Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7316
View
115
Reply

Aku Sayang Best Friend Aku....

[Copy link]

Author: kacangsoya       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-7-2011 04:55 PM | Show all posts
Reply 23# opie5662

tula pasal....jadi aper lah yg opie buat.....diam je atau terus mencuba w/pun dia tgk nama kita kat hp pun nyampah?????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 05:06 PM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 29-7-2011 17:12
Reply  awan_kelabu

mmg sedih woo bila ingat balik, sbb aku mmg jarang gila nak marah kat orang,
awan_kelabu Post at 29-7-2011 16:51



    alaaaa.....ye ker....ko mesti baik ati cam aku kan hehehe ....mmg betul mk aku pun ckp xbaik g kenduri yg org xajak...tapi xtau la hukum nyer aper....makruh ke haram....kalau sebelum ni aku sms dia mesti bc kan...n dia mcm xde ati jer nk maafkan aku...so kalau aku emel dia nk ke bk???xpe aku cuba kan....mana tau bila aku taip pjg2 kat emel tu dia lembut ati sket...sbb best fren aku ni mmg sgt baik...tp yelah mgkn sbb dgn masalah ank dia tu yg buat dia sakit ati kat aku....so aku nk kene dtg la ni...asben kitorang kenal each other...kira ok lah kalau jumpa ..leh sembang2 w/pun xrapat mcm is3 dorg hehehe....tapi asben aku outstation skrg ni....kalau aku g pun maybe dgn ank aku jer...so aku g aku bg adih kat ank dia n blah ekk...sbb kalau mkn xbaik...n then buatnyer tetiba dia lahar kau...mkkkk oiiiii malu....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:14 PM | Show all posts
Reply 27# kacangsoya

err baik la kot ada gak jahatnya ni

oo boleh jugak just drop by nak bagi hadiah je. to show that you care.


xpe ko buat je apa yg ko mampu. kalau sume pun x jalan, xpe la nak buat mcm mana, doa je la dlm hati agar dia bahagia dunia akhirat

jgn la sedih2, kalau hilang satu kawan, ada kawan lain boleh jadi ganti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2011 05:34 PM | Show all posts
Reply 28# awan_kelabu


    tetiba jer aku rasa ko leh jadi kawan baik aku hehehe.......ok esok aku akan dtg majlis dia...w/pun aku xdiundang ....eeeeee malunyer.... tapi xpe demi persahabatan kami....aku tebalkan muka aku.....aku just drop by jer...pastu aku wat muka kesian sambil tunduk n bla....ko rasa dia sian kat aku n ajak aku mkn or dia wat xtau jer hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:35 PM | Show all posts
kawan mu tu nape la sentap sangat ehh geram pulak ak dah kawin pun perangai
macam budak2 ....lau terjadi pada ak ....memang ak sms dia dan tanya kenapa tak
jemput ak .....lau kawan tt itu x reply nampak la dia yang bersalah n dah malu
dengan mu ....ataupun lebih elok tt terjah terus rumah dia lau dah sampai depan rumah
x kan kawan tt nak menghalau tt pulak ...ya tak
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:38 PM | Show all posts
Reply 29# kacangsoya

konfiden... kenal pun tak
kalau dia jemput makan sekali, langkah kanan la kiranya tuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:56 PM | Show all posts
KAlau ko sayangkan dia ko Biar aje...ko pun diam...bak kata bagi dia cooling period nanti bila ko dah lama senyap mesti dia pun rindu kat ko mesti Dia Akan cari ko balik ...kalau dia betul2 kAwan baik ko....aku pun mengalami citer macam ko gak...then 2-3 tahun kemudian mula lah kawan aku tu cari aku balik...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:59 PM | Show all posts
Reply 24# kacangsoya


    pila umah die....kalau husban die ade..bgtaula nk ckp nga Rogayah (cth nama) je..

   xyah nk msg2 sms or facebook ape...face to face....

   nanti husbn die fhm la...

   lgpun dh nk start puasa elokla tue....

   semoga pertemuan TT di berkati....Allah suka xtvt merapatkan hubungan nie sesama islam nie...

