Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41707
View
308
Reply

Pelaburan SILVER vs GOLD

  [Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2011 01:46 PM | Show all posts
Reply 157# rose_liz


    dia kata ada salah faham....

biar dia satel dulu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2011 05:03 PM | Show all posts
oooh ni kesahnya...

takat ni sy beli silver dlm 'kedai' kat fb je...nama group fb tu Silver L ...
rose_liz Post at 9-10-2011 12:20

apasal tak order terus dari US? bukan ada tax pun.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 11:25 PM | Show all posts
saya pon dah berpindah ke SLS...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 08:37 AM | Show all posts
apasal tak order terus dari US? bukan ada tax pun.....
Acong Post at 10-10-2011 17:03




   
sy bajet sikit saja la acong....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 09:02 AM | Show all posts
oooh ni kesahnya...

takat ni sy beli silver dlm 'kedai' kat fb je...nama group fb tu Silver L ...
rose_liz Post at 9-10-2011 12:20


nape i search for Silver Lot Shop kat fb, jumpa Gold Silver Shop Lot?  Sama ker?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 09:20 AM | Show all posts
Reply 165# Swift

tak sama. you type in 'silver lot shop'. SLS ni dah nak masuk 3600 members...memang tempat best untuk jual beli...hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 10:15 AM | Show all posts
nape i search for Silver Lot Shop kat fb, jumpa Gold Silver Shop Lot?  Sama ker?
Swift Post at 11-10-2011 09:02



    erm tak sama ... SLS, GLS
GSSL ni sy tak join lg...nak g tgk gak la...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 10:21 AM | Show all posts
Reply  Acong


    beliau dah muncul...

katanya ada salah faham dgn syarikat penghantaran tu. ...
cmf_kinna Post at 10-10-2011 13:45


ni brader yg dok suruh org call n nak jumpa tu ke?

Jarang sekali orang boleh predict harga turun atau naik dgn beri tempoh tepat camtu
'20 hari ye'...hebat betul ,
my advice...awak amik balik je depo tu kinna ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 10:48 AM | Show all posts
Reply 166# DarkBaron


    wah da ramai laaaa...tak perasan la plak ahli da ramai...
dulu sy join tak sampai 1k pun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:09 AM | Show all posts
Reply 169# rose_liz

saya pon baru masuk SLS dua minggu lebih tapi dah dapat jual banyak juga kat sana hehe. memang best.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:20 AM | Show all posts
Reply 170# DarkBaron


    siapa nama awk? kot la nanti bleh beli ngan awk plak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 07:01 PM | Show all posts
apasal tak order terus dari US? bukan ada tax pun.....
Acong Post at 10-10-2011 17:03



    Beli kat mana? Apmex ke? Dia x sent ke malaysia... hanya sent utk us,canada n ausie.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 08:14 PM | Show all posts
Reply 172# cmf_kinna

tak try gainesville? tak pon try bullionmoney dari australia. tak pon beli dari saya lol..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2011 03:55 AM | Show all posts
Beli kat mana? Apmex ke? Dia x sent ke malaysia... hanya sent utk us,canada n ausie.
cmf_kinna Post at 11-10-2011 19:01
ada send laa....... minimum order USD1500.... postage utk 100oz tak sampai USD100 pung.......
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 08:43 AM | Show all posts
ada send laa....... minimum order USD1500.... postage utk 100oz tak sampai USD100 pung.......
Acong Post at 12-10-2011 03:55



    hihihi   kinna tau..mins usd1500 baru dia hantar ke malaysia..

saje nak trap acong..maknanya pernah beli lah yer... huhuhu..siap x kena tax gitu..

cer tepek gambar koleksi acong...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2011 01:42 PM | Show all posts
hihihi   kinna tau..mins usd1500 baru dia hantar ke malaysia..

saje nak trap acong ...
cmf_kinna Post at 12-10-2011 08:43

err...... aku lebih prefer property drpd silver & gold........
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 12:56 PM | Show all posts


public gold telah keluarkan adik silver yang terbaru seberat 100g, MINTED taww
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 11:13 PM | Show all posts
Reply 177# samax

nak beliiii..
samax dah beli ker...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 11:53 PM | Show all posts
Pada masa ni saya agak was2 membeli perak dari mana2 wakalah atau agen. Secara biasanya, saya lebih deal direct di kaunter jual beli emas/perak yang sah, contoh terbaik, Ar-Rahnu PKB. Boleh berurusan bukan soal gadaian sahaja, tapi urusan jual beli dinar & dirham juga.

Terbaekk!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 07:41 PM | Show all posts
Reply 179# robotech

ar-rahnu PKB tu ape?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087933s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list