritu

kalau takut nak jumpa, cari org tengah. hubby korang ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:02 PM | Show all posts
ko story mori lah sama dia knapa ko x sms dia time dia bpantang.
sbb ko niat dlm hati baik sekali taknak ganggu dia, tp dia xopleh baca menda dalam hati ko.

likely, dia sbb anak sakit, dia mmg perlukan support dr kawan baik, maka bila ko berdiam dia telah bertukar menjadi sangat berkecil hati.

sempena ramadhan ni, ko pi sedekah kurma kat dia, sebagai batu tanda... beli kurma yang mahal2 skit.. elken punya ka..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:08 PM | Show all posts
Mis-komunikasi je masalah ko nie. Cuba ko g je jumpa dia kat umah. Aku yakin, dia pn sygkan ko. Sbb tue dia sentap sgt bila ko xtanya kabar dia. Yela, dia mana la tau niat baik ko yg xnk ganggu dia tue. Jumpa la dia, explen baik2.

Jgn lupa bawak hadiah baby skali. Hamper yg besar punya. try tgok mcm mana. Kawan dh lama, spatutnya korang dh kenal sgt2 hati budi masing2. Slagi boleh diselamatkan, cubalah yg terbaik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:14 PM | Show all posts
Reply 4# awan_kelabu

ooooo yekan....aku tgh sedih....jadi aku taip je block tu blog....anyway tq sbb betulkan...yer aku ade gak cadangan nk jumpa jer dia....tapi pk balik buatnyer aku g umah dia...pastu dia xbuka pintu sbb marah aku...lagi aku sedih n malu...aku kalau boleh xnk libatkan asben kitorang....asben aku pun xnk masuk cmpur sbb nnt, dari kitorang yg masam muka terus dorg lak terbabit sekali.. asben aku ni malas nk cmpur hal is3...asben aku leh pujuk dengar n bg semangat jer...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:14 PM | Show all posts
block...bukan blog...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:17 PM | Show all posts
Reply 5# PEPPERMAN

tima kasih peppermen....emmmm betul tu...tapi tula aku ni kawan je lama...tapi masih xpaham masalah kawan sendiri....asyik pk sendiri jer....mesti dia sentap dgn aku ekk....ooooo naper la aku x terpk masa tu....ok aku akan cuba idea ko tuh...tapi kala dia xnk jumpa aku n xnk buka pintu umah dia cmne??? eeeee malu nyer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:21 PM | Show all posts
Reply 6# LaksamanaSunan

tima kasih laksamana....mcm nk nagis dah ni bc komen kawan2 semua....semua sokong aku supaya berbaik....dan itulah harapan aku pun....aku harap dibulan mulia yang akan tiba ni aku dapat bermaaf2an dengan dia....ok aku akan cuba idea ni....xcuba xtau kan...mulai arini jgn pk perasaan sendiri kan...sbb ape yg kita pk xsama dgn aper yg kawan pk....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:22 PM | Show all posts
Reply 8# tabasco

tula aku salah taip....tima kasih ekk betulkan aku....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:24 PM | Show all posts
Reply 7# kacangsoya

xpe.. aku pun byk je salah.. jgn la sedih2 sgt

habis tu, kalau x jumpa dia, sampai sudah ko x dpt nak explain kat dia kenapa ko x contact tu. aku rasa kawan ko tu pun mungkin terasa sbb ye la, baru lepas bersalin kan, nak happy2 dgn bff dia tapi bff dia senyap je, mesti dia terasa (pulak tu maybe tgh oversensitive ke). tapi xkan laa dia kejam sgt sampai lupa persahabatan korg since sekolah menengah tu kot. pompuan bukannya keras ati sgt


kalau mcm ko letak surat bawah pintu dia? dah kata xleh nak jumpa dgn call / sms pun x balas kan. eh email je pun boleh




aku pernah dulu2, perli kawan aku kuat2 dlm kelas. sampai menangis dia... pastu satu kelas duk kecoh2 dlm senyap, sbb kawan tu bukan jenis huhahuha pun, dan aku pun x pernah marah org sebelum tu (sbb aku tgh bad mood kot time tu). rasa bersalah toksah nak ckp la, tapi sbb ego punya pasal (atau mmg aku x tau mcm mana nak say sorry kat dia), aku xde pun mintak maaf kat dia. mcm lepas2 tu esok lusa aku tegur dia mcm biasa, dia pun treat aku mcm biasa (x tau la dlm hati dia).

last day of school (beberapa bulan lepas tu kot), time nak babai2 sume, menangis2 aku mintak maaf kat dia. dia pun menangis sama ckp sorry kat aku


alamak tiba2 aku lupa apa point aku. kiranya membazir je masam2 muka sesama manusia ni. buat lagi berat hati ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:27 PM | Show all posts
bukan blog je salah....friend pun aku salah taip hehehe.... malu jerr....boleh edit ker kawan2 ????
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by LaksamanaSunan at 29-7-2011 16:31
bukan blog je salah....friend pun aku salah taip hehehe.... malu jerr....boleh edit ker kawan ...
kacangsoya Post at 29-7-2011 16:27


boleh.. ko tekan butang edit.. pastu betulkan, send then buat mcm xde pae2 belaku.

