Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41171
View
308
Reply

Pelaburan SILVER vs GOLD

  [Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Post time 7-9-2011 10:31 AM | Show all posts
Emas catat Rekod Tertinggi tapi Jatuh ke no 2
Posted by tuanbri in Activities, Featured Articles, K ...
Acong Post at 15-8-2011 22:21


gud info ----- harus lah kita beli perak ek?  sekarang ni masa yang cantik untuk beli ke? pening lah pulak ----

macam best pulak tengok 100% untuk utk setahun ----
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 10:35 AM | Show all posts
buy low, selling high.. jangan dah naik harga mencanak2 baru sibuk nak membeli
arwien Post at 16-8-2011 03:08



kannn---- in 2006 -- akak beli rantai emas 916 untuk mak 60g --dgn harga rm82/g ------ semalam semak ngan kedai emas --- 1g emas 916 dah rm195/g ----- so ---- cam mana nak buy low sell high?  tak ada trend menurun harga emas ni -- memang ada fluctuation -- tapi graf sentiasa menaik -- (kalau tak silap)---
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 10:37 AM | Show all posts
Silver is poor man's gold...

silver juga disebut sepupu kpd gold...

Gold vs Silver

a. Gold  ...
pengecatbintang Post at 16-8-2011 09:01


maknanya nilai perak semakin mengejar nilai emas -----
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 10:57 AM | Show all posts
haa nnti dah dpt brg next week sye kasi details. skrg lum dpt lg, kena pre-order barang dr dubai. Tu ...
arwien Post at 16-8-2011 16:13


awin -- masa ko beli sekilo silver (macam daging pulak) -- yang casting tu -- harga dia berapa sekilo?  tadi baru tanya PG -- 250g silver (cast) dalam rm1200++ --- spread 15% --- last year harga naik sebanyak ~87% berbanding emas hanya ~40% ---
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 10:59 AM | Show all posts
sekadar berkongsi..koleksi aku
samax Post at 20-8-2011 00:13


waaaa -- manyakkk ---simpan kat mana ek? katanya silver kita boleh campak2 atas lemari jer ---- tak macam emas kena simpan dalam peti besi ---
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 12:14 PM | Show all posts
kannn---- in 2006 -- akak beli rantai emas 916 untuk mak 60g --dgn harga rm82/g ------ semalam ...
sayawifenikmie Post at 7-9-2011 10:35



    Buy low sell high nak dapat untung tuh kalo kiter main trade online ler guner metatrader forex punyer platform. Dier trade in pair Gold/Aurum ngan USD. Tapi skang, apatah lagi US nyer ekonomi ngah tenat , lebih afdal beli dan simpan PHYSICAL GOLD.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 12:27 PM | Show all posts
Buy low sell high nak dapat untung tuh kalo kiter main trade online ler guner metatrader f ...
tarabas1976 Post at 7-9-2011 12:14



    dalam ekonomi us yg tenat ni, mana lagi elok beli emas fizikal atau gold account saving?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 12:50 PM | Show all posts
Reply 87# aaz


physical gold always the best. tak kira la brg kemas ke, coins ke, gold bar ke.
if you don't hold the gold, you don't own it.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 12:55 PM | Show all posts
Reply 84# sayawifenikmie

1 kg Rm4291. Masa tu harga  silver spot RM3.78 segram. Skrg harga RM4.02 segram
Masa tu sye tengok harga PG dlm Rm4750 1kg.   Tu pasal sye opt for another brand.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 01:23 PM | Show all posts
maknanya nilai perak semakin mengejar nilai emas -----
sayawifenikmie Post at 7-9-2011 10:37


Yup.. Kejar dr segi nisbah or ratio harga
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 02:38 PM | Show all posts
Reply  sayawifenikmie

1 kg Rm4291. Masa tu harga  silver spot RM3.78 segram. Skrg harga RM4.02 s ...
arwien Post at 7-9-2011 12:55



ok -- yang you beli tu  cap apa? meaning cap tu murah dari silver PG?  spread dia?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 02:45 PM | Show all posts
Buy low sell high nak dapat untung tuh kalo kiter main trade online ler guner metatrader f ...
tarabas1976 Post at 7-9-2011 12:14


OK beb --- segera nak beli ---
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 10:41 PM | Show all posts
Reply  sayawifenikmie

1 kg Rm4291. Masa tu harga  silver spot RM3.78 segram. Skrg harga RM4.02 s ...
arwien Post at 7-9-2011 12:55


Silver ni kurang sangat penjualnya kat Malaysia.
Sebabnya dia sgt volatile, mmg naik tinggi, tapi sekali turunn
kussss semangat...boleh gegar jantung
Sebab tu penjual letak spread tinggi.
Dulu PG letak spread 20%, turun jadik 15% sebab takde sambutan agaknya
Klu penjual biasa letak spread ada yg sampai 40%

Arwien selalu beli bar apa?

Saya ada 5kg lebih bar PerthMint, lama dah beli
simpan kat umah buat sendal pintu bilik

Lama dah tak follow rega dia, nak jual pun tak reti nak letak harga
Simpan je la buat penyendal pintu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 12:17 PM | Show all posts
Reply 93# kerawangemas

sye pun baru ade seketul silver bar. Coins ade la skit2.
Skrg dah stop beli emas, mmg tak mampu nk beli emas buat masa skrg, harga dah melampau tinggi. Tk kisah la org kata emas akan naik2 lg, duit mmg dah tkde utk tambah stok. mampu beli silver jer skrg . emas yg ade peram jer sbg asset.
Mak aii buat penyendal pintu jer ? . ganas tu. Nnti kalu ade pencuri nk masuk, baling jer silver bar sure terus pengsan.

skrg tengah usha2 nak beli Austrian Philharmonic silver coins kat Merlip. Cantik la design coins ni.

http://merlip.lot.my/
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 12:58 PM | Show all posts
thanks awin sbb kasi web merlip...baru dpt harga yg btl2 murah...owner tu cina ke melayu?dia leh htr kat kita ke kita yg kene collect dr dia?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 01:07 PM | Show all posts
Silver ni kurang sangat penjualnya kat Malaysia.
Sebabnya dia sgt volatile, mmg naik tinggi, ta ...
kerawangemas Post at 7-9-2011 22:41


Pm ler aku rege silver perthmint  ko tu..

Kalo menarik n competitive dgn PG mungkin aku beli..

Aku tak ler bercadang beli kilo.. Ounce2 jer..

Tengah sengkek ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 01:23 PM | Show all posts
tu laa dr wat sendal pintu baik jual kt kitaorg...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 02:01 PM | Show all posts
leh kitorang wat sendal pintu bilik kitorang plak..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 03:38 PM | Show all posts
Kayo btoll kerawang.. Silver wat sendal pintu jer..

So kerawang.. Pm ler kami.. Mana tau.. Ada rezeki utk kami sendal pintu kat umah kami..

Ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 04:47 PM | Show all posts
haaa...jangan rebut2 ye..
amek sorang satu..wat sendal pintu master bedroom masing-masing..
bilik aku ni, kalo angin kuat, pintu dia berdentum..penah terkunci dr dlm..
sendal ngan silver ok gak kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.978700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list