Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3272
View
9
Reply

Anda percaya pelaburan berkaitan pertanian ?

[Copy link]

Author: bmw_e34       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-8-2011 04:55 PM | Show all posts |Read mode
Kalau buka satu laman web pasal carik funder nih, penuh dengan iklan carik funder untuk projek pertanian, sampai terlalu banyak menyebabkan genuine funder pun takut dan cabut lari. Pulak tu dengan current case pelaburan burung walit yg didalangi dengan penipu.

Aku pun tak pernah terfikir nak cari fund atau fund projek orang, tapi macam mana transaction dia ?

Katakan funder letak 10k, lepas setel projek funder dapat balik 12k gitu ?

Kenapa pencari funder nih tak buat pinjaman micro kredit aja dari bank atau guna khidmat factoring ? Kenapa mesti guna cash ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 05:13 PM | Show all posts
micro credit kena bayo blk...kalo guna cash dr public x perlu, w'pun ianya x menjadi..risiko dorang pindah ke investor
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 09:24 PM | Show all posts
micro kredit tak boleh dapat juta2....
kalau cari funder, jap je dah dapat juta-juta....pastu boleh bawak lari.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 03:45 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_kunyit at 15-8-2011 01:47

kenapa pengurus projek nak cari funder among kita-2 ni, napa tak buat pinjaman bank,tekun,pertanian ke..dll..

mesti dia seorang yg bermasalah tak lepas nak amik loan, atau mmg bertujuan nak kapur duit kita la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 08:27 PM | Show all posts
Reply 4# cmf_kunyit


bagus view kunyit nie...... hati2...... byk penyamun kat mesia nie........
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2011 05:15 AM | Show all posts
jgn terjebak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2011 12:49 PM | Show all posts
abang aku salah sorang yang kena...dah la pinjam loan...abis gitu je...tu la takmo selidik bagi habis..percaya terus kat orang..ntah hape2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 01:08 AM | Show all posts
tak pernah percaya dengan carik2 funder nie...

ada duit buat sendiri...
takde duit... kerja laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 11:39 PM | Show all posts
aarie posted on 14-9-2011 01:08 AM
tak pernah percaya dengan carik2 funder nie...

ada duit buat sendiri...

agree..............
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2019 02:42 PM | Show all posts
nak cerita panjang sangat ;-) , kalau ada minat nak join sekarang memang sedang cari pengusaha or pemodal untuk tampung projek agrotourism di sekitar Perak..boleh berhubung utk maklumat selanjutnya..income sepanjanghayat selagimana projek berjalan cantik dan dikomersialkan dgn baik.

Nasrul Muhaimi bin Jamil
CEO/Manager NM Legacy Global Resources Sdn Bhd
www.wasap.my/601115296926

atau boleh email minat
< nmlegacyglobal@gmail.com  >

Den bukan scam TAPI real owner , klu yg berminat tu boleh lawat aja takada masalah dan mencari rakan pekongsi yg serius sahaja dan berminat, projek jangka masa panjang utk dinikmati ada 2 tapak 27 ekar dan 11 hektar..utk dimajukan berminat dan serius boleh bincang..jangan kecam saya niat ikhlas nk mengajak bersama2 utk jana eknomi bumiptera dan Islam khususnya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091123s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list