Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41175
View
308
Reply

Pelaburan SILVER vs GOLD

  [Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Post time 8-9-2011 04:58 PM | Show all posts
haaa...jangan rebut2 ye..
amek sorang satu..wat sendal pintu master bedroom masing-masing..
bili ...
Swift Post at 8-9-2011 16:47


Jadi tak beli mape n aust nugget (call bank sblm pi, mgkn out of stock)..

Kalo abis 2 brand tu, swift ada choice laen tak?

Rege turun skett ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 07:11 PM | Show all posts
Reply 101# pengecatbintang

tak beli pon..hehe..saje je bertanya ari tu..
kot-kot ada seru sampai tuk beli maple leaf ngan nugget tu..

eh maple n nugget tu gold coin kan?
uob ada jual silver jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 08:50 PM | Show all posts
Reply 95# kirei_wa

tak tau la tak pernah beli lg dr merlip ni. Baca kat fb group ramai gak yg amik dr sini.
Tengok harga mcm ok, tp lain2 tak tau lagi. masih usha2 lagi & tengah cari feedback dr org2 lain yg pernah beli dr merlip.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 08:54 PM | Show all posts
Reply  pengecatbintang

tak beli pon..hehe..saje je bertanya ari tu..
kot-kot ada seru sampai tu ...
Swift Post at 8-9-2011 19:11


Maple n nugget tu gold coin 99.9.

Uob x jual silver.

Coincidence swift tanya ni.. Ada tak forumer yg tau mana2 bank yg jual silver?

Apa plan swift utk convert sebahagian cash ke Precious metals, time frame, percentage?

Sori ler, busy body
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:12 PM | Show all posts
im one of them ----- takut pulak sesat------ nak kena baca banyak lagi ---- tapi kalau nak abs ...
sayawifenikmie Post at 6-9-2011 11:05


kak lid, sy pun bru nk brjinak2 ni, tgh dig info sana sini.. mcm x trkejar rasanya. takut plak by d time sy betul2 paham pasal pelaburan ni harga plak da naik mncanak
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by sayawifenikmie at 8-9-2011 22:36
kak lid, sy pun bru nk brjinak2 ni, tgh dig info sana sini.. mcm x trkejar rasanya. takut plak b ...
lily_hm Post at 8-9-2011 21:12


kak lid dah selesai beli ngan kerawangemas emas 999 100gram tadi --- dalam bentuk gelang pasir ---- hanya rm191/g cik abang tu kasik --- thanks to kerawang emas ---- bagus bro ni -- datang bangi --- kami berjual beli kat agrobank---- main  kontra jer -- meaning --- kak lid beli gelang 999 100g -- terus gadaikan kat bank --- dapat 70% dari nilai barang walau first timer sebab kak lid gadaikan dulu cincin belah rotan (dapat 65%) dan gelang tersebut sebagai 2nd item yg dapat 70% ----duit gadaian kerawangemas amik --  duit baki lagi 30% jer kaklid keluar dari dompet kaklid ---- mudah kan???


jangan tunggu lama2 dankaji banyak2 sangat ---- sebab kak lid dah konon2 kaji dan berminat dari harga emas 999 dalam rm130 lagi -- tertunggak-tunggak sampai harga dah cecah rm200++ --- amik kooooo ----


so --- jom melaburr ---

esok lusa ingat nak tambah pelaburan ---  mungkin dengan public gold pulak kot --- terus jadi ejen ---- atau continue ngan bro Dr.kerawangemas -----
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:34 PM | Show all posts
Silver ni kurang sangat penjualnya kat Malaysia.
Sebabnya dia sgt volatile, mmg naik tinggi, ta ...
kerawangemas Post at 7-9-2011 22:41



berlagak betoiii---silver bar buat penyendal pintu jer -----

hangin je kak lid dengar tadi ----


nice meeting you bro ---- tak sempat kita minum2 sebab macam siput sangat para kakitangan tersebut itu ----
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:43 PM | Show all posts
Reply 106# sayawifenikmie

wah congrats kak lid. mmg la nak join tp at this moment i got zero knowledge. at least kak lid da cri info dri emas hrga 130. lily bru ni la nk cri info... so pas gadai kat agrobank then mcmna plak? huhu sorry, sy budak baru belajar
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:48 PM | Show all posts
Reply  sayawifenikmie

wah congrats kak lid. mmg la nak join tp at this moment i got zero knowled ...
lily_hm Post at 8-9-2011 22:43


hehe --- keringlah air  liur kerawangemas menjawaB soklan2 kak lid ------   duit gadaian 70% tu -- kak lid hajat nak but another 100g atau mix dengan silver ---tengoklah ----atau kak lid rolling duit gadai tu utk biz kaklid ----
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:50 PM | Show all posts
Reply 109# sayawifenikmie

oic... mcm tu la cara generate income ye...........
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 10:59 PM | Show all posts
Reply  sayawifenikmie

oic... mcm tu la cara generate income ye...........
lily_hm Post at 8-9-2011 22:50



ishhhhhh tak sure jugak lah ---- ntah betul ntah tidak ---- tapi style kak lid mcm itulah --- betul ke ek?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:30 AM | Show all posts
Maple n nugget tu gold coin 99.9.

