Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
57157
View
174
Reply

Kisah seram di kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

[Copy link]

Author: kernaDY       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-8-2011 05:09 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 28-2-2012 00:17

kat sini sure ramaikan student UPSI..bakal2 cikgu yang berdedikasi..dengar cerita kampus upsi nih dah lama dibuka kan>>dulu dikenali sebagai maktab perguruan sultan idris kalu xsilap...ade tak kisah-kisah seram/pelik yang boleh anda semua kongsikan??yang aq tau...kalau nak g kampus dari asrama dia dekat 1 meter jugak la kan??n ade kubur masa dalam perjalan dari kolej ke kampus??kubur cina..dah la jalan dia kalu malam2 mmg gelap sesangat kn....??cuba la kongsikan kisah2 yang ada terjadi kt korang ke..kawan..sedara mara kew??
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 05:59 PM | Show all posts
kena tanye kat bini aku ni.... dia anak kandong situ.....
rasanyer pernah dia cerita......... cam aniversari lak
pada tarikh tu setiap anak kandong akan dibenarkan balik umah or kampong laman
dan ada 1 bilik yg dikatakan angker katanyer..... kes bunuh diri....
wallahualam...... tapi tu la ceritanyer..... bila tiba tarikh tu....
semua anak kandong yg tinggal di kampus tu terperap dalam bilik dan tido awal.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 06:17 PM | Show all posts
kes perempuan bunuh diri tu yek... nanti ada satu tarikh setiap tahun ada nmpk jelmaan perempuan nk bunuh diri kt bngunan lama tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 06:19 PM | Show all posts
tpi aku pun x penah jumpa lak... dengar cerita org jer
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 06:40 PM | Show all posts
yg dlm kuburkan org dah mati? Nape nak takut?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2011 03:50 PM | Show all posts
Reply 5# Zamzari
yg dlm kubor 2 mmg le org...tp yg kite dok tenampak 2 org ker??????????kalo org,bole gak kite katok pala die...{:2_66:}!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2011 05:34 PM | Show all posts
Reply 2# BENTARA


    ouwh..yang tuh xsilap bukan bilik tuh dikunci jer ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:43 PM | Show all posts
kes perempuan bunuh diri tu yek... nanti ada satu tarikh setiap tahun ada nmpk jelmaan perempuan nk  ...
vespa_oren Post at 6-8-2011 18:17


Cer citer..Cer citer..Nak tahu jugak cerita2 tentang UPSI neyh...Saya ada akak sedara sekarang menuntut di UPSI tapi tak pernah  pulak dia bukak citer..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 10:46 PM | Show all posts
kes perempuan bunuh diri tu yek... nanti ada satu tarikh setiap tahun ada nmpk jelmaan perempuan nk  ...
vespa_oren Post at 6/8/2011 18:17


nape pompuan tu nak bunuh diri lak.cer cite2 eh
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 01:21 AM | Show all posts
pompuan bunuh diri sebab ditinggalkan bf dalam keadaan dia ngandung tu ke? pernah dengar cerita daripada kawan serumah masa lawat UPSI dulu. masa tu stay 3 hari kat Kolej Za'aba. dah lupa kisah sebenar macam mana. yang pasti salah satu tempat jelmaan pompuan tu selalu datang mengilai kat belakang rumah diorang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 03:05 AM | Show all posts
yang ku tau tarikh hantu tu kuar kat upsi setiap 10 Oktober, cuba tanya eazzad ayah diakan pernah keje kat upsi tu mesti dia ada nampak2.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 03:06 AM | Show all posts
iols skang sem 8 kat upsi
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 12:40 PM | Show all posts
memang macam2 kes kat situ...aku mmg org sana & penah kena gak masa sekolah dulu time2 ada program kena tido kat dorm...uiii.....sabo je la!...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 01:36 PM | Show all posts
yang ku tau tarikh hantu tu kuar kat upsi setiap 10 Oktober, cuba tanya eazzad ayah diakan pernah ke ...
kukukatablog Post at 14-9-2011 03:05


