Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
6838
View
28
Reply

Betul ke proses jual beli kereta ni??

[Copy link]

Author: PakMacho       Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2011 09:07 AM | Show all posts
Reply 15# PakMacho


   x pa laa sakit pinggang skrg...jgn sakit pala otak kemudian ari sbb kena tipu beli keta..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 09:21 AM | Show all posts
Igt nk pakai raya... dah sakit pinggang dah bawak motor berpuluh2 tahun
PakMacho Post at 3-8-2011 23:35


kalau dah berpuluh2 tahun bwk motor, mesti saving dah byk ni. baik beli keter baru je, tak sakit kepala. D/P pun tak byk kalau setakat gen 2. bulan2 tak sampai pun 550. tapi kalau nak beli jugak yg 2nd. cuba bawak mechanic sbb mechanic biasanya tahu keter ok ke tdk. keter thn 2005, dah 6 thn. mmg akan ada ragamnya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 10:05 PM | Show all posts
keter gen2 h-line.
tahun 2005
PakMacho Post at 2-8-2011 10:30



Gen2 H-Line AUTO? Manual?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2011 07:59 AM | Show all posts
Auto Bang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2011 04:33 PM | Show all posts
Post Last Edit by PakMacho at 11-8-2011 16:38

Alhamdulillah... td dah jumpa dua pomen yang sudi teman tengok2 keter...
Keter yg di aim dah kene samborrr laa pulak... kene pusing2 lagi. adeeyy

iklan: kot ade sape kat sini..sedara mara ke nk jual Gen2 1.6, Auto Dua Airbag. tahun 2005 keatas. sudi2 la menghubungi saye... trima kasih..

persona pun ok gak kalu nk jual murah2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 08:29 PM | Show all posts
saya ada gen2 1.6 2005 auto..ada pm saudara,tapi takde reply kalau berminat info la saya..tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2011 07:06 PM | Show all posts
Assalamualaikum, & salam sejahtera

PENGUMUMAN: Pok dah berkereta. Seminggu sebelum raye aritu angkatnye.

UCAPAN: Terima kasih tak terhingga kepada semua yang komen di sini khususnya dan yang memberi info di thread2 lain amnya.

CARA BELI:

1. Usha2 kat mudah.my + kedai. Kedai tak byk dpt tgok, bz bekerja.

*Ni info: Jangan percaya gambor kat mudah, ade ke patut diuploadnya gambar kereta lain. Gi tengok lain plak keretanya,



*Bleh blah saja carik kedai lain kalau salesman byk songeh, itu tak boleh ini tak boleh (contoh loan bank mana & takaful mana.)


2. Carik pomen:- pomen A:- bercakap bermalas malasam, mintak upah RM300 minimum                         pomen B:- wpun sibuk tp mesra, tukar2 nombor tepon, set bile nk tgok kereta.

3. Bawak pomen B gi kedai. keter ni sebelum tu dah tengok dah ngn kawan2. Cuma sbbnya kami tak tahu sgt pasal kereta tu yang nk kena bawak pakar. Yang tak bestnye, keter tak bleh nk test drive sbb kereta bersusun kat blakang. Takpelah, kalau dah pomen, dengan bunyi jer pun dia dah tahu ok ke tak. ye dak? Maksud saya tang enjinnye lah. Bagi upah RM50 kat pomen. Pegi pun naek keter dia...Siap offer lagi kot ade nak tengok keter lain. hehe

4. Akhirnya Pok nekad, angkat jelah kereta tu....wpun nmpak terburu2 tp takpalah dah berkenan + nak pakai sangat. Setel dokumen semua, seminggu jugaklah baru loan diluluskan... Hari ni sign, hari ni jugak salesman gi buat test puspakom, hari ni jugak Pok bawak kuar kereta. hehe

5. Pok terus bawak gi kat pomen tuh, suruh dia tengok2 kan. Tukar itu tukar ini terbang jugaklah RM1000 Takpolah janji pueh hati.

Itu ajelah, tak tau dah nk citer ape. Skrg tgh tunggu dokumen2 bank. Tak bayor pun lagi ni. ekeke
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 06:45 AM | Show all posts
Assalamualaikum, & salam sejahtera

PENGUMUMAN: Pok dah berkereta. Seminggu sebelum raye aritu  ...
PakMacho Post at 16-9-2011 19:06


tukar ape sampai 1k tu? tkr timing belt,top oberhol,tkr minyak gearbox?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 01:03 PM | Show all posts
Sori Pak Macho baru perasan PM tu. Sori bebanyak..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075169s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list