JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
80953
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2011 12:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by karambunai at 10-2-2017 12:47 AM

Salam....ni version 2 yang di nanti2kan...cewahhh ahhaha...



Link Version 1, SINI ***salah satu thread paling popular...wewittt...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2011 12:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by batabaka at 15-9-2011 16:27

Link-Link Berguna :


Link Tempatan
KevinZahri.com
*banyak artikel2 basic pasal senaman dan nutrisi. bagus untuk beginner. kalau advance dan intermediate mungkin bosan sikit la sebab bnyk tips cam ulang2...but good points untuk Kevin mungkin sebab dia nak cater mainstream market, org mudah nk paham.


ZakiKhan.net
*ini website forumer kita sendiri, bro Jackie. hehe...bagus gak website ni, lebih kpd beginner dan intermediate level punya artikel. ada jugak artikel yg tackle 'persoalan' umum macam Gemuk Air...hhehe..luangkan la masa kt web dia ni.

TheStrongPage
*blog ni ada bnyk artikel...baik dr level beginner hinggalah ke intermediate. tp dinasihatkan beginner baca artikel beginner dlu, jgn terus lompat, nnti tk paham technical jargon ataupn worst, nama exercise tk paham


Link Luar Negara
Exrx
*nak belajar pasal senaman semua ada sini

Bodybuilding.com
Boleh belajar psl senaman, nutrisi dan supplement secara lengkap di sini, siap ada rajah, video etc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2011 12:31 PM | Show all posts
Kebanyakan orang igt pergi gym ni MESTI bodybuilder, sebenarnya bukan, bnyk jenis atlet lain pun ke gym, jom kita senaraikan. dan sediikit penerangan.

RESERVED
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:28 PM | Show all posts
Tumpang lalu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:55 PM | Show all posts
pompan mcm aku pon suke je g gym,fit kan badan lerrrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2011 04:59 PM | Show all posts
tk kisah la pompuan ke laki ke sume buleh masuk..hhehe


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 05:47 PM | Show all posts
mcm aku yg berat 60kg tinggi 174 perot boroi..camana nak buat tu bro
darimana kene start dlu..?teringin dapt shape mcm model2 lv,versace,model seluar dalam etc..maklomla..nak lg besar dari tu tak blh dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2011 06:51 PM | Show all posts
mcm aku yg berat 60kg tinggi 174 perot boroi..camana nak buat tu bro
darimana kene start dlu..?teri ...
ejanskut Post at 14-9-2011 17:47



    apsal nk lg besar drpd tu x bleh ea?
hehehe


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 07:59 PM | Show all posts
Kasi gambar first untuk thread baru sikit. Hehe:



Progress bulan September. Ahad ni nak cosplay character ni:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 09:15 AM | Show all posts
Kalau nk badan fit, apakah kita kena melupakan nasi, makanan bergoreng mahupun minuman berais? Apakah kita kita byk mkn semata-mata protein?

Kalau kerja pejabat yg duduk 24 jam mengadap komputer, apakah cukup dgn berenang seminggu dua untuk permulaan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 09:17 AM | Show all posts
Kasi gambar first untuk thread baru sikit. Hehe:



Progress bulan September. Ahad ni nak cospla ...
emino Post at 14-9-2011 19:59


Wah, good job la... dh serupa dgn watak animasi tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 09:48 AM | Show all posts
tolon! camana nak start ni..aku nk gak bdan cantek mcm korang..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by emino at 15-9-2011 15:24
Kalau nk badan fit, apakah kita kena melupakan nasi, makanan bergoreng mahupun minuman berais? Apaka ...
joey_mcintrye Post at 15-9-2011 09:15


Pagi aku makan megi goreng dengan roti telur.

Tengah hari nasi lauk, yang wajib ada ayam.

Dinner lak aku makan usually nasi goreng kerabu, atau bihun tomyam + nasi.

Aku rasa so far aku masih fit. Muahahaha
Kerja aku mengadap computer gak, tapi hari2 masuk gym. Weekend ade je la activity aku. Berenang ke, jog ke. Starting this week ade amik kelas self-defense sekali haa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:37 PM | Show all posts
Pagi aku makan megi goreng dengan roti telur.

Tengah hari nasi lauk, yang wajib ada ayam.

...
emino Post at 15-9-2011 15:23



Wah, xde pun pantang apa2 ye tapi badan fit...  Ingatkan kena control semua...


Maybe sebab hari2 gi gym...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:48 PM | Show all posts
Wah, xde pun pantang apa2 ye tapi badan fit...  Ingatkan kena control semua...


Ma ...
joey_mcintrye Post at 15-9-2011 15:37



   Sebab metabolism aku tinggi. Sapa yang metabolism rendah, jangan cuba-cuba lak. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 03:51 PM | Show all posts
Sebab metabolism aku tinggi. Sapa yang metabolism rendah, jangan cuba-cuba lak. Hahaha
emino Post at 15-9-2011 15:48



Thanks sharing the info...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2011 04:28 PM | Show all posts
aku da tambah link2 berguna kat 2nd post...buleh la baca.
sapa nk share web2 berguna leh kasik, nnti aku tambah k


Chow
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2011 04:29 PM | Show all posts
tolon! camana nak start ni..aku nk gak bdan cantek mcm korang..
ejanskut Post at 15-9-2011 09:48


start dengan membaca


Chow
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2011 04:30 PM | Show all posts
Kalau nk badan fit, apakah kita kena melupakan nasi, makanan bergoreng mahupun minuman berais? Apaka ...
joey_mcintrye Post at 15-9-2011 09:15



   
1) tidak semestinya.
2) tidak cukup.

nnti aku ulas pnjg lebar skit tp tu la jawapan wat ms skrg hehehehe

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 01:54 AM | Show all posts
apa pendapat kalian pulak pasal kalo kita join bb ni tanpa menggunakan sebarang suplements?

ps: harap maaf jika soalan ini nampak kebodohan nya :sigh:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047532s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list