Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7445
View
115
Reply

Aku Sayang Best Friend Aku....

[Copy link]

Author: kacangsoya       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:35 AM | Show all posts
Aku rasa mcm xbest je ko nk pegi majlis dia tue. Entah kenapa. Mcm nmpk ko mngalah sgt2. Better  ...
LaksamanaSunan Post at 30-7-2011 09:56



    tima kasih atas cdgn laksamana tu...mmg pun nmpk sgt aku ni mcm hegeh2 kan....so aku dah pk n dgr nasihat kawan2 forumer & mak aku...ada yg kata xyh g lgsg n jgn g masa event tu....so aku xgi pun mjlis dia...aku akan cari hari lain utk jumpa dia....atau aku diam jer sehingga dia sendiri yg dtg pada aku n solve problem kitorang....ok tak???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:40 AM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 1-8-2011 10:15
kalo peach pon kecik ati
waktu2 susah kawan baik mcm hilangkan diri
tp nasib baikk
tak suka terla ...
peachlily^ Post at 30-7-2011 10:10



    oooo yeke peach....hmmmm terasa bersalah sgt pada dia skrg ni....tp bkn niat aku nk jauhkan diri dari dia....masa hari pertama dia bersalin tu...dia ada bgtau aku n aku dah wish dah kat dia...aku mmg nk jumpa dia....tp dia kata xpe tggu dia abis pntg jer....sbb dia pantang kat umah mk dia...jauh dari umah aku....n aku pun kata okla....so bila dah nk abis pantang tu aku mmg nk jumpa dia...sbb rindu sgt kat bff aku ni...tp dia xreply....masa tu baru aku tau dia marah aku....tp niat aku bkn nk larikan diri dari dia..TAPI...........isshhhhh AKU MMG SALAH LAH.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:44 AM | Show all posts
Reply 40# manap77


    alaaaaaaaaaaa..........aku xde niat nk wat cmtu........emmmm xsedap atii la skrg ni rasa bersalah sgt......makkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 09:44 AM | Show all posts
tima kasih atas cdgn laksamana tu...mmg pun nmpk sgt aku ni mcm hegeh2 kan....so aku dah p ...
kacangsoya Post at 1-8-2011 09:35


Ko cubalah explen jugak. Tp xpayah la smpai nk merayu2 ke ape. Lpas tue terpulang kat dia nk terima ke x. Personally, aku pn pnah lalui. Kwn aku dr darjah 1 pula tue. Tp lain jantina la. Buat mcm2 hal, byk kali aku bg peluang tp still mcmtue jugak. Then aku nekad buang dia dr dlm hdup aku. Now, hidup aku aman. Xguna nk berharap pd org yg xnk hargai kita.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:46 AM | Show all posts
lebih baik g umah kwn tu ms bukan apa2 majlis utk elakkan dmalukan jika dia x layan.....
hainina Post at 31-7-2011 08:41



    mmg xgi pun masa ari sabtu tu ari......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 09:48 AM | Show all posts
Semua ini bak kata usop miscommunication jah nanti belikan prezen untuk anak dia
Ok
nuryakmal Post at 31-7-2011 08:46



    yeeee setuju sgt nury.....ok nnt kalau aku nk jumpa dia....aku beli hadiah utk ank dia....tapi kalau dia marah aku gak lepas tu waaaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 10:06 AM | Show all posts
Reply 45# awan_kelabu


    aku masih xjumpa dia pun awan....nnt la aku jumpa dia....aku biar dulu....lagipun aku dah usaha nk jernihkan hubungan kitorang sebelum ni...tapi dia yg diamkan diri....jadi kau amik keputusan utk diamkan diri plak....kalau dia dah sejuk mgkn dia akan cari aku...n masa tu aku akan explain ape yg sebenarnyer....ok tak????
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 10:11 AM | Show all posts
Reply 57# kacangsoya

tula ok gak tu... tunggu dua2 tenang



erk aku pun asyik tangguh nak visit kawan aku bersalin, last2 dah masuk ramadhan dah pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 10:14 AM | Show all posts
Ko cubalah explen jugak. Tp xpayah la smpai nk merayu2 ke ape. Lpas tue terpulang kat dia nk ter ...
LaksamanaSunan Post at 1-8-2011 09:44



