Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41727
View
308
Reply

Pelaburan SILVER vs GOLD

  [Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Post time 20-8-2011 04:37 PM | Show all posts
Will China Push the Silver Price to $100? - 19 August 2011
China "will start buying silver much mor ...
Acong Post at 20-8-2011 14:24


Buy both with ratio..

In RM Maybe gold : Silver 3 : 2 or. 2 : 3

Dlm kes aku 2 : 1..

Tp kalo aku jumpa silver ni awal2 lg (start cari 2007, jumpa late2009)..

Mau ratio 1.5 : 1

Tp la ni tumpu beli casting silver
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 05:25 PM | Show all posts
aku dalam perancangan nak beli emas, cuma tengok kat sini ada pulak utk silver. aku x berapa paham lagi konsep jual beli silver nie, adakah lebih untung dari emas or macam acong tepek tu beli murah untung tinggi....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 05:31 PM | Show all posts
Post Last Edit by DarkBaron at 20-8-2011 17:37

Baru check price public gold untuk silver bar, terkejut dorang jual lagi mahal dari 1kg pamp suisse and 1kg perth mint bar. Siapa nak 1kg bars boleh pm me for pricing. I will price it slightly above public gold 1kg silver price but you get an internationally renowned 1kg silver bar.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 06:10 PM | Show all posts
Yes.. Ibu mertuaku.. Anything?

He he
pengecatbintang Post at 20-8-2011 10:36


anak dare i sorang baru nak amek pmr tahun ni..
yg lagi sorang plak baru nak amek upsr..
yg mana you nak book?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 06:12 PM | Show all posts
gold ngan silver naik giler giler la kat public gold..
rugi nya aku tak beli byk2 ari tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 06:21 PM | Show all posts
anak dare i sorang baru nak amek pmr tahun ni..
yg lagi sorang plak baru nak amek upsr..
yg ma ...
Swift Post at 20-8-2011 18:10


kalo ikut tamak haloba... dua2 nak ambik...

tp agama x benarkan...

ikut suka mummy ler nak bagi yg mana satu...

saye ikut jer..

he he
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 06:23 PM | Show all posts
Baru check price public gold untuk silver bar, terkejut dorang jual lagi mahal dari 1kg pamp suisse  ...
DarkBaron Post at 20-8-2011 17:31


rege di publicgold tu... quote for singapore or malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 06:24 PM | Show all posts
gold ngan silver naik giler giler la kat public gold..
rugi nya aku tak beli byk2 ari tu..
Swift Post at 20-8-2011 18:12


mcmana projek Poh Kong ari ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 07:08 PM | Show all posts
Reply 47# pengecatbintang

Rege in RM, the malaysian website.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2011 07:15 PM | Show all posts
Reply  pengecatbintang

Rege in RM, the malaysian website.
DarkBaron Post at 20-8-2011 19:08



TQVM... puasa dulu dr beli precious metals ni...

duit simpan utk raya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2011 01:04 AM | Show all posts
Reply  rose_liz

tak pasti lak bole lebur mcm emas ke tak. Tp mcm tak berbaloi jer nk lebur pun.. ...
arwien Post at 20-8-2011 07:35

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2011 05:36 PM | Show all posts
www.publicgold.com.my

Google silveraylot

Google tntsilver
pengecatbintang Post at 20-8-2011 10:42



    ok thanks ...sy duk survey kat fb jgk.
tapi still terkial2...haha!
duk berkira2 nak beli bar or coin....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 07:46 AM | Show all posts
ok thanks  ...sy duk survey kat fb jgk.
tapi still terkial2...haha!
duk berk ...
rose_liz Post at 21-8-2011 17:36


yg penting beli
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 08:35 AM | Show all posts
rege emas pecah rekod untuk kesekian kalinya...usd1880/oz atau RM180/gram..naik rm20 dari waktu aku mula beli dulu yakni baru 2 bulan lepas...dasyatt beb!
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 09:45 AM | Show all posts
rege emas pecah rekod untuk kesekian kalinya...usd1880/oz atau RM180/gram..naik rm20 dari waktu aku  ...
samax Post at 22-8-2011 08:35

6 bulan lepas, aku sempat ambik sikit, 260g..
masa ambik tu cukup risau..sebab masa tu harga dah agak tinggi..
tapi, sekarang Alhamdulillah..
ingat nak tambah stok lagi..tapi tengok harga..amat menakutkan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 01:06 PM | Show all posts
harga memang tinggi sebab compare dengan yang kita beli dulu...tapi bagi orang yang baru nak beli dia tak de benchmark tinggi ke tak harga emas tu...yang pasti harga hari ni lebih rendah dari harga masa akan datang...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 02:56 PM | Show all posts
Reply 56# samax

Thats a good perspective for first time buyers.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2011 03:31 PM | Show all posts
dom ada kemusykilan dan nk tnya soklan kat otai2 semua..maafla klu soklan ni agak bodoh..kalu korang beli gold?silver bar tu korang simpan sendiri atau korang gi simpan dkt Ar rahnu??
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 09:56 AM | Show all posts
dom ada kemusykilan dan nk tnya soklan kat otai2 semua..maafla klu soklan ni agak bodoh..kalu korang ...
dompot Post at 22-8-2011 15:31



    Kalo dalam kuantiti yang banyak, seeloknya simpan kat deposit box kat bank. Kalo HSBC untuk saiz yang paling kecik nyer deposit box rate dier cumer RM 150 setahun. Bank lain tak taulah. Atau kalo tak nak kuar duit untuk sewa deposit box better beli emas fizikal dari KFH pasal dier tolong simpankan untuk kita. Atau kalo dah ada physical gold dan nak simpan tapi tak nak kuar duit untuk sewa deposit box maka boleh simpan kat umah. Pastikan ko menyimpan kat tempat yang kalo pencurik pecah masuk dier tak sangka sama sekali ko akan simpan emas kat situ. Contohnya : dalam peti ais, tandas/bilik air atau tempat simpan bawang. Sekianj, selamat mencuber!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2011 10:12 AM | Show all posts
kalu perak xlehla simpan dlm peti sejuk pasal berat & akan mudah teroksida..
aku simpan dlm cash safe box sorok bawah katil..insyaAllah,selamat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082525s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list