JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79786
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Post time 24-9-2011 09:57 PM | Show all posts
saya sebenarnye confused adakah kamu lelaki atau perempuan. ok tk apa abaikan dlu benda tu ...
batabaka Post at 24-9-2011 15:58



many thanks for pencerahan. kini ai lebih memahami.  

    motif nak kata ai lelaki pula     , actually ai simpulkan point2 ai base on pembacaan shj. and mostly ai got from old thread or other pembacaan. itu shj logika yg ai base on. dats why masa uols cerita it's an insult dgn weight 5kg itu, ai teringin jua ingin mengerti.  yes, sebab manalah ai tahu. ai mmg kurang ilmu anatomi lelaki bagaimana dan seolahnya bila ai bertanya mcm kehadiran ai tidak disenangi jew . salahkah ai memeriah kan thread dgn prinsip2 ilmiah  dan ai yakin ia masih on topic .

kalau perempuan ai dah maklum jua    . ai di sini bertujuan mempelajari health dan fitness, disebabkan ini suatu topik yg ai agak asing.  selalu ai menelusuri topik2  di board lain maka di sini cuma 5% shj. so ai terbaca semua artikel atau konsep berkenaan, masa menziarah website berkaitan kesihatan dan menurunkan berat badan begitu. kerana, biasanya menurunkan berat badan adalah melalui kaedah  diet, jusmate5, herbalife, teh herba, minyak pati halia dan pelbagai lagi sepertinya... jadi matlamat ai kini adalah regime yg lebih bercorak aerobik dan jogging kerana ai difahamkan ia lebih baik.  jadi awalnya ai yakin ai berada di thread yg betul. dan ai thot ia tidak kisah jika ai, mencelah di sini. makanya the rest kala ai bertanya, itu cumalah for the sake of ilmiah.

baiklah, ai akan posting jika ehwal itu berkaitan wanita shj.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 10:03 PM | Show all posts
Bahasa sastera and panjang lebar saya susah untuk mengerti. Muahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2011 01:54 AM | Show all posts
many thanks for pencerahan. kini ai lebih memahami.  

    motif nak kata ai lelaki pula  :d ...
AuReusium Post at 24-9-2011 21:57



    mana nk tau laki ke pompuan forum CARI takde tag male or female kot..wakakka...
dan setau aku anatomi laki dan perempuan sama, selain sistem reproduktif...

jgn risau atau emo..gaya aku reply mmg camni...tk bermaksud apa2...wpn mungkin ada cam harsh skit.
pada aku lebih baik cik AuReusium lepak sini je....
sebab sini selain matlamat nk cantik ke apa, kita terapkan sekali gaya hidup sihat...
so selain fit, dpt sihat kan ke bonus tu...badan pn cantikk...

kita tkde goal nk slimm kurus atau gemuk sini..teheheh....


Chow

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 10:48 PM | Show all posts
Reply 53# batabaka


   fitnutritions tu hang punya ke???
aku igt nak beli whey protein lerr. yg 100% takde campur ape2 ada tak??? pasal nak murah.

lagi satu creatine tu penting ke??

adakah creatine akan bagi significant difference jika consume??
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 01:53 PM | Show all posts
Lates progress pic:



Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2011 03:36 PM | Show all posts
Reply  batabaka


   fitnutritions tu hang punya ke???
aku igt nak beli whey protein lerr. yg 1 ...
abangbikerz Post at 27-9-2011 22:48



    aku punya...tp better jgn iklan lebih2 sini nnti karambunai marah
apa2 hal leh emel support[at]fitnutritions.com

kalau nk murah ambik Dymatize Elite Whey isolate. creatine tu saya tkde la cakap penting, tapi memang berguna, terutama kalo nk wat exercise yg heavy2.

kalo nk bezakan senang je, pekata workout TANPA creatine dlu, catit pundages, dan wat lak workout DENGAN creatine, tgk bnyk pertambahan dr segi berat yg kita angkat tak

Chow
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2011 03:37 PM | Show all posts
Lates progress pic:



Hehe
emino Post at 28-9-2011 13:53


tetek tebal ni...wakaka

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2011 08:50 PM | Show all posts
Reply 55# emino


   berapa kali seminggu ko masuk gym?
workout plan apa yg ko pakai??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2011 03:23 AM | Show all posts
Reply  emino


   berapa kali seminggu ko masuk gym?
workout plan apa yg ko pakai??
abangbikerz Post at 28-9-2011 20:50



    skg ni bodyparts split, 5x per week

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 08:45 AM | Show all posts
skg ni bodyparts split, 5x per week

Chow
batabaka Post at 29-9-2011 03:23


Aku dulu 5x. Now 3x je kut. Sebab lagi dua gi kelas martial arts.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:48 AM | Show all posts
aku punya...tp better jgn iklan lebih2 sini nnti karambunai marah
apa2 hal leh emel ...
batabaka Post at 28-9-2011 03:36 PM



    bukannya saya marah. cari.com.my ni yang akan marah... yang kenanya saya.. ya... korang boleh saling pm antara satu sama lain kalu nk buat business. tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:50 AM | Show all posts
tetek tebal ni...wakaka