   
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 06:00 PM | Show all posts
tambahan...kalau x nk kacau majlis die...pila sehari awal....

maybe tiem majlis die bz nk itu ini...

gudluck
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 11:59 PM | Show all posts
Reply  awan_kelabu

ooooo yekan....aku tgh sedih....jadi aku taip je block tu blog....anyway tq s ...
kacangsoya Post at 29-7-2011 16:14



   -komunikasi je masalah ko nie. Cuba ko g je jumpa dia kat umah. Aku yakin, dia pn sygkan ko. Sbb tue dia sentap sgt bila ko xtanya kabar dia. Yela, dia mana la tau niat baik ko yg xnk ganggu dia tue. Jumpa la dia, explen baik2.

Jgn lupa bawak hadiah baby skali. Hamper yg besar punya. try tgok mcm mana. Kawan dh lama, spatutnya korang dh kenal sgt2 hati budi masing2. Slagi boleh diselamatkan, cubalah yg terbaik. >>>

setuju dengan cadangan ni!...kacang soya, sila jumpa your bff tu...sedih tau baca cerita kacang...kacang dont worri...


appro penah gak dulu...mmg sgt sentap dengan kawan baik..tp dlm hati rindu sgt nak jumpa kawan kita paling baik tu!...percayalah!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2011 12:07 AM | Show all posts
Reply  awan_kelabu


    tetiba jer aku rasa ko leh jadi kawan baik aku hehehe.......ok esok aku ...
kacangsoya Post at 29-7-2011 17:34



   amcam semalam ko jump bff ko tu?...die marah ke atau die jemput makan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2011 05:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by faraway1 at 29-7-2011 17:01

biarkan lah dia dulu, jangan paksa paksa macam u tak da kawan lain,
me cakap dr pengalaman me ni, me pun ada best friend,
tapi kemudian kami jadi rengang sangat sejak sept tahun lepas

me mencari sbb lagi apa punca kami jadi rengang sbb
dia kawan paling awal me kenal masa pindah kat canada ni..
jadi 6 tahun nya persahabatan tu, me bersama dia masa dia bercerai
masa dia sedih, masa kami sesama tak boleh bersembang sangat
sbb masalah bahasa..

so akhirnya me pun buat jual mahal
buat cam tak perlukan dia sangat macamlah me tak da kawan lain,
ialah janji nak jumpa, dia asyik kanselkan..
lama jugak me tak contact dia buat tak tau...

last insaf dia, datang rumah dah siap minta maaf..
so kami dah berbaik semula, hari ni pi shopping
me siapkan belikan dia dress lagi sebagai hadiah bday
dan dia belanja me makan sempena bday me bulan 6 lepas yg dia buat tak tau
tu..

so besok pun melepak lagi dgn dia dan anak anak dia,
nampak betul dia nak ambil hati me kali ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2011 09:56 AM | Show all posts
Reply  awan_kelabu


    tetiba jer aku rasa ko leh jadi kawan baik aku hehehe.......ok esok aku ...
kacangsoya Post at 29-7-2011 17:34


Aku rasa mcm xbest je ko nk pegi majlis dia tue. Entah kenapa. Mcm nmpk ko mngalah sgt2. Better g jumpa personal masa xde ape2 event. Ramai2 tue nnt lain jadinya. Dia pn leh tunjuk ex sbb kwn2 lain ramai. Ada kemungkinan nt dia purak2 xnmpak ko. Lagipun kalau nk ikut hukum, haram.

