Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41717
View
308
Reply

Pelaburan SILVER vs GOLD

  [Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2011 11:45 AM | Show all posts
nak tanya...

kalau beli silver ni kan...(sbb cam dah tak mampu nak beli emas)

andaikata sampai 1 masa... perlu sangat nak pakai duwet kan... kat mana buleh kita juai or pajak silver ni yek?me tak nampak jalan...

tapi kalau emas...mmg senang nak jual/pajak...jadiknya me cam agak takut2 nak beli silver buat masa skrg ni...ada duwet sket...me beli emas jah walo sejanggut udang...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 04:15 PM | Show all posts
Kat mana nak beli silver ni ? kat mana nak jual balik kalau terdesak nak pakai duit ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 07:05 PM | Show all posts
nak tanya...

kalau beli silver ni kan...(sbb cam dah tak mampu nak beli emas)

andaikata sampai ...
Fantaghiro Post at 12-9-2011 11:45


www.publicgold.com.my    google nubex

lum ada bank or kedai pajak yg terima silver...

tp member aku kata... kat Penang dah ada kedai pajak terima silver ni...

aku suspect kedai Cina... agak nya ler
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 07:07 PM | Show all posts
Reply 122# lucid_lynx

refer post 123.

awas... kalo ada sakit jantung... darah tinggi.. or sawan...

dilarang sama sekali beli silver...

he he...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 07:12 PM | Show all posts
Saudagarperak (google saudagarperak) ada wat Seminar Pelaburan Silver pd 15 Sept 2011 (Khamis) jam 8.45 PM di Pusat Belia Antarabangsa, Bandar Tun Razak, KL.

Kalo ada sesapa nak dengo pasal pelaburan silver ni, PM aku...

aku tolong daftarkan..

free kot...

sblm beli, banding rege ngan lain2 penjual spt Publicgold...

ni nak tolong member aku jer ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:10 AM | Show all posts
Reply  lucid_lynx

refer post 123.

awas... kalo ada sakit jantung... darah tinggi.. or sawan.. ...
pengecatbintang Post at 12-9-2011 19:07


errrrr...nape yek?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:18 AM | Show all posts
Reply 126# Fantaghiro

Fluctuation rege silver dlm jajaran yg besar..

Naik banyak.. Turun pun banyak..

Kalo x silap.. Awal Jan 2011 USD31.++ se ounce..

Ujung APr 2011 USD49.50 se ounce..

Mei turun kpd USD3+ se ounce

Invest dlm silver ni kena sabo banyak2..

Hanya itu lah pesan ku wahai si mambang.. (Tiru Cerita pendekar bujang lapok)

He he.. Sori ler gurau
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:25 AM | Show all posts
Reply  Fantaghiro

Fluctuation rege silver dlm jajaran yg besar..

Naik banyak.. Turun pun bany ...
pengecatbintang Post at 13-9-2011 09:18



   ooooooooooo...gitu...maknanya mmg sangat kurang sesuai la tuk aku yg lemah semangat neh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 02:56 PM | Show all posts
So far, kalau saya nak liquidate silver bullion saya, saya gunakan ebay or forums. Paling lambat pon one week dah settle.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2011 03:15 PM | Show all posts
kalu letak dlm beg macam tu je sendal pintu rasanya orang akan teruja gak nak tau apa isi dlm beg..b ...
samax Post at 9-9-2011 12:26
kalu segram RM9, sekilo dah RM9000..... aku tgk org jual dlm rega RM4K++ sekilo je.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 04:54 PM | Show all posts
Reply 130# Acong

mana ade se gram RM9. skrg baru RM4 segram. tunggu la tahun depan mana tau naik sampai RM10 se gram .
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 05:59 PM | Show all posts
Reply 131# arwien


    Rasanya tak payah tunggu samapi setahun pun......tak sampai setahun pun. Sedangkan QE2 start Nov. 2010 ambil cuma 10 bulan untuk worsenedkan lagi ekonomi US sehingga tak mampu bayar hutang pada pemegang T-bills, apatah lagi kalau dier terus print dollar dan takdak negara mau beli dier punyer T-bills. The destruction of US economy and jangkahayat currency bukan lagi dalam kiraan tahun, tetapi dalam kiraan BULAN. That's why I am totally confident emas dan silver akan terus menunjukkan peningkatan secara signifikant terutama menjelang hujung-hujung tahun nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2011 11:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 09:57 AM | Show all posts
kalu segram RM9, sekilo dah RM9000..... aku tgk org jual dlm rega RM4K++ sekilo je.....
Acong Post at 13-9-2011 15:15


aiseh,sory my mistake..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 132# tarabas1976


    statement u ni bikin hati ku gundah gulana laa
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 06:52 PM | Show all posts
Reply 135# no~yean

Sori nyebok..

Nape gundah gulana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 10:44 PM | Show all posts
Reply  no~yean

Sori nyebok..

Nape gundah gulana?
pengecatbintang Post at 14-9-2011 18:52


tu tandanya dia belum beli
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 09:17 AM | Show all posts
tu tandanya dia belum beli
kerawangemas Post at 14-9-2011 22:44



    ANDA MASIH BELUM MEMBELI T-BILLS?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 10:41 AM | Show all posts
tu tandanya dia belum beli
kerawangemas Post at 14-9-2011 22:44


Oooo.. Gitu..

Kalo gitu.. Cepat2 ler beli.. Sikit pun xper
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 10:52 AM | Show all posts
ANDA MASIH BELUM MEMBELI T-BILLS?
tarabas1976 Post at 15-9-2011 09:17


He he he..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099195s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list