Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85561
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Post time 16-9-2011 08:00 AM | Show all posts
apa pendapat kalian pulak pasal kalo kita join bb ni tanpa menggunakan sebarang suplements?

ps:  ...
J1orenzo Post at 16-9-2011 01:54



Bila you work out, you sebenarnya koyakkan muscle. So bila muscle tu repair itself, it will make it a bit bigger and stronger. To repair the muscle, protein will be needed.
You tak amik supplement pun boleh, tapi you kene cari other protein source. Macam ni:




Soalan aku sekarang, sanggup you minum ni hari-hari, everytime after you workout?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 03:00 PM | Show all posts
Bila you work out, you sebenarnya koyakkan muscle. So bila muscle tu repair itself, it will ma ...
emino Post at 16-9-2011 08:00



    Susu tu sanggup hari2 but telur mentah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 03:13 PM | Show all posts
Bila you work out, you sebenarnya koyakkan muscle. So bila muscle tu repair itself, it will ma ...
emino Post at 16-9-2011 08:00


in term of budget i think it's okay la.. tapi telur tuh... tak sanggup, gelas pun nampak besar tuh, mau termuntah balk...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 03:46 PM | Show all posts
in term of budget i think it's okay la.. tapi telur tuh... tak sanggup, gelas pun nampak besar t ...
J1orenzo Post at 16-9-2011 15:13


Takat susu mana cukup kandungan protein. Telur pun jumlah minimum tu. And thats not a gelas, thats a blender. Hahaha

Sebab tu in the end orang beralih ke supplement. Senang nak buat and sedap nak minum. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 04:42 PM | Show all posts
Takat susu mana cukup kandungan protein. Telur pun jumlah minimum tu. And thats not a gelas, tha ...
emino Post at 16-9-2011 15:46


yup. x perasan pulak. blender punya tuh....
yg tuh u buat ke bro???
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 05:10 PM | Show all posts
yup. x perasan pulak. blender punya tuh....
yg tuh u buat ke bro???
J1orenzo Post at 16-9-2011 16:42


Yep, bila budget supplement lari (which is almost every month. LOL)
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 05:23 PM | Show all posts
Yep, bila budget supplement lari (which is almost every month. LOL)
emino Post at 16-9-2011 17:10


ahah... nvm la tuh bro janji ada..so recipe sebenar dia camna? berapa biji telur bro letak? susu tuh 1 kotak ke blend dgn telur?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 05:45 PM | Show all posts
ahah... nvm la tuh bro janji ada..so recipe sebenar dia camna? berapa biji telur bro letak? susu ...
J1orenzo Post at 16-9-2011 17:23


Telur 6-10 per serving. Susu fill up the rest of blender. Sometimes I put some milo for additional flavors.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 07:16 PM | Show all posts
Kasi gambar first untuk thread baru sikit. Hehe:



Progress bulan September. Ahad ni nak cospla ...
emino Post at 14-9-2011 19:59



    mcm artis hollywood ! tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 07:19 PM | Show all posts
Bila you work out, you sebenarnya koyakkan muscle. So bila muscle tu repair itself, it will ma ...
emino Post at 16-9-2011 08:00



    maafkan ai cakap, ai nak jijik bila tgk kuning telur campur air susu coklat tu , sbb ai tak pernah cuba
  memang kena buat sebegini kah untuk makanan kesihatan?


  lagi satu, metabolisme ai rendah. macam mana nak naikkan metebolisme secara semulajadi
1) minum ais  lagi apa yewr?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 07:47 PM | Show all posts
maafkan ai cakap, ai nak jijik bila tgk kuning telur campur air susu coklat tu  , sbb a ...
AuReusium Post at 16-9-2011 19:19



Tak bape sure sebab my family mmg naturally camni. Tapi I pernah dengar:
You eat frequent, but not a lot. Macam selalu makan 3 kali sehari. Tapi cuba tukar kepada 5 atau 6 kali, tapi each time makan sikit je. Takyah matakedarah sampai kenyang.

Maybe sifu Bata boleh perbetulkan.

Like I said, if you have other protein sources, go ahead. Ikan, daging dengan ayam pun protein gak. Tapi Ayam and daging campur lemak sekali, and agak mahal compared to just eggs and milk. Nak masak pun leceh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 10:45 PM | Show all posts
tk kisah la pompuan ke laki ke sume buleh masuk..hhehe


Chow
batabaka Post at 14-9-2011 16:59



   
abg bata jnji nk tepek video aritu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 12:09 AM | Show all posts
Reply 26# emino


   berapa budget hang sebulan???
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 12:10 AM | Show all posts
malaysia ada buat competition strongman ke???
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 10:16 AM | Show all posts
Reply  emino


   berapa budget hang sebulan???
abangbikerz Post at 17-9-2011 00:09



100-200 je budget sebulan. Tapi mmg selalu xde duit. Kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2011 10:17 PM | Show all posts
Telur 6-10 per serving. Susu fill up the rest of blender. Sometimes I put some milo for addition ...
emino Post at 16-9-2011 17:45



  Menu ni minum berapa kali sehari? Satu kotak susu dengan beberapa biji telur tu utk sekali minum?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 09:46 PM | Show all posts
uols, nak tanya bang bata dan emino terutamanya..  betulkah fat burner seperti hidroxycut dan lipo6 black benar2 membantu menguruskan badan dan membentuk cutting yg cantik pada kadar segera? benar2 kah sebegitu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 10:34 PM | Show all posts
Tanya aku pun x guna sebab aku x pernah cut atau kuruskan badan lagi so far. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 11:12 PM | Show all posts
Tanya aku pun x guna sebab aku x pernah cut atau kuruskan badan lagi so far. Hahaha
emino Post at 18-9-2011 22:34



   kawan2 uols yang  pergi gym ada pernah cerita tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2011 12:27 PM | Show all posts
kawan2 uols yang  pergi gym ada pernah cerita tak ?
AuReusium Post at 18-9-2011 23:12


Kalau supplement better tanya sifu Bata. Dia expert.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084197s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list