Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85634
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Post time 29-9-2011 09:48 AM | Show all posts
aku punya...tp better jgn iklan lebih2 sini nnti karambunai marah
apa2 hal leh emel ...
batabaka Post at 28-9-2011 03:36 PM



    bukannya saya marah. cari.com.my ni yang akan marah... yang kenanya saya.. ya... korang boleh saling pm antara satu sama lain kalu nk buat business. tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:50 AM | Show all posts
tetek tebal ni...wakaka

Chow
batabaka Post at 28-9-2011 15:37



Tetek jugak dia sebut. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2011 09:52 AM | Show all posts
wah makaseh keep update thread ni terutama encik bata, emino, abangbikerz dan AuReusium yang sering bertanya soalan. kredit sudah diberi. tq guys..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 09:55 AM | Show all posts
hi everyone,
firstly, thousand apologies kalau soalan i ni dah byk kali ditanye dlm thread ni..

i'm a female, tinggi 165cm, berat errr.. >75kg but <90kg.. haha
i nak enroll gym, utk reduce weight..

tp i dgr a few pendapat yg bercanggah pasal "perempuan pegi gym utk nak kurus" ni..
my bestfriend (who's a nurse) kata jangan pegi gym, takut nnt kuar muscle pastu badan jadi lagi berat...
my guy friend plak, (yg dulu gemuk, skrg dah kurus), beriya encourage i pegi gym, utk jadi cam dia..

so now i'm confused, patut pegi ke tak? i mmg nak kurus, tp i tak berapa suka jogging & outdoor sports.. the only sports yg i involved now is walking 1 kilometre to my office pergi balik everyday..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 11:22 AM | Show all posts
Hahahahahaha... Aku nak tunggu sifu Bata jawab yang ni. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2011 06:01 PM | Show all posts
hi everyone,
firstly, thousand apologies kalau soalan i ni dah byk kali ditanye dlm thread ni..

...
mizita84 Post at 30-9-2011 09:55



Firstly,  Im sorry miss, thats not a sports....thats a CHORES....
kalau la camtu leh di kata sports...maka mak aku kt rumah tu ahlil sukan yg sangat hebat la gamaknye

kene tau bezakan apa bersenam, bersukan, dan aktiviti harian....lain semuanye tu ler...yg sama ialah semuanye menggunakan kalori.
and secondly....nape malu nk bgtau sedari pnye weights? semakin transparen semakin cpt kita progress,
kelemahan org Melayu satu nyer ni la, dia suke pamper diri sendiri dgn perataan yg menyedapkan ati...camni :

"aku ni tak gemuk, cuma chubby skit"
"aku tkde la gemuk, boroi sikit je"
"aku bukan gemuk ler, ranka besar"

accept the fact that you are overweight, fat etc, lg sng kita move on and tackle masalah tu.
ada pepatah English yg mengatakan, "if it jiggles, then its fat"

thirdly : suka benor dgr pendapat mereka yg bukan ada kepakaran dlm bidang yg berkaitan. No offense but your friend is a NURSE. dan sorg lagi kaki fitness, dan saya anggap tentu body dia tip top kot?
Cuba bandingkan antara 2 kawan u ni, mana yg lg nampak fit dan sihat? Ok lah pompuan ni susah skit, mgkn dia nk tgk role model pompuan gak.



Your fren nurse tu badan cam gmbr kt ats tak? If NO then move on, dgr kata yg lebih tau.

Fourthly : tukar goal daripada nk lose weights kepada nk lose fats....
eh..sama je ke? mana sama.,...nak lose weights cpt saya boleh tlg...sy potong kaki sedari, kasik timbang blk..KONFEM LOSE WEIGHS kan? teehehehe...so kt sini goal kita nk lose fat, supaya sedari sihat, nampak hot...somi sedari pn berselera..wakakak

ok masih berminat?
sebenarnye kalo nk perubahan yg drastik, ia lebih kepada perubahan gaya hidup. u kene ubah cara makan u, kene workout at least 3x per week. dapat lg kerap lg la bagus.

kalo masih berminat nnti kita sambung....ceramah panjang lebar aku

Chow




Chow

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2011 06:43 PM | Show all posts
Ahahaha.... Sebab tu aku tunggu sifu bata.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2011 03:28 PM | Show all posts
Ahahaha.... Sebab tu aku tunggu sifu bata.
emino Post at 30-9-2011 18:43



    cis..ko saje je khennn


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2011 01:45 PM | Show all posts
saja nak mencelah....aku baru try satu program workout ni sila refer link ni:

http://www.muscleandstrength.com ... utting-workout.html

and after 3 weeks ...mmg nampak perubahan....tp aku tak la suggest pd beginner yg baru nak start masuk gym....

saja nak share program aku...ciao
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2011 02:51 PM | Show all posts
sharing je tkpe...jdkn thread ni lebih meriah

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:35 AM | Show all posts
aku target buat program ni sampai end of november...lpas tu nanti aku try letak gambar before n after
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2011 02:51 PM | Show all posts
aku target buat program ni sampai end of november...lpas tu nanti aku try letak gambar before n afte ...
sargon31 Post at 7-10-2011 09:35



    nnti letak bro kita meriahkan thread ni..jgn malu

Chow
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 09:42 AM | Show all posts
nnti letak bro kita meriahkan thread ni..jgn malu

Chow
batabaka Post at 7-10-2011 02:51 PM



    aku dh amik dh pic be4.. tp x start2 lagi nk workup. hahaha. segan nk letak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 10:37 AM | Show all posts
aku dh amik dh pic be4.. tp x start2 lagi nk workup. hahaha. segan nk letak.
karambunai Post at 10-10-2011 09:42


Pakai topeng. Muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 02:26 PM | Show all posts
Pakai topeng. Muahahaha
emino Post at 10-10-2011 10:37 AM



    baik crop muka aje kan.. lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 02:32 PM | Show all posts
baik crop muka aje kan.. lol
karambunai Post at 10-10-2011 14:26


Tempek je. Mod takyah la malu. Baru yang lain ikut teladan. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 03:23 PM | Show all posts
Tempek je. Mod takyah la malu. Baru yang lain ikut teladan. Hahaha
emino Post at 10-10-2011 02:32 PM



    kalu ler badan cun mcm hang gan bata tu lain la cite. mod ni badan mcm...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 04:24 PM | Show all posts
kalu ler badan cun mcm hang gan bata tu lain la cite. mod ni badan mcm...
karambunai Post at 10-10-2011 15:23



    dah kata gambar BEFORE...mestilah kureng cun...apa lagi mods kasi up la hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 04:26 PM | Show all posts
walaupon soalan yg aku tanya ni agak remeh tp mintak pencerahan pliss...
ajar aku step by step nk tepek gambar
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 05:35 PM | Show all posts
testing  


Uploaded with ImageShack.us

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082536s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list