Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9309
View
81
Reply

Cyber Cafe -- Mari bincang di sini

[Copy link]

Author: TommyHilfiger       Show all posts   Read mode

Post time 12-11-2004 10:34 PM | Show all posts
Originally posted by MyOracle at 4-11-2004 10:34:
software ori kena ada.skrg kalau pakai software pirate mmg kena serbu je.saman bukan murah.Tapi turun naik courtlah yang leceh.


kalau bab ORI  mmg kena stanby tapi kalu nak jimat cost tu mesti ada jalan kot... aku rasa la kalau buat  statistik cc kat mesia ni ..mostly mesti PIRATE punya.... mana leh tahan kalau senua ORI... lain la kalau bug company
Reply

Use magic Report

kakn This user has been deleted
Post time 12-11-2004 10:54 PM | Show all posts
mmg pun... kebanyakkan guna software pirate je...

tapi kan... takde ke cc nak guna free os cam linux... pastu kan ada open office (leh bukak ngan microsoft office gak), pastu leh install gimp (lebih kurang je ngan photoshop tu)... games lak.. rasanya byk je yg leh guna kat linux... hmm...
Reply

Use magic Report

jason_lcc This user has been deleted
Post time 18-3-2005 05:23 PM | Show all posts

memohon lesen untuk cyber cafe

tolong tanya sekarang masih boleh memohon lesen untuk cyber cafe?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2005 01:47 PM | Show all posts
boleh...xde hal punya...tp...agak2 ko mampu ke...sehari rm50.00...sebulan 1800.00..setahun..ko kira la...

pastu kena bayar setahun punya fee sebelum boleh bukak....sbb cc ni under akta hiburan...

so..nasihat gue...jgn apply lesen tu...buka je secara illegal...kena rush...tutup..pastu buka blk...biasa la.....
Reply

Use magic Report

liyana306 This user has been deleted
Post time 21-3-2005 02:22 AM | Show all posts
:
Mahal nyer, biar betol
Untung pon bukan lumayan sangat. Ramai budak2 main lawan games aja.
Reply

Use magic Report

sell-buy This user has been deleted
Post time 21-3-2005 07:52 PM | Show all posts
rm50 tu bagi kepada siapa?
DBKL atau lesen untuk game?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2005 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by imdudic at  01:47 PM:
boleh...xde hal punya...tp...agak2 ko mampu ke...sehari rm50.00...sebulan 1800.00..setahun..ko kira la...

pastu kena bayar setahun punya fee sebelum boleh bukak....sbb cc ni under akta hiburan.. ...



:: awat mahal nyer ?? tol ker ?? cam pelik jer...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2005 06:32 PM | Show all posts
pelik amende...gue ade sebijik cc...mula2 dulu gue dok survey gak nk amik lesen tu sbb kalau xde lesen tu....leh kena saman rm 2000.00 kut...x pasti la....gue pun g la ke majlis daerah...nk try apply..dia pun bg la borang apply utk apply lesen hiburan....

dh lesen tu...mmg la mahal...sll korang tgk cc yg besar2 mmg ade lesen tu...tp setakat 10-20 pc..mmg xde la...skrg ni dengar kata nk rush pasal software tak ori lak....hmmmm....dok negara sendiri...tp bila nk cari rezeki...asyik kena kacau ngan bangsa sendiri.....:agr::agr::agr::agr:


yup...lesen tu under daerah..korang kt kl under DBKL la...ngan SSM xde prob....

citenye gue pun nk give up la dari buka cc..pastu..member gue sound..dia kata bangsa tu dtg malaya dulu...mana de bwk lesen apa2...sehelai sepinggan je....leh je hidup..sampai kuasai ekonomi kita skrg....

so..pd yg nk bukak bisnes tu...benda remeh temeh ni jgn pk sgt...yg penting camne kita nk go on...nk cari modal..pasaran....camne nk pusing modal..camne nk expand bisnes....mmg hidup ngan bisnes sakit...pening....tp..tu la permulaan yg baik utk anak cucu kita....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2005 06:57 PM | Show all posts
Originally posted by sell-buy at 21-3-2005 07:52 PM:
rm50 tu bagi kepada siapa?
DBKL atau lesen untuk game?



rm 50 tu utk daerah..DBKL....