    eeeeee aku takut sgt kalau jdi cmtu laksamana....aku sayang sgt dia.....ok, aku nk jumpa dia xkonfiden....so nk sms or emel jer ok tak????kalau la kitorang dah xkawan lagi kn....mesti kawan2 lain pun rasa lain mcm sebab kami be2 ni....... tunjang kumpulan ni....so aku xnk lah sbb kami yg lain pun serba salah nk sokong saper....dah la masa aku xdtg event bff aku tupun dorg duk bising suk dtg gak sbb dah lama xjumpa....kami semua mmg kawan dari sekolah...tp aku n bff yg rapat terlampau ...byk gak alasan aku bg nk elak....yg tau masalah aku dgn bff ni sorg jer....dia tau pun sbb nk jadi perantara aku n bff sbb bff ada gak msg2 dia....so arghhhh pening lah aku cmni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 10:18 AM | Show all posts
Reply 58# awan_kelabu


    ok santek.......laaaa keje tangguh ni dah mmg tabiat yg best kot ekk....baik ko g.....kang ko lak jadi mcm aku.....majuk dah kene buka thread nk selesai masalah hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 10:19 AM | Show all posts
Reply 60# kacangsoya

tula... bukan apa, aku segan sbb x tau nak ckp apa

hadiah lama dah beli

tah hape2 kan, segan x bertempat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 11:25 AM | Show all posts
Reply 61# awan_kelabu

alaaa nk malu aper....ckp la..."ala sorry ija (cth la) dah lama nk dtg tapi ada hal jer "...mesti dia terharu sbb mmg niat ko dah lama nk jumpa cuma xde masa je hehe....pegi k....
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 11:32 AM | Show all posts
Reply 62# kacangsoya

wah ni buat bersemangat nih

insyaAllah weekend ni gi jenguk
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 11:40 AM | Show all posts
aku xgi pun appro majlis dia.....aku takut dia bertambah marah kat aku kalau aku g masa tu ...
kacangsoya Post at 1-8-2011 09:26


ko ni mesti neves!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 11:43 AM | Show all posts
Post Last Edit by kacangsoya at 1-8-2011 12:09

ok aku nk sambung citer aku lagi.....

kira2 dua tahun yang lepas kami penah gak krisis cmni....masa tu dia lepas bersalin gak...mgkn kalau dia bersalin emosi dia xstabil....untuk pengetahuan korg ank dia dah masuk 4 yg baru ni....so anak dia yg ke3 aritu tupun aku xsempat nk jumpa sbb aku duk jauh....jadi aku wish dalam fon jer.....macam biasa aku xsms selalu sebab aku xnk ggu dia dalam pantang...kalau nk dikirakan kami ni kalau xsebab dia bersalin ke paper ke xla selalu sms pun...sbb kami hormat kehidupan masing2....jadi kalau ade citer yg best2 nk kongsi baru kami sms or kol....tapi nk dijadikan citer....masa lepas dia bersalin tu..dia majuk gak dgn aku....masa tu mcm biasa aku mmg xtau....sengal gak aku ni haha ....sehingga la satu hari tu aku sms dia tny....eh sha (bkn nama sebenar) cmne ekk nk atasi masalah anak yg baru cerai dari diapers ni...mksd aku cmne nk atasi dia kencing merata sbb dia kan byk pengalaman.....sbb ank dia dah lebih dari aku....ank aku masih sorg....tapi dia xreply....so aku diam jelah mgkn dia xde kdt....tula masalah aku....suka sgt amik mudah hal2 gini.....hampir setengah tahun gak la kami xberhubungan....bagi aku ni biasa jer...sbb kami kalau xde citer best2 nk kongsi mmg diam jer....

so pada satu hari tu aku dapat sms dari dia....aku sonok sgt masa tu sbb dah lama kami xbersms.....tp sms kali ni xbest....dia taip pendek jer....MEK.........aku pun reply...naper ni ada masalah ker..selalunyer kalau dia bg sms pendek cmtu dia sedang sedih.....aku lak xsyak paper.... sbb setau aku selama dia xsms aku ni, mgkn sbb bz or pape jelah... hahaha sengal lagi aku .......nnt kita sambung sbb aku ada keje ni....sorry citer xabis...boss dah panggil hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 11:50 AM | Show all posts
ok aku nk sambung citer aku lagi.....

