Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
21911
View
106
Reply

Emas Plate / Coin Kat Mana Nak Jual ?

[Copy link]

Author: lucid_lynx    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2014 10:30 AM | Show all posts
farouk21 posted on 10-10-2014 09:53 AM
try masok website ni..
http://jusrirahman.blogspot.com/2014/07/trade-in-emas-terpakai-ke-emas-pub ...

terima kasih bro

aku mati akal tak tahu nak pergi mana, takut kena tipu je..

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:32 AM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:30 AM
terima kasih bro

aku mati akal tak tahu nak pergi mana, takut kena tipu je..

hahaha...
nak detail bgtau ja..
jual emas,dapat emas.then jual emas tu semula..
jgn jual kat kedai emas..harga akan jatuh giler

xpun try kat fb,nanti ramai le yg pm tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:37 AM | Show all posts
farouk21 posted on 10-10-2014 10:32 AM
hahaha...
nak detail bgtau ja..
jual emas,dapat emas.then jual emas tu semula..

aku beli tu tahun 2012 sebab terikut member suruh beli untuk simpan masa susah akan datang. tapi lepas tu harga emas menjunam junam tak naik naik sampai sekarang

bila aku balik kampung memang tinggal kat rumah aku je, sorok lah kat mana2

memang menjadi seksaan untuk aku tapi nak jual mesti lah aku tak nak rugi

terima kasih!!

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:44 AM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:37 AM
aku beli tu tahun 2012 sebab terikut member suruh beli untuk simpan masa susah akan datang. tapi l ...

lain kali simpan emas dalam paling tinggi pun 30% ja dari pendapatan..xyah byk sgt..just tambahan aset yg kita ada
emas mmg simpanan jangka panjang..kalau nak tunggu cepatkan pun kena tau cara n pilih emas terbaik (senang jual,susut nilai rendah,harga murah)
yang paling penting simpan utk simpanan kecemasan (cash) at least 6bulan gaji/pendapatan (cth gaji 5000, simpan 30000) kalau ade lebih baru
xperlu ikut manipulasi emas yang tentu hukum hakamnya still was was


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:52 AM | Show all posts
farouk21 posted on 10-10-2014 10:44 AM
lain kali simpan emas dalam paling tinggi pun 30% ja dari pendapatan..xyah byk sgt..just tambahan  ...

itu lah aku menyesal pun ada..   aku tahu aku akan rugi banyak..

ini lah aku punya



Last edited by dubuk on 26-11-2014 07:39 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:55 AM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:52 AM
itu lah aku menyesal pun ada..   aku tahu aku akan rugi banyak..

ini lah aku punya

lokasi skang kat mana???
try post kat FB..
mmg confirm harga ni akan jatuh sbb emas ni kena seal,kecuali yg coin tu...
member tu just nak jual kot..tak consult emas mana satu yg ok...
ni byk kesilapan orang...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:58 AM | Show all posts
farouk21 posted on 10-10-2014 10:55 AM
lokasi skang kat mana???
try post kat FB..
mmg confirm harga ni akan jatuh sbb emas ni kena seal ...

aku kat pahang

aku salahkan member aku, aku tanya dia kat mana aku patut jual dia buat tak tahu je

sedih bro .. habis rugi aku

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 10:59 AM | Show all posts
ok aku cuba try post kat fb
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 11:02 AM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:58 AM
aku kat pahang

aku salahkan member aku, aku tanya dia kat mana aku patut jual dia buat tak tahu ...

kahkah...
member tu just nak jual n dapat komisen je kot
tu la beza antara consultant n salesmen..salesmen nak jual ja..consultant akan bagi details




Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 11:02 AM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:59 AM
ok aku cuba try post kat fb

pm fesbuk..kahkah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 11:04 AM | Show all posts
farouk21 posted on 10-10-2014 11:02 AM
kahkah...
member tu just nak jual n dapat komisen je kot
tu la beza antara consultant n salesmen ...

ini lah pengajaran dalam hidup aku

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 11:05 AM | Show all posts
sampai hati ko kahkah kan aku...

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 09:05 AM | Show all posts
TT dah berjaya jual emas ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 11:06 AM | Show all posts
hr tu niat nak invest gold bar ni jgk..pk2 blik xjd la...aku beli gelang...target smpi pencen ada 1kg emas...skrg bru 50g...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 01:54 PM | Show all posts
sat nak ty, saper pernah dengar powergold
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 01:58 PM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 10:52 AM
itu lah aku menyesal pun ada..   aku tahu aku akan rugi banyak..

ini lah aku punya


kawan aku ada emas cam jenis 4 segi tu....tapi bukan cap yg sama....dia jual kat pajak gadai.....harga memang jatuh lah dari yg dia beli dulu....cuba ko tanya pajak gadai tempat ko.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 03:22 PM | Show all posts
dubuk posted on 10-10-2014 11:05 AM
sampai hati ko kahkah kan aku...

yg ko nak jual skang kenapa? nak pakai duit ker..kalau tak..peram jerk dulu..gi bukak peti besi kat ar rahnu ker ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 05:38 PM | Show all posts
blazzard posted on 15-10-2014 03:22 PM
yg ko nak jual skang kenapa? nak pakai duit ker..kalau tak..peram jerk dulu..gi bukak peti besi ka ...

aku takut harga emas makin lama makin jatuh.. aku makin rugi.. pun payah nak simpan kat rumah kalau aku balik kampung

aku tak ada masalah duit cuma kalau aku dapat jual balik dan tak rugi banyak, aku nak sumbat duit tu masuk tabung haji sebelum semuanya terlambat

itu lah tujuan aku sebenarnya

macam ko cakap peram pun baik, tq bro

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 05:40 PM | Show all posts
blazzard posted on 15-10-2014 03:22 PM
yg ko nak jual skang kenapa? nak pakai duit ker..kalau tak..peram jerk dulu..gi bukak peti besi ka ...

semalam bukan ada thread cakap emas PIMP tak boleh masuk ar rahnu

ke itu khabar angin je
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk posted on 15-10-2014 05:38 PM
aku takut harga emas makin lama makin jatuh.. aku makin rugi.. pun payah nak simpan kat rumah kala ...

Sumer tau investment emas tuh investment jangka pjg. Kalau ko tader financial prb lagi better ko peram jek..so far aku tgk harga emas tader junam dah..menten kat 130 sumthing per gram kan

Aku pun tgh rugi gak seban dulu aku beli harga 175per gram.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082760s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list