Setiap 10 Oktober??Kira aniversari lah kan tarikh neyh???Masa saya sekolah asrama penuh dekat Melaka dulu akan jadi peristiwa "angker" setiap dua tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:09 PM | Show all posts
citer r lg..syok lak layan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:33 PM | Show all posts
tu lom cite gambho sultan idris dulu katanya mata bergerak2 folo arah kita pandang..emm cemana nak ckp eh....time tu kan gambho tu dorg letak betul2 kat luar bangunan utama (aku lupa nama apa) ..
time x leh blah masa aku from 4 ada aktiviti sekolah kat situ kitorg tido sana..kitorg yang Methodist School (betul2 depan upsi) dapat dok satu dorm, sekolah lain daerah batang padang dorm depan....tetiba pas magrib x silap aku dgr budak menjerit (lagi) dan2 jadi kalut
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:38 PM | Show all posts
lagi... lagi ... citer...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:38 PM | Show all posts
pastu sorg utajah ni panggil kitorg berkumpul. dorm depan tu pun terus tutup lampu...time tu mmg memasing blur2 x tau pecite...ada la dalam sejam pastu...baru la cikgu aku ckp budak depan (yg jerit tu) nmpk pompuan serba putih rambut serabai dok hujung dinding kat tingkap! time tu x silap ada jugak bebudak lain tp x ramai sbb time tu kan magrib memasing ada yg mandi-solat kat dorm lain gak...sori la jalan citenya aku da lupa. tp pas tau tu, bebudak depan terus kena syer dorm dgn budak sekolah aku. nasib tido sari je...soknya pagi2 leh balik dah. tp mmg heboh la time tu...cikgu soh g memasing cengkelat tanak da!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:53 PM | Show all posts
pasal bulan 10 tu pun mmg gitu la selalunya pun...time2 tu memasing x kan kuar malam espeseli lalu depan upsi tu memalam..usahkan depan...sepanjang jalan tu pun tidak! skrg kan dorg ada kampus aminudin baki / upsi baru area proton city. lagi le seremmmm...jalan situ mmg gulap gulita...nak ke situ lak kena lalu kubur cina...sekadar fyi, famili aku dok area kubur cina tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 04:25 PM | Show all posts
aku ada dengar orang cakap la.... kalau nak nampak antu tu pada tarikh 10 oktober tu, pada waktu tengah malam cuba tengok bawah celah kangkang tengok bumbung bangunan suluh budiman tu, akan nampakla.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 04:28 PM | Show all posts
Post Last Edit by kukukatablog at 14-9-2011 16:30

aritu iols tengah lepak then ada sorang abang ni ceritalah waktu tu dorang g meeting kat dalam bangunan suluh budiman tu, dalam blik meeting tu ada dua lapis pintu,  dia tutup pintu yang mula2 then dia tutup pintu kedua, masa dia tutup pintu kedua tu tiba2 pintu pertama tu bukak balik, dia buat banyak kali then still sama...

yang kedua pula dalam bangunan suluh budiman ni ada satu piano, setiap malam akan dengar piano ni berbunyi sendiri samapai satu tahap dorang terpaksa pindahkan....

ni la bangunan suluh budiman tu



bhg dalam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 04:32 PM | Show all posts
satu lagi tempat dikataka paling berhantu adalah tadahan selatan, dikatan tempat penyembelihan orang pada zaman jepun dulu.

bahagian belakang fakulti muzik pula tempat tanam mayat...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 05:09 PM | Show all posts
ap lak citer rumah kolonial sberang jalan xjauh dari kampus utama upsi tu
rumah lindungan pokok depa kata
rumah kolonial besar tp dipayungi pokok yg dekat ngn tokong cina tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 09:10 AM | Show all posts
masa aku ke UPSI dulu kitorang dibawa oleh MPP UPSI untuk melawat sekitar UPSI. tak silap masa tu lepas asar. kitorang dibawa masuk ke bangunan Suluh Budiman. Kata sorang MPP yg bawak kitorang tu Suluh Budiman ni asalnya gereja, betul ke? Tengok design memang nampak macam gereja, tapi tak kisahlah pasal tu.

tengah duk melawat tu, aku dgn 3 org kawan lagi follow sorang MPP ni. dia sporting sket. dia cerita kisah2 yg menakutkan kat Suluh Budiman. orang lain duk merayau kat bawah tapi kitorang dibawa naik ke atas, tempat yg selalu ada gangguan.

seingat aku ada satu patung kepala orang ke apa kat satu sudut. patung tu ada masanya akan berpusing ke arah kita walaupun pada mulanya ia menghadap arah lain. ada lagi tapi aku dah banyak lupa.

tambah MPP tu lagi pernah dia sendiri alami masa nak dekat exam. kalau tak silap Suluh Budiman ni tempat exam kan? sorilah kalau silap, dah tak berapa ingat sangat. katanya, lepas dia siap susun semua kerusi, lepas tu dia naik atas kejap then tiba2 terdengar bunyi kecoh kat bawah. jenguk2....semua meja kerusi dah berterabur.

agak dah pukul 6 gitu kitorang disuruh cepat2 keluar dari bangunan tu...takut ada perkara2 x diingini berlaku lak. risau benda tu ngikut kitorang balik ke kampus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 11:12 AM | Show all posts
citerla lg wey..blh tahan keangkeran upsi nih rupenye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067539s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list