Uob x jual silver.

Coincidence swift tanya ni.. Ada tak ...
pengecatbintang Post at 8-9-2011 20:54


amboi chekk..kebizian bodian sgt..

idok le teman kira betul2 baper % asset precious metals yg teman udoh beli..
selagi ada kecairan somewhere yg teman tak usik2,
i'm still gold digging..yeehaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:35 AM | Show all posts
Reply 106# sayawifenikmie

eh kak lid..kerawangemas tu bro ke..
ingatkan sis..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 11:44 AM | Show all posts
Reply  sayawifenikmie

eh kak lid..kerawangemas tu bro ke..
ingatkan sis..
Swift Post at 9-9-2011 00:35


kerawangemas bro...
chayuk baru sis

dulu satu nick 'chayuk' tu kami share suami isteri
tp skg saya register la nick kerawangemas sebabnick 'chayuk' dah byk masuk thread kecantikan wanita etc...makin kompius kang
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 11:53 AM | Show all posts
Kayo btoll kerawang.. Silver wat sendal pintu jer..

So kerawang.. Pm ler kami.. Mana tau.. Ada re ...
pengecatbintang Post at 8-9-2011 15:38


heheee...macam kaya je kan
silver ni beli mmg dah lama, ada pikir nak jual tp tak reti nak letak rega
tapi dia berat dan besar2...bila byk org tanya ni mcm sayang pulak semula muakakakaa
tapi nnt klu ada mcm instict nak jual saya bgtau la yek
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:02 PM | Show all posts
heheee...macam kaya je kan
silver ni beli mmg dah lama, ada pikir nak jual tp tak reti nak l ...
kerawangemas Post at 9-9-2011 11:53


Wokeh TQ
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:08 PM | Show all posts
share gambar yek...buat semangat kengkawan

silver bar saya beli dulu2 masa rega dlm 2 hinggit lebih segram


simpan dlm beg ni dan jadik door stopper



rasanya ni cara sorok yg efektif, org tak perasan pun.

tapi tadi bukak nampak cam ada kuning2 sket la...dan teroksida gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:26 PM | Show all posts
kalu letak dlm beg macam tu je sendal pintu rasanya orang akan teruja gak nak tau apa isi dlm beg..bahaya...,anyway,banyak tu silver awk punya...RM2+ segram tahun bila punya stok awk beli tu...skang dah rm9 segram..naik RM7 segram...kalu jual balik, ada 5 kilo semuanya dapatla untung (RM9 x 5000g = RM35K) - (RM2 x 5000g = RM10K) = RM25K dah untung tu! wow..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 03:59 PM | Show all posts
kalu letak dlm beg macam tu je sendal pintu rasanya orang akan teruja gak nak tau apa isi dlm beg..b ...
samax Post at 9-9-2011 12:26


Ya la...ni nak simpan kemas2 semula la, tgk harga dah mahal rupanya.
Harga spot silver dlm RM4 je bro, yg RM7-RM8 ringgit harga dirham kot
Harga PG jual dam RM5.50 camtu segram.

Saya beli dulu memang masa murah, dah 3-4 tahun lepas
tp beli berperingkat sebab takde duit, emas masa tu mampu jeling je.
Dulu mmg takde org nak beli lah silver ni, tu yg jadi terhenti minat mengumpul silver
Cuma baru2 ni je ada ramai group aktif jual beli silver kat Malaysia..

Saya pernah pegi kilang PerthMint kat Australia tu, dan masa tu saya tgk omputeh dah start beli silver
Tu yg saya terikot2 beli sama...masa tu 10oz(311g) dlm RM800 lebih je, skg paling kurang bila saya cek balik
dlm RM1500-RM1600 kot. Hahaaa...nampak tinggi tp 3-4 tahun kenaikan dlm 100% je.
Tu yg saya sikit heran bila ada yg claim setahun naik 100%
By right, patut dah cecah 300% at least silver saya
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 05:27 PM | Show all posts
amboi chekk..kebizian bodian sgt..

idok le teman kira betul2 baper % asset precious metals  ...
Swift Post at 9-9-2011 00:30


bagus...

skrg ni propesyen bukan ler housewife...

golddigger kot..

he he
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.937417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list