Aku risau nnt hati ko lebih terluka. Jadi keyword kat sini, cari masa yg sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2011 10:10 AM | Show all posts
kalo peach pon kecik ati
waktu2 susah kawan baik mcm hilangkan diri
tp nasib baikk
tak suka terlalu rapat ngan org sbb nt sikit2 terasa
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2011 11:10 AM | Show all posts
tulah memang ramai ada personaliti macam ni, tak nak tegur kawan bila orangtu ada masalah. kita mungkin fikir taknak ganggu dia, tapi bagi dia, patutnya masa masalah tu la kau makin rapat dan bagi sokongan kat dia. kawan masa gelak ketawa tu ramai je. ni bila orang tu susah, lari pulak biarkan dia settle down sorang2. reasonable je kalau dia merajuk. harap2 tak berpanjangan
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2011 08:41 AM | Show all posts
lebih baik g umah kwn tu ms bukan apa2 majlis utk elakkan dmalukan jika dia x layan.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2011 08:46 AM | Show all posts
Semua ini bak kata usop miscommunication jah nanti belikan prezen untuk anak dia
Ok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:07 AM | Show all posts
kawan mu tu nape la sentap sangat ehh geram pulak ak dah kawin pun perangai
macam budak2 ....lau t ...
zaiha Post at 29-7-2011 17:35


sekali fikir mmg geram zaiha...aku dah mnta maaf byk kali tp dia buat dek jer...tapi aku sayangkan perhubungan kitorang ni...jadi aku terima salah aku...n aku akan cuba perbaiki...mmg salah aku pun xpeduli dia....aku sayang dia...salah ker aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:12 AM | Show all posts
konfiden... kenal pun tak
kalau dia jemput makan sekali, langkah kanan la  ...
awan_kelabu Post at 29-7-2011 17:38 [/quote]


    alaaaaa ko xnk kawan dgn aku la tu ....aku xgi pun majlis dia tu atas sebab2 nasihat dari byk pihak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 09:15 AM | Show all posts
Reply 44# kacangsoya

heheehe bukan x nak kawan aa... aku x pandai berkawan / jaga hubungan kawan
abis tu? mcm biasa balik ke? ke dia ada cari ko?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:16 AM | Show all posts
KAlau ko sayangkan dia ko Biar aje...ko pun diam...bak kata bagi dia cooling period nanti bila ko da ...
sueism Post at 29-7-2011 17:56



    hmmmm sekali pk mmg nk wat cmtu....nnt aku citer lagi tau ....sebenarnyer kes cmni penah jadi sebelum ni....nnnt aku sambung citer yang ke2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:20 AM | Show all posts
tambahan...kalau x nk kacau majlis die...pila sehari awal....

maybe tiem majlis die bz nk itu ini ...
cmf_lie Post at 29-7-2011 18:00



    terima kasih yer bantu aku nk selesaikan masalh ni....tapi aku xgi pun majlis dia...sbb kawan2  forumer pun ade yg nasihat xyah gi lgsg n jgn g masa majlis dia tu....so aku amik keputusan xgi...mk aku pun xbg gak...sbb mak aku pun kata haram g majlis org xajak ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:23 AM | Show all posts
-komunikasi je masalah ko nie. Cuba ko g je jumpa dia kat umah. Aku yakin, dia pn sygkan ko ...
AppropriateNick Post at 29-7-2011 23:59


hmmmm macam nk nangis lak igt kat bff aku ni....dah la ni bulan ramadhan tapi aku masih xselesai lagi masalah ni....mesti kawan2 sume marah aku kan sbb xselesaikan cepat....tp tulah....byk benda yg aku timbangkan spy jgn g masa dia mjlis n g masa hari lain....so aku tgh cuba cari hari yg ok utk g umah dia....semoga die terima aku balik n kawan mcm biasa....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:26 AM | Show all posts
amcam semalam ko jump bff ko tu?...die marah ke atau die jemput makan?
AppropriateNick Post at 30-7-2011 00:07



    aku xgi pun appro majlis dia.....aku takut dia bertambah marah kat aku kalau aku g masa tu....so aku akan cari satu masa yg sesuai utk jumpa face to face dgn dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:31 AM | Show all posts
biarkan lah dia dulu, jangan paksa paksa macam u tak da kawan lain,
me cakap dr pengalaman me ni, m ...
faraway1 Post at 30-7-2011 05:57



    emmm yeker fara...sebenarnyer kan masalah kita ni mmg sama...actually sebelum nikan kami pnh gak cmni..n lepas tu ok...nnt aku update cite aku ni....tgguuuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071229s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list