kira2 dua tahun yang lepas kami penah gak krisis cmni....ma ...
kacangsoya Post at 1-8-2011 11:43



   ko nie lain kali berkawan jgn beriya2 sgt.. dah banyak kes aku tgk.. konon sehati sejiwa..punyalah bagai belangkas...lastly bila tersentap mengalahkan kucing ngan tikus ....semua x kene....

aku senang jer.... pernah jugak jd camni... lastly aku malas nak layan...aku kal x angkat..aku sms tak balas... so lastly aku ader gath ..terjumpa dia kat situ...aku just salam n blah..(mmg aku nak cepat mase tu)....

but aku tak terase sgt coz aku tak jdkan dia best fren aku... sebab aku tahu..kalau nanti aku disakiti...mesti aku payah nak cari penawar balik..so baik aku jg hati aku lu sblm jg hati org....

ingat tu....
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 12:04 PM | Show all posts
eeeeee aku takut sgt kalau jdi cmtu laksamana....aku sayang sgt dia.....ok, aku nk jumpa d ...
kacangsoya Post at 1-8-2011 10:14


Emel dgn sms tue ok. Dia baca ke x, itu terpulang.


Tapi, kalau jumpa lg bagus. Ko leh tgok ekspresi muka dia. Dari situ byk membantu dlm buat keputusan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 12:57 PM | Show all posts
ermm... actually dah kahwin... masih valid lg ke hubungan best friend tu?

bukan ke the best friend of the wife is her own husband?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:31 PM | Show all posts
ko ni mesti neves!
AppropriateNick Post at 1-8-2011 11:40



    mau xneves....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:32 PM | Show all posts
Reply 63# awan_kelabu

kalau weekend ni gi xde la minum2 hehehehe...tapi baik g dari xg kan mcm aku hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 01:34 PM | Show all posts
Reply 70# kacangsoya

habis tu.. nak tunggu raya mcm lambat sgt jack

kang dia merajuk mcm kawan ko ni, aku lak yg kesedihan
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 01:36 PM | Show all posts
Reply 68# freekey


    thats what you thought go ask your wifey who is her bff
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:41 PM | Show all posts
ko nie lain kali berkawan jgn beriya2 sgt.. dah banyak kes aku tgk.. konon sehati sejiwa..p ...
cutieslilies Post at 1-8-2011 11:50



    hmmmm tula masalah aku ni....bila bff aku yg  ni plak aku ssh nk lepaskan....ehh betul ke ayat ni hehe....aku cuba gak xnk igt n cuba igt bende2 buruk pasal dia tp still xleh....mmg kalau ikut geram n sakit ati sgt....tp pk sebagai kawan aku kene pk +ve....mmg bila aku citer dgn kakak n mk aku....dorg lak yg marah aku sbb hegeh2 sgt nk kawan org cmtu....tp ntah lah.....lagi xpk lagi teringat....nipun dah meleh air mata aku....xtau la cmne aku nk citer kat korg sume sayangnyer aku kat dia....kalau aku wat xtau kat dia lepas ni....xkemana pun...pimai...pimai...tang tu juga.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:46 PM | Show all posts
Emel dgn sms tue ok. Dia baca ke x, itu terpulang.


Tapi, kalau jumpa lg bagus. Ko leh tgok ...
LaksamanaSunan Post at 1-8-2011 12:04



nnt aku cari hari yg sesuai utk jumpa dia...wat masa ni aku diam je dulu ok tak?????
aku dah xlarat nk sedih2 igt kat dia....kang kalau aku jumpa dia sure nangis punyer....so nmpk mcm mnta simpati lak kan....so aku berdoa jer kat ALLAH semoga dia n bby baru dia tu selamat aminnn....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2011 01:49 PM | Show all posts
ermm... actually dah kahwin... masih valid lg ke hubungan best friend tu?

bukan ke the best frien ...
freekey Post at 1-8-2011 12:57



    ntah lah....tapi bg aku bff ni sampai bila2 pun tetap bff w/pun dah kawen.....sbb wife / asben kekasih n peneman suka duka kita semasa dirumah....so kat luar umah aku nk sorg yg leh story mory....tulah bff....ni just apa yg aku pk jer....xde kene mengena dgn kajian mana2 hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052610s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list