Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30683
View
51
Reply

Apakah jenis Screen Protector pilhan anda? Beri alasannya..

[Copy link]

Author: paler kembang       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2011 12:44 PM | Show all posts
Aku dulu pi kedai nak pasang screen protector nih. Kedai suggest yang privacy, silap aku tak tanya brapa rega dia, ingatkan macam biasa RM10-20. Bila dah siap kena RM50 .... bayor je lah.

Selang sebulan aku rasa tak best plak sebab macam gelap skit skrin aku... aku kopek buang jer ... terbang RM50
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2011 01:16 PM | Show all posts
Reply 21# bronches


    Zaman lcd mula tercipta, memang pandangan dari sudut tepi tak jelas, semenjak teknologi tft, lcd boleh dipandang dgn jelas dari bbrp sudut, tetapi ada yg masih tidak jelas pada keseluruhan sudut horizontal & vertical. Ada yg jelas semua sudut horizontal shj, atau vertical shj. Tapi skrg dah tercipta teknologi yg multiangle, jelas dipandang walaupun di sudut mana kita berada. Skrin protektor privacy ni kira seolah nak putarkan balik teknologi ke belakang, konon tak mahu orang sebelah nampak kita sdg buat apa, tgk video ker,  sms kat sapa2 ker...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 09:51 PM | Show all posts
sapa2 x yg pilih x nak psng screen protector tu mmg hati batu la.

ala2 kuar modal 10 hengget dr skrin hp terus calar pastu nak tukar 1 housing.pergh bnyk modal.

hp zaman skang ni nak tukar housing semua kena hntr kedai, bkn senang nak tukar sendiri.

btw aku pun br tau screen protector ada bnyk jenis.tp selalu bila hntr kedai tokey tu x tny bnyk pun n main pasang je apa yg ada.huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 09:30 AM | Show all posts
aku beli yg tebal tu tak tau plak die fungsi ape...takde plak bling2 bagai... dlm rege 80... mahal tak...die ckp yg tu tebal n lebih tahan..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamond...
lumia 925 katanya tak pakai pun tak pe....tak calar.tp tak tahan tgk bekas jari yg melekat.. Pakai jenis diamond ni tak lekat bekas jari... Lg pun suka tgk bling2 dia..:lol

cuma nak tanya klu rege pasang nya 20inggit, mahal ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2014 11:38 PM | Show all posts
budaktua posted on 11-3-2014 05:19 PM
Diamond...
lumia 925 katanya tak pakai pun tak pe....tak calar.tp tak tahan tgk bekas jari yg mele ...

giler mahal pasang je 20 ringgit?

aku kalau nak pasang screen protector mesti guna selotape,hasilnya macam pro!belajar dari youtube
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 03:42 PM | Show all posts
lan_86 posted on 11-3-2014 11:38 PM
giler mahal pasang je 20 ringgit?

aku kalau nak pasang screen protector mesti guna selotape,has ...

oo..sori..
bukan pasang je... harga protector 2 sekali la...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 10:37 PM | Show all posts
budaktua posted on 12-3-2014 03:42 PM
oo..sori..
bukan pasang je... harga protector 2 sekali la...

mahal bagi aku...screen protector rm5 pun boleh dapat,tapi kualiti cap ayam la.

5-20 ringgit untuk sekeping plastik nipis kira lojik,lebih dari tu mengarut.

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2014 04:16 PM | Show all posts
Oh baru ku tahu screen protector ni pelbagai jenis ye.
masih berkira2 nak pasang ke tak kat note3 ni. dh pakai flip cover, tapi risau gak takut calar ke.
kadang2 ada juga cuainya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 10:32 PM | Show all posts
mekbudu posted on 14-3-2014 04:16 PM
Oh baru ku tahu screen protector ni pelbagai jenis ye.
masih berkira2 nak pasang ke tak kat note3 n ...

pasang je..melabur sikit untuk jaga hp..beli hp mahal2 takkan tak mampu beli screen protector

gorilla,babun,tapir glass sekalipun tetap akan calar.

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aku x suka skrin yg melekat dan susah nk tolak tarik.lantak lh x bercahaya pn
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 12:54 AM | Show all posts
aku pakai tampered glass kat note 3.
harga asal rm90 tp aku dapat rm70.
so far puas hati, finger print ada lekat sikit2 tapi senang wipe off.
yg bestnya tampered glass ni lasak n anti calar, toreh dgn pisau pun tak calar
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 12:35 PM | Show all posts
Note 2 yg clear
Note 3 bogel
Lebih seksi
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:27 PM | Show all posts
note 3 kita pun masih berbogel. nak pasang tempered glass gak tu, tapi masih belom terlaksana lagi. kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2015 05:50 PM | Show all posts
mekbudu replied at 16-4-2014 03:27 PM
note 3 kita pun masih berbogel. nak pasang tempered glass gak tu, tapi masih belom terlaksana lagi.  ...

SENANG2 LEGO NOTE 3..BELI NOTE 5...TAMPAL SKALI NGAN SCREEN PROTECTOR
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2015 04:58 PM | Show all posts
both hp pakai Anti-glare @ anti finger print

geli tgk hp yg berminyak n byk kesan cap jari
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 04:09 PM | Show all posts
bellaa replied at 22-11-2015 04:58 PM
both hp pakai Anti-glare @ anti finger print

geli tgk hp yg berminyak n byk kesan cap jari {:1_57 ...

i suka yg clear jek.

kalu anti glare tu, nak nengot gambo yg best2 pon
view dia napak 'anti-glare' sangat.



Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 04:39 PM | Show all posts
bangcak replied at 24-11-2015 04:09 PM
i suka yg clear jek.

kalu anti glare tu, nak nengot gambo yg best2 pon

gambo pe tuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 04:54 PM | Show all posts

apa2 arr gambo2 yg best2 ditengok.
contohnya gambo kawen kengkawan





Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 05:15 PM | Show all posts
bangcak replied at 24-11-2015 04:54 PM
apa2 arr gambo2 yg best2 ditengok.
contohnya gambo kawen kengkawan

wadefuk               
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085552s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list