lesen game lain lak...member gue penah kena sound ngan satu kumpulan bangsa tu..kononnye derang ni ada kuasa utk minta duit saman dari pengusaha yg guna game tp x apply lesen...

mmg ramai yg terkena sbb derang ni penyokong kuat parti yg menang masa election dulu....gue dengar2 la...x tau la sejauh mana kebenarannya....tu yg pihak polis xleh buat apa2...sbb derang ni "kebal" dari undang2....entah la.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by imdudic at 23-3-2005 06:32 PM:
pelik amende...gue ade sebijik cc...mula2 dulu gue dok survey gak nk amik lesen tu sbb kalau xde lesen tu....leh kena saman rm 2000.00 kut...x pasti la....gue pun g la ke majlis daerah...nk try app ...


betul tu,... tunang kawan aku pun dah kena, last2 balik ke keja lama, makan gaji,.. ada jugak RM3k masuk poket, ni la mesia, semua pun kena ada lesen, takde lesen, bayar, ada lesen pun bayar jugak!
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by bb_nessa at 24-3-2005 09:31 AM:


betul tu,... tunang kawan aku pun dah kena, last2 balik ke keja lama, makan gaji,.. ada jugak RM3k masuk poket, ni la mesia, semua pun kena ada lesen, takde lesen, bayar, ada lesen pun bayar ju ...



bb...pesan kat tunang member ko...buka je kalau dia betul2 dah mampu dan nk independent...actually...cc ni xde benda pun..yg leh buat income..kalau kita dpt keje luar yg related ngan cc yg kita buka ni....

lesen????? belakang kira la...ade satu bangsa tu..dgn along..tonto...vcd haram...disko...kasino...leh je hidup...tu keje tak halal lak tu....xde pun pihak penguasa nk benteras habis-habisan....

ni..kita...sebangsa ngan kebykkan pihak penguasa....nk buka bisnes yg halal...asyik kena kaco....:no::no::no:
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 02:57 PM | Show all posts
biasa ler bangsa tu yg mmg dah terkenal dgn PHD...

tak boleh tgk org lain maju skit esp sama bangsa..mulalah tak keruan..

aku tak dapat bayangkan org yg bukak cc ni survive camne...kalo dah lesen sebulan pun kena rm 1800..untung berapa sgt..
katakan guna cc 1 jam rm 2.50...kalo ada 10 bijik computer beroperasi 12 jam..so satu hari dapat ler dalam rm300,lom tolak lesen, maintenance,duit api, air,pekerja dll...
emmmm....tak boleh ke kalo bukak kedai komputer tapi dlm nya ada cc?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 09:16 PM | Show all posts
Originally posted by taxotere at 2005-3-25 02:57 PM:
biasa ler bangsa tu yg mmg dah terkenal dgn PHD...

tak boleh tgk org lain maju skit esp sama bangsa..mulalah tak keruan..

aku tak dapat bayangkan org yg bukak cc ni survive camne...kalo dah l ...



CC susah nak hidup,,, kalau satu kawasan tu cuma kita sorang je,,, boleh le hidup,,, kalau tak hangus le duit tu,,,
Reply

Use magic Report

scythe This user has been deleted
Post time 25-3-2005 09:17 PM | Show all posts
Aise, aku ada plan nak bukak cc in the future, tapi bila dengor cerita2 korang pasal lesen la, authorities buat kacau lah nie jadi tawar hati pulak. Lagipun member aku kata kalau bukak cc kat KL dah tak dapat sambutan dah sbb la ni semua org dah pakai Streamyx kat rumah masing2. Dia kata kalau nak bukak cc, kena cari tempat yg ada kolej atau Uni. Tapi adik aku pulak kata selalu dia pi kebanyakan cc masih ramai lagi orang. Tak penah pulak dia kata nampak cc yg tak laku. Ai, pening pening. Kena reevaluate balik plan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 09:30 PM | Show all posts
Originally posted by scythe at 2005-3-25 09:17 PM:
Aise, aku ada plan nak bukak cc in the future, tapi bila dengor cerita2 korang pasal lesen la, authorities buat kacau lah nie jadi tawar hati pulak. Lagipun member aku kata kalau bukak cc kat KL da ...


