Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53852
View
279
Reply

Seksanya hidup tanggung hutang gara2 MLM

  [Copy link]

Author: I.d       Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2011 03:38 AM | Show all posts
patutla aku tgk bnyk keta mewah geng2 mlm ni dah berlambak kt used car...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 01:38 PM | Show all posts
tak dinafikan brg2 mlm ada yg bagus2 utk digunakan.
dulu aku penah tolong boss pasarkan produk teh herba.
Sorang marketing consultant cadangkan buat marketing plan ala MLM. Sbb itulah fastest  way utk product owner dlm return dlm masa yg singkat kalau nak compare dgn cara  convensional.

aku dulu pun ada kawan jual Premium Beautiful. Masa tu dlm tahun 2004, alhamdullillah masyuk jugak income die ada la 9k sebulan (nie dia tunjuk bank statement die tau, bukan tipu).  Tup2 die benti buat Haii O, keje opis, dan skrang nie dah jadi pengarah urusan produk sarang burung walit yg terkenal tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 01:40 PM | Show all posts
aku ada beli water filter hai-o. bayar ansur sebulan 50 hengget. Tapi skrang aku dah stop dah bayar bb aku tau kat internet berlambak org offer water filter hai-o murah2 serendah 500 hengget jerk. Aku dah bayar kat org tu 600 hengget jerk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 10:03 AM | Show all posts
Reply 58# zeeha77


    Zeeha, DCHL opis kat tingkat bawah building akak nih. Tiap tiap petang akak balik dalam kul 6 lebih tu ader lah anak anak muda melepak kat training room dia tuh...yg pelik tu semuanya budak muda melayu kita...nak tgk bangsa lain..jgn mimpilah

jual produk minyak dalam pasu harga sampai 2-3 ribu...display item kat LG tak der pulak org nak rompak...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 10:08 AM | Show all posts
Reply 104# norbaya


hi..hi..kelakar kan.nampak sgt penipu tuuhh...bdk2 melayu la yg dok kena tipu dgn cina.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 10:25 AM | Show all posts
Reply 105# zeeha77


    they just being used by the opportunies..kenapa lah naif sgt..and derang nih bukan tak der pelajaran..well educated, study kat university, kolej bagai..maybe ambitious sgt kot..kengkadang too ambitious can kill us.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 07:51 PM | Show all posts
aku penah tjebak dlm mlm ni...x pyh gtaw la namanya..pjg stori..rm 24k duit abis camtu je..ak spai skrag lau ada yg nk promot mlm apa2 lah...xkisahlah apa sekalipun mmg kena bahasakan dgn aku je depan2..bnyk masalah aku dapat dgn join menatang mlm ni.:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 12:01 AM | Show all posts
kenapa ada org percaya lagi dengan MLM yang jelas menipu nih...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 04:06 PM | Show all posts
aku penah tjebak dlm mlm ni...x pyh gtaw la namanya..pjg stori..rm 24k duit abis camtu je..ak spai s ...
yiyinlahni Post at 6-12-2011 07:51 PM


Mereka perdayakan akak jadi stokist ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 08:35 PM | Show all posts
lbh krg camtula..tp bkn ada kdai pn..msa tu akak mmg bkobar2 sgt nk bjaya kononnya dlm biz ni..tetiap mgu sggp g seminar..pinjam duit famili dll.akak bkn org senang..tu la igt nk ubah nasib konon..blh pulak ikut leader  tebalkan muka dok depan shopping complex bg pamplet kt org ramai...promot kat jiran tetangga bagai...hai entahlah bila diingat2 sakit hati sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 08:35 PM | Show all posts
lbh krg camtula..tp bkn ada kdai pn..msa tu akak mmg bkobar2 sgt nk bjaya kononnya dlm biz ni..tetiap mgu sggp g seminar..pinjam duit famili dll.akak bkn org senang..tu la igt nk ubah nasib konon..blh pulak ikut leader  tebalkan muka dok depan shopping complex bg pamplet kt org ramai...promot kat jiran tetangga bagai...hai entahlah bila diingat2 sakit hati sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 11:08 PM | Show all posts
Reply 111# yiyinlahni

kak ckp la kak mlm ape? sbg panduan sesama kite.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 11:48 AM | Show all posts
Saya ada gak geng MLM ni..berkwn xikhlas langsung..kalu kiter join die baru jd geng..kalu xjoin,mmg xjumpe dh pastu..msg pon xnk dh..memang betul, apa juga bisnes yg kiter buat i.allah ada hasilnye kalu kiter focus dan plan marketing yg betul...tp yg xble tahan tu..tang dtg jumpe..'bro..aku tgk ko ni mmg berpotensi..aku yakin ko boleh maju dlm bisnes yg aku nk tunjukkan ni..'aku sindrik dlu kapcai je...ko tgk skrg'..yela die bw caldina ms tu..xtau la pinjam sape punye..4-5 kali jugaklah dtg umah saya..tukar2 kete..pastu citer.. '3bulan je ko dh dpt blik modal..itu kalu ko wat part time..kalu full swing, sebulan dh blik modal..'amacam bro?..atlast ckp kt die..'aku setuju join tp aku wat loan kt ko..blik modal aku return duit ko plus 10% keuntungan aku bg kat ko utk 5bulan pertama...kalu x..kire burn..amacam bro..td kate nk tolong..berpotensi.." bile tgk die dh diam..saya tanye blik..'kalu ko confident bisnes ni ok..aku org yg ko kata berpotensi..tp ko sendiri xyakin nk bg loan..cmner org baru nk yakin kt aku bro...hehe..ke kete pinjam ni bro..tolong isi minyak je eh..."ha pastu langsung snyap...beberapa tahun pastu jumpe blik..katanye die kene tipu dgn upline die..dunia2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 09:53 PM | Show all posts
Reply 112# meow_tompok

Hai-o dik n Zhulian...dua kali terkena akak pn dh give up...2,3 upline tu kta nak tlg carikan downline la...pembeli la...utk item yg akak beli tu la...hai-o akak abih dkt 17k...zhulian dkt 7k..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2011 05:03 PM | Show all posts
Jauhila MLM yg awal2 lagi suh berhutang ribu2 mcn hai-o ni..suh beli produk yg hg mahal mcm penapis air yg alternatif berlambak2 kat pasaran...
Saya join tupperware je..dari single level, tware mesia convert ke MLM..dan baru2 ni take over sya nutrimetic so dah byk product variety..tak yah buat loan smpai ribu2..yg ptg brg senang jual..x laku aku pakai or hadiahkan kat pengantin baru tapi so far x pernah x laku laaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2011 04:54 PM | Show all posts
Tul la tu yg kecik2 ni xpa.nampak la gak jln yg betul.ni ada yg menipu smpi kata join dulu bru boleh tau mcm mn plan la bla..bla.. last2 ajar downline menipu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2011 05:24 PM | Show all posts
kiranya beautiful pun tak bagus ke???
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 04:27 PM | Show all posts
nak tanya penadapat pasal Premium Beutiful tuh... nape sume dok gebang2 bonus riban2? modal dia lak mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 10:53 AM | Show all posts
Reply 118# morango


    pb tu premium beautiful ler. Bc ler apa yg org cni dah post pasal pb ni. X serik lg x thu ler
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 10:59 AM | Show all posts
Reply  morango


    pb tu premium beautiful ler. Bc ler apa yg org cni dah post pasal pb ni. X  ...
mamaal Post at 13-12-2011 10:53



tapi setiap hari saya terima promo drpd dia org mengatakan bonus 5 figures every month.... tertanya2.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107212s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list