Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
31329
View
51
Reply

Apakah jenis Screen Protector pilhan anda? Beri alasannya..

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-9-2011 03:42 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by paler kembang at 7-9-2011 19:54

Aku dah try anti finger, kelabu.. Tak bersinar.. Nampak buruk.. Sekali bila tengok screen rakan sungguh bercahaya dan bersinar, sbb pakai clear screen protector. Tapi pakai yang clear.. Tak larat nak sapu screen.. Sebab lekat bekas sentuhan jari..

1. Clear - skrin nampak jelas dan bersinar.. macam crital clear..
2. Anti-Glare - Tidak meninggal bekas jari atas skrin, tak ada sinar.. tidak menggangu pandangan walaupun berada dalam keadaan bercahaya.
3. Mirror - bila lampu skrin off, skrin boleh jadi cermin untuk make-up.
4. Privacy screen protector - hanya pandangan sudut betul2 dengan skrin boleh nampak, pandangan sudut sisi tak nampak. Boleh main game tapi orang sebelah tak nampak.
5. Diamond - skrin hitam nampak berbintik-bintik sinaran cahaya... berkedip-kedip.. tapi bila skrin on, bintik sinaran tak nampak.
6. Tak perlu - tak ada skrin...
Multiple Polls: ( Max 6 choices ), Total 59 Users voted
17.57% (13)
33.78% (25)
6.76% (5)
21.62% (16)
14.86% (11)
5.41% (4)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 04:52 PM | Show all posts
dah kena buang oleh orang yang beli fon.. T_T.. btw tak pernah tahu pun ada banyak jenis screen protector ni.. huuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:34 PM | Show all posts
baru tau ada byk jenis..ingatkan sama je
TH lau letak Screen protector kat fon mesti x bertahan lama...terkopak..terkopek..terkoyak..tercalar...terburuk
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:39 PM | Show all posts
Semua HP aku termasuk Galaxy Tab tak pakai screenj Protector....gamble je...Alhamdulillah....semua HP aku takder calar.....kene pandai jaga...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:43 PM | Show all posts
Reply 5# medangmru


    byknye HP medang ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2011 05:56 PM | Show all posts
takder byk TH....wat aper HP bebanyak....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by al-asil at 8-9-2011 09:51

baru ku tahu banyak jenis rupanya screen protector nih

btw, sume hp yg ada kat umah aku nih (sensation, N8, vivaz, 6220c) tak pakai screen protector
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 11:37 AM | Show all posts
hp skrang ni bnyk yg dh pakai gorillas glass.kalis calar.jdi xpyh la pakai skrin protecter..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 11:52 AM | Show all posts
tak tau pun pakai jenis apa...org kedai yg pasangkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 12:56 PM | Show all posts
baru ku tahu banyak jenis rupanya screen protector nih

btw, sume hp yg ada kat umah aku nih ...
al-asil Post at 8-9-2011 09:50 AM



    samolah kita asil...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 03:46 PM | Show all posts
PK leh tak letak harga sekali....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 03:51 PM | Show all posts
Yang clear. 3 ringgit sekeping. tu pun untuk fon spare aku. BB tak pakai screen protector sbb dah ada leather case.

Kalo dulu gigih beli yang anti glare, mirror bagai. sekarang ni tak kuasa dah. sbb buat semak mata, nak2 pakai mirror punya. screen jadi kuning/malap gitu. tak puas pandang, last2 aku buang macam gitu je. membazir 10/15 ringgit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 04:32 PM | Show all posts
aku pakai gak yang anti finger print tu pasal xlarat nak cuci selalu..serabut mata aku tengok...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2011 07:57 PM | Show all posts
walaupun hanyalah skrin protektor dan reganya pun tak la mahal mana ( tp ada sesetengah Skrin Protector agak mahl )...tp boleh menjadi daya "penarik" bagi pengiklan2 serta penjual2 yg nak jual HP depa....

Antara Skripnya
"HP utk dijual...keadaan tip top...skrin protector dr hari pertama dibeli..."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2011 08:58 PM | Show all posts
Ipad skrin protektor harga Bermula RM20 (clear) hingga RM90 (diamond).
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 10:30 AM | Show all posts
galaxy tab aku pakai diamond anti finger print , masa beli ari tu rm90,mmg berbaloi2 brbanding mmber pakai jenis clear rm15. walaupun tak secerah clear tp mmg tak lekat habuk n kesan jari
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 10:36 AM | Show all posts
galaxy tab aku pakai diamond anti finger print , masa beli ari tu rm90,mmg berbaloi2 brbanding mmber ...
neobalanocarpus Post at 9-9-2011 10:30


mahalnya RM90 utk plastik sekeping
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:51 PM | Show all posts
mahalnya RM90 utk plastik sekeping
tebuanharimau Post at 9-9-2011 10:36



tu la..aku pun rasa mahal..tak ingt dh brand apa,survey kt mines lps tu pun hrga utk brand tu dlm range antara 80-100.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 02:56 PM | Show all posts
Reply 18# neobalanocarpus


harga tu kira dah boleh beli henpon murah csl/samsung/nokia plak dah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2011 11:47 AM | Show all posts
aku pon baru tau screen protector ade byk jenis rupenye.. smlm aku pegi kedai hp, ade sorg awek tanye kat penjual tu screen protector yg org lain tak leh nampak dia sms.. hehe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.316960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list