********

Tengok, aku pn dh salah taip ape2 jd pae2. Aku tekan edit jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:31 PM | Show all posts
ko sms la dia balik, aku dgr ko buat kenduri, budak2 ni tny aku kenapa aku tak dtg, dh ko tak jemput aku

ko tgk la ape dia balas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:35 PM | Show all posts
Reply 12# awan_kelabu


    ala yer ker awan....mesti syahdu kan mas tuh....eeeeeeee aku mcm nk plak....mkkkk tolong aku...kang kawan opis aku tau la aku nangis......dah satu hal lak nk explain hmmm....umah dia ada pagar....kalau aku letak kat bwh pagar...buatnyer dia xpasan dia ambil...pastu ujan lak...hmmmmm jd sampah sarap la aku nyer surat tu...xpun ank dia wat kapal terbang kertas hehehe...aku nk mnta pendapat ko awan....mggu ni (esok) dia ada wat jamuan nk sambut bulan puasa ni kan....so harus ke aku pegi w/pun dia ajak
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:40 PM | Show all posts
ini hanya kes salah faham sahaje...

so pi jumpe n bgtau ape yg berlaku...

itu sahaje...

kalau die x maafkan ..die masih esmosi xpela...

at least bahagian TT dh settle....biar die fikir sendiri...

Itu sahaje...

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:40 PM | Show all posts
ini hanya kes salah faham sahaje...

so pi jumpe n bgtau ape yg berlaku...

itu sahaje...

kalau die x maafkan ..die masih esmosi xpela...

at least bahagian TT dh settle....biar die fikir sendiri...

Itu sahaje...

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:41 PM | Show all posts
ini hanya kes salah faham sahaje...

so pi jumpe n bgtau ape yg berlaku...

itu sahaje...

kalau die x maafkan ..die masih esmosi xpela...

at least bahagian TT dh settle....biar die fikir sendiri...

Itu sahaje...

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:41 PM | Show all posts
ini hanya kes salah faham sahaje...

so pi jumpe n bgtau ape yg berlaku...

itu sahaje...

kalau die x maafkan ..die masih esmosi xpela...

at least bahagian TT dh settle....biar die fikir sendiri...

Itu sahaje...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 29-7-2011 17:18

boleh.. ko tekan butang edit.. pastu betulkan, send then buat mcm xde pae2 belaku.

********

Tengok, aku pn dh salah taip ape2 jd pae2. Aku tekan edit jugak.



tima kasih laksamana sbb sekarang aku dah edit....rasanyer xde salah lagi hehehe....tima kasih...mmmuahhhh...ehhh ko laki ke pompuan ek hahaha tapi kalau laksamana mesti lelaki...so anggap jer perkenalan sahabat di alam maya hehehe...jgn marah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:46 PM | Show all posts
Reply 15# dak_ker


    hmmmm yekan...terima kasih......kalau aku xciter masalah ni kat cni......mmg aku xterpk ape2 jalan utk solve prob aku ni....ok gak idea tu...aku try sekarang gak.....;)
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:48 PM | Show all posts
moral of the story..lain kali kalo berkawan tolonglaa jgn terlampau rapat...kalo da terlampau rapat  ...
hunny_bunny Post at 29-7-2011 03:42 PM



tp itu la lumrah alam...suke menyanyangi dan di sayangi....walaupon tau akibat nye buruk...

to TT bertabah la..aku penah gak rasa cam ko...sedey klu kawan baik buat gitew..tp satu hari nnt die akan sedar apa yg die buat walaupon die tak mengaku..bertabahla
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:49 PM | Show all posts
Reply 20# cmf_lie


    emmmmm ok....aku kene pegi la ni ekk....kalau boleh kan aku nk jumpa dia jer without asben dia....so ade idea tak nk wat cmne...kalau aku sms ajak kuar sure dia nyampah nk tgk nama aku kat hp dia pun....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 04:51 PM | Show all posts
Reply 16# kacangsoya

mmg sedih woo bila ingat balik, sbb aku mmg jarang gila nak marah kat orang, apetah lagi perli mcm tu. tah la aku pun x tau angin apetah rasuk aku time tu
dulu2 org ckp makruh gi kenduri yg org x jemput... err x tau la betul ke tak

tapi dlm konteks ini, sebelum tu nak tanya, laki korang berdua mcm mana? kenal ke x kenal? kalau kenal xde la awkward sgt kalau dtg tanpa diundang. lepas tu, adakah kawan ko tu jenis x tahu malu utk menjerit perli2 ko depan org ramai? kalau ye, bersedialah utk kemungkinan dia nak sakitkan hati ko / malukan ko time tu


email xde ke? ko email je berjela buat ayat sedih2... ckp ko rindukan dia, ko x bermaksud nak treat dia mcm tu, ko sebenarnya bersangka baik je, ko sayangkan persahabatan ko, apa boleh ko buat utk perbaiki hubungan ni, etc.

all the best
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079343s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list