Chow
batabaka Post at 28-9-2011 15:37



Tetek jugak dia sebut. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:52 AM | Show all posts
wah makaseh keep update thread ni terutama encik bata, emino, abangbikerz dan AuReusium yang sering bertanya soalan. kredit sudah diberi. tq guys..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 09:55 AM | Show all posts
hi everyone,
firstly, thousand apologies kalau soalan i ni dah byk kali ditanye dlm thread ni..

i'm a female, tinggi 165cm, berat errr.. >75kg but <90kg.. haha
i nak enroll gym, utk reduce weight..

tp i dgr a few pendapat yg bercanggah pasal "perempuan pegi gym utk nak kurus" ni..
my bestfriend (who's a nurse) kata jangan pegi gym, takut nnt kuar muscle pastu badan jadi lagi berat...
my guy friend plak, (yg dulu gemuk, skrg dah kurus), beriya encourage i pegi gym, utk jadi cam dia..

so now i'm confused, patut pegi ke tak? i mmg nak kurus, tp i tak berapa suka jogging & outdoor sports.. the only sports yg i involved now is walking 1 kilometre to my office pergi balik everyday..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 11:22 AM | Show all posts
Hahahahahaha... Aku nak tunggu sifu Bata jawab yang ni. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 06:01 PM | Show all posts
hi everyone,
firstly, thousand apologies kalau soalan i ni dah byk kali ditanye dlm thread ni..

...
mizita84 Post at 30-9-2011 09:55



Firstly,  Im sorry miss, thats not a sports....thats a CHORES....
kalau la camtu leh di kata sports...maka mak aku kt rumah tu ahlil sukan yg sangat hebat la gamaknye

kene tau bezakan apa bersenam, bersukan, dan aktiviti harian....lain semuanye tu ler...yg sama ialah semuanye menggunakan kalori.
and secondly....nape malu nk bgtau sedari pnye weights? semakin transparen semakin cpt kita progress,
kelemahan org Melayu satu nyer ni la, dia suke pamper diri sendiri dgn perataan yg menyedapkan ati...camni :

"aku ni tak gemuk, cuma chubby skit"
"aku tkde la gemuk, boroi sikit je"
"aku bukan gemuk ler, ranka besar"

accept the fact that you are overweight, fat etc, lg sng kita move on and tackle masalah tu.
ada pepatah English yg mengatakan, "if it jiggles, then its fat"

thirdly : suka benor dgr pendapat mereka yg bukan ada kepakaran dlm bidang yg berkaitan. No offense but your friend is a NURSE. dan sorg lagi kaki fitness, dan saya anggap tentu body dia tip top kot?
Cuba bandingkan antara 2 kawan u ni, mana yg lg nampak fit dan sihat? Ok lah pompuan ni susah skit, mgkn dia nk tgk role model pompuan gak.



Your fren nurse tu badan cam gmbr kt ats tak? If NO then move on, dgr kata yg lebih tau.

Fourthly : tukar goal daripada nk lose weights kepada nk lose fats....
eh..sama je ke? mana sama.,...nak lose weights cpt saya boleh tlg...sy potong kaki sedari, kasik timbang blk..KONFEM LOSE WEIGHS kan? teehehehe...so kt sini goal kita nk lose fat, supaya sedari sihat, nampak hot...somi sedari pn berselera..wakakak

ok masih berminat?
sebenarnye kalo nk perubahan yg drastik, ia lebih kepada perubahan gaya hidup. u kene ubah cara makan u, kene workout at least 3x per week. dapat lg kerap lg la bagus.

kalo masih berminat nnti kita sambung....ceramah panjang lebar aku

Chow




Chow

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 06:43 PM | Show all posts
Ahahaha.... Sebab tu aku tunggu sifu bata.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2011 03:28 PM | Show all posts
Ahahaha.... Sebab tu aku tunggu sifu bata.
emino Post at 30-9-2011 18:43



    cis..ko saje je khennn


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 01:45 PM | Show all posts
saja nak mencelah....aku baru try satu program workout ni sila refer link ni:

http://www.muscleandstrength.com ... utting-workout.html

and after 3 weeks ...mmg nampak perubahan....tp aku tak la suggest pd beginner yg baru nak start masuk gym....

saja nak share program aku...ciao
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2011 02:51 PM | Show all posts
sharing je tkpe...jdkn thread ni lebih meriah

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:35 AM | Show all posts
aku target buat program ni sampai end of november...lpas tu nanti aku try letak gambar before n after
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2011 02:51 PM | Show all posts
aku target buat program ni sampai end of november...lpas tu nanti aku try letak gambar before n afte ...
sargon31 Post at 7-10-2011 09:35



    nnti letak bro kita meriahkan thread ni..jgn malu

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 09:42 AM | Show all posts
nnti letak bro kita meriahkan thread ni..jgn malu

Chow
batabaka Post at 7-10-2011 02:51 PM



    aku dh amik dh pic be4.. tp x start2 lagi nk workup. hahaha. segan nk letak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 10:37 AM | Show all posts
aku dh amik dh pic be4.. tp x start2 lagi nk workup. hahaha. segan nk letak.
karambunai Post at 10-10-2011 09:42


Pakai topeng. Muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 02:26 PM | Show all posts
Pakai topeng. Muahahaha
emino Post at 10-10-2011 10:37 AM



    baik crop muka aje kan.. lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047534s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list