Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21625
View
109
Reply

Harga Emas Jatuh VS Ekonomi US

[Copy link]

Author: azhartahir       Show all posts   Read mode

Post time 30-9-2011 12:23 AM | Show all posts
ttg tanah utk menghasilkan makanan, kita seharusnya menggunakan tanah tepi2 jalan utk tanam makanan, kita bising2 makanan mahal awat tak tanam ja merata2 pokok utk dimakan, tanam kelapa,ubi,pisang,sayur2 berdaun, tomato,nenas ianya sudah menjimatkan separuh perbelanjaan. aku pernah tanam itu semua di belakang ofis lama.  dari bela hamster, kucing dan haiwan x boleh dimakan, baik bela arnab ikan angsa yg boleh dimakan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 01:09 AM | Show all posts
rege emas jatuh baguslah.. leh aku beli sekilo emas..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_kinna at 13-10-2011 12:29
Reply  sayawifenikmie


yes....skrg silver dijangka nilai akan naik mendadak menjelang tahun ha ...
zanaim Post at 16-9-2011 10:09



    silver yg kak kinna order sekilo x sampai2...

dah call byk kali...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 09:35 PM | Show all posts
silver yg kak kinna order sekilo x sampai2..dah call byk kali...ni lagi sekor for ...
cmf_kinna Post at 7-10-2011 09:58

Woooiiik x dapat lg???? Myb diarang tengah korek galian silver tu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 08:08 AM | Show all posts
ttg tanah utk menghasilkan makanan, kita seharusnya menggunakan tanah tepi2 jalan utk tanam makanan, ...
ninja boy Post at 30-9-2011 00:23



    guna tanah tepi jalan...? klu dok kampung boleh la....klu dah bandar....belum sempat dapat mkn dah kena caras dgn majlis bandaraya....huhuhuhu...bela ayam lak...klu bau kang kena sound dgn jiran sebelah....huhuh.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 04:28 PM | Show all posts
Anda ada menyimpan di ASB??ASB hanya memberikan dividen yang sedikit tiap2 tahun.
Paling tinggi pon 13% SETAHUN. Itu pon tahun 90an.
Tahun lepas pon hanya 8.75%.

Anda pernah bermain FOREX??
Anda ingin bermain FOREX???
Tapi tiada masa.
Kami ada penyelesaiaannya.

Syarikat kami menghasilkan software A.R.T.S(Ace Robotic Trading Software) yang akan memberikan pulangan 3-5% MINIMUM SEBULAN.
Jika SETAHUN sudah menjadi 36-60% MINIMUM keuntungan yang anda dapat daripada modal anda.

Dengan keuntungan setiap bulan anda akan dapat menambahkan pendapatan sampingan anda.

Jika ingin mengetahui lebih lanjut.
Hubungi saya di talian berikut.

NAMA: MUHAMMAD ASHRAFF BIN JAMLUS
MOBILE:013-2302968
OFFICE : 03-3423501
EMAIL: ashraff_acepack2u@yahoo.com
ALAMAT: ACEPACK VENTURE SDN BHD
                 Suite 7.03, Level 7, Trend Tower,
                 Intan Millennium Square ,
                 68, Jalan Batai Laut 4,
                 Taman Intan,
                 41300 Klang
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 08:46 AM | Show all posts
Reply 107# ashraffjamlus

tunjuk yg untng aje...kalo rugi mcm mane?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 06:40 PM | Show all posts
beb org kata public gold tu bukan di bawah Public Bank, and xdiluluskan oleh Bank Negasra....ade sesapa nak komen?jgn tanya aku balik k pasal aku xde info mendalam pasal tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 11:34 PM | Show all posts
Reply 109# larikesurga

Sila rujuk thread ini http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=605346&extra=page%3D1 untuk maklumat lanjut.

Public Gold tiada kaitan dengan Public Bank.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 11:48 PM | Show all posts
kata harga emas naik jer memanjang..


Saya kata statement ini sungguh jahil.

Memang harga emas masih bergantung pada harga pasaran emas dunia. Ada masa naik & ada masa jatuh. Tapi kejatuhan harga emas tidak melibatkan kerugian pada pemilik emas, kerana mereka memiliki emas, bukannya duit atas angin seperti pelaburan lainnya yang dicetak pada skrin komputer & salinan statement kertas.

Para pelabur emas tahu, pada masa kejatuhan harga emas, masa inilah mereka memborong / membeli lebih banyak emas sebagai simpanan. Ini kerana, harga emas akan sentiasa naik, walaupun jatuh, hanya sementara. Buktinya, pada awal Februari-Mac 2011, harga dinar 916 ialah RM 630 - 650, melonjak ke RM 820 - RM 840 pada Ogos & menjunam pada RM 740 - RM 780 pada Sept / Okt., tapi kini kembali ke paras RM 810 - RM 820.

Katakan saya membeli 1 dinar emas pada bulan Februari lalu dengan harga RM 630, maka disebabkan kesempitan wang, saya terpaksa menjual kembali dinar berkenaan pada masa harga emas menjunam pada Sept lalu dengan harga RM 750 per dinar .... saya telah untung RM 110 bagi satu dinar!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075566s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list