Kalau nak bukak CC,,, elok bukak kat kawasan uni atau bandar2 yang masih kurang cc,,, boleh le hidup,,, tp mcm kawan kat atas tu cakap,,, window kena ori dan lesen game kena bayar gak setiap bulan,,, lesan dengan majlis perbandaran juga,,, bil letik pun kena bayar gak,,, tinggi gak tu bergantung pada jumlah pc,,, kalau setakat dapat RM2000 sebulan bersih,,, aku rasa elok makan gaji lagi,,, tiap2 tahun naik gaji,,, cc,,, silap2 tutup:bgrin:

elok simpan duit modal tu dlam bank ada gak faedahnya,,,

[ Last edited by Anak Felda on 25-3-2005 at 09:32 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 12:09 AM | Show all posts
buka je..kalau kena gaya..mmg untung...dlm 3-4 bulan dh leh balik modal...member aku...dia buka dkt ngan kwsan u...bulan pertama dpt dkt2 10 ribu..tolak semua2...bersih dlm 5-6 ribu....

skrg rasa dh maintain kut income....lama gak x g tgk tmpt dia...

kalau sesapa yg minat betul2 nk keje sendiri...buka je...hidup ni jap je....so...just do it apa yg kita rasa nk buat...

rezeki ada kat mana2....so..xyah risau sgt la....

gue pun ada sebijik cc...tak dpt sambutan sgt..cukup2 bayar pekerja ngan cc je..dpt la skit...tup2...dpt projek maintainance repair komputer kat sebuah kilang...dh boleh cover skit modal cc tu....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 12:11 AM | Show all posts
Originally posted by taxotere at 25-3-2005 02:57 PM:
biasa ler bangsa tu yg mmg dah terkenal dgn PHD...

tak boleh tgk org lain maju skit esp sama bangsa..mulalah tak keruan..

aku tak dapat bayangkan org yg bukak cc ni survive camne...kalo dah l ...



taxotere...mmg boleh buka kedai komputer ade cc kt dlm...aku buat camtu la...tp..sama je la...kalau kena tu..kena gak...
Reply

Use magic Report

linda This user has been deleted
Post time 19-4-2005 10:38 PM | Show all posts

internet cafe

i nak tanya ... kalau cc tu strictly provide internet i.e  e-mail, chatting, scanning etc WITHOUT games ... still come under Akta Hiburan ker? tak make sense lah.

i nak buka satu kat Bkt Mertajam, any one boleh provide info?

URGENT
Reply

Use magic Report

Tok_Wi This user has been deleted
Post time 20-4-2005 12:59 AM | Show all posts
Originally posted by linda at 19-4-2005 10:38 PM:
i nak tanya ... kalau cc tu strictly provide internet i.e  e-mail, chatting, scanning etc WITHOUT games ... still come under Akta Hiburan ker? tak make sense lah.

i nak buka satu kat Bkt Mertaj ...


Hai cik Linda.. Bukit Mertajam tue kat mana....???

Untuk user lain.... dulu memang CC pernah diletak kan dibawah akta hiburan. tetapi la nie ada negeri yang dan keluarkan CC dari akta tuh. Macam kat Perlis... CC bukan lagi tempat hiburan tetapi di anggap sebagai pusat perkembangan teknologi maklumat. And kalau tak salah aku, kat Seberang Perai pon sama. Kalau apply lesen ngan MPSP pon dia caj lesen papan iklan ngan cukai pintu aje. Tak tahu lah kalau-kalau ada perubahan terbaru yg aku tak tau lagikkk
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2005 12:05 PM | Show all posts
tah la..actually lesen utk cc mmg x jelas lg..kalau tanya kat ssm..derang cakap cukup hanya dgn lesen derang je....

tp bila tanya kat daerah..derang cakap kena amik lesen hiburan tu..tah la...:stp::stp:

tol mcm tok wi cakap..benda ni bergantung pd daerah..kalau derang ok..ok la...kalau derang nk buat hampeh...hampeh la...

linda...benda ni bukan derang tgk samada kita buat game or just surfing....yg penting nama je cc...sama je...cara nk tgk daerah ko tu ok ke tak...tgk je ade tak cc yg dh buka..kalau dh ade..buka je...

ko nk buka kat ne BM tu...bgtau skit location dia....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076674s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list