Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85632
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2011 05:38 PM | Show all posts
okay tu compilation gambar progress aku sepanjang 2 thn +++
July 2009 - berat aku 66 kg mcm tu
March 2010 - berat dlm 69 kg...ni badan yg paling sdap la aku rasa
August 2011 - berat dlm 70 kg...cuma nya akibat aku dh x pg gym for almost setahun, segala2 mencair ( dlm tempoh ni aku jogging2  aja )
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 05:47 PM | Show all posts
testing  


Uploaded with
sargon31 Post at 10-10-2011 17:35


Boleh tahan tebal jugak abs ko dulu. sayang x maintain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 09:49 AM | Show all posts
dah kata gambar BEFORE...mestilah kureng cun...apa lagi mods kasi up la hihi
sargon31 Post at 10-10-2011 04:24 PM



    nnt yer.. sedang dipikirkan... hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 10:10 AM | Show all posts
Boleh tahan tebal jugak abs ko dulu. sayang x maintain.
emino Post at 10-10-2011 17:47



    mmg sayang tp disebabkan faktor masa, dan susah nk access gym tu yg terbarai...tp ni dh sebulan start balik workout umpama tiada esok ...kita tunggu aja
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 10:26 AM | Show all posts
maksud tebal tu ape? ketebalan abs tu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:17 AM | Show all posts
maksud tebal tu ape? ketebalan abs tu ker?
karambunai Post at 11-10-2011 10:26


Abs tebal, lemak nipis baru visible. Kalau abs nipis lemak nipis x visible sangat gak (macam aku). Kalau abs tebal lemak tebal pun tak visible gak. Abs nipis lemak tebal paling kecian.
Gambar gedik:



HAHAHAHAHAHAH!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 11:22 AM | Show all posts
Abs tebal, lemak nipis baru visible. Kalau abs nipis lemak nipis x visible sangat gak (macam aku ...
emino Post at 11-10-2011 11:17



    abs nipis lemak tebal.....
    dlm kes mcm ni, kurang2 lebey 6 bulan jgak nk bg visible...seksa ooo
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 12:46 PM | Show all posts
Reply 86# emino


    wokey tq..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2011 03:31 PM | Show all posts
okay tu compilation gambar progress aku sepanjang 2 thn +++
July 2009 - berat aku 66 kg mcm tu
Mar ...
sargon31 Post at 10-10-2011 17:38



kira ko lost segalanya dlm ms setahun ea...ehhehe...
pd aku kene dpt blk gmbr before ko tu...


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2011 05:30 PM | Show all posts
kira ko lost segalanya dlm ms setahun ea...ehhehe...
pd aku kene dpt blk gmbr before ko tu... ...
batabaka Post at 11-10-2011 15:31



    mmg aku target nk dpt balik mcm dulu...infact dis time aku nk besar lg sket, dulu dh merasa 6 packs so skarang nak merasa chest tebal sket hkhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:53 PM | Show all posts
good job..berusaha...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2011 02:27 PM | Show all posts
hi sume. beginner sini.
baru je nak fit kat badan sbb badan dulu mmg kurus.
x pegi gym, buat kat umah je gune 2 ketol dumbell. (budget x dak, gua study lg)
so, ade ape2 tips x untuk aku, mcm ape exercise yg aku kne wat?
thx in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 12:59 PM | Show all posts
hi sume. beginner sini.
baru je nak fit kat badan sbb badan dulu mmg kurus.
x pegi gym, buat kat  ...
ayepStatik Post at 13-10-2011 14:27


Awal-awal okay la bro. tapi kene ingat, weight tu kene increase over time. So lambat lain either kene beli weight yang lebih berat and banyak, or kene change routine and equipment sebab taknak badan dah biasa dengan routine tu. Lagi satu beza buat kat rumah and kat gym. Kat rumah banyak distraction, and akan ada 'next time boleh buat' attitude.
Disiplin kene kuat gila kut. Tapi kalau kat gym, sebab ko dah bayar, ko akan buat, kalau tak nanti rasa rugi. Distraction pun kurang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 02:42 PM | Show all posts
Awal-awal okay la bro. tapi kene ingat, weight tu kene increase over time. So lambat lain either ...
emino Post at 17-10-2011 12:59



    oh. ok bro. trimas bebnyk. mgkin pkai dlu la dumbell ni. Bila da masyuk sket bli yg sdp punyer. hehe.
sekarang ni aku buat one arm dumbell row, Overhead dumbell extension, Seated dumbell press, Lateral raise, dumbell chest press, Dumbell fly, Squat, Shrug, Upright Row. Sume pakai dumbell. 20rep 3set. ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 07:02 PM | Show all posts
oh. ok bro. trimas bebnyk. mgkin pkai dlu la dumbell ni. Bila da masyuk sket bli yg sdp pu ...
ayepStatik Post at 17-10-2011 14:42


20 rep macam banyak sangat. Brother yang jaga gym company aku cakap kalau you boleh buat lebih dari 10 easy, means berat tu masih ringan. Better buat berat sikit, banyak set (around 5), tapi rep around 8-12.

Tengok sifu Bata cakap apa lak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 08:07 PM | Show all posts
20 rep macam banyak sangat. Brother yang jaga gym company aku cakap kalau you boleh buat lebih d ...
emino Post at 17-10-2011 19:02



ouh. camtu rupenyer. thx thx.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 01:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 01:44 PM | Show all posts
tu progress aku yg terkini...agak cepat jgak la eventho aku baru start balik workout dlm sebulan ...maybe sbb muscle memory kot ....yeah right!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 02:03 PM | Show all posts
tu progress aku yg terkini...agak cepat jgak la eventho aku baru start balik workout dlm sebulan ... ...
sargon31 Post at 20-10-2011 01:44 PM



    cepat ek dlm sebulan aje dah mcm membentuk balik
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 03:14 PM | Show all posts
Ni aku copy dr mr google psl muscle memory. Maybe btul la muscle memory banyak membantu dlm kes aku ni hikhik

"If Eva works out for 2 years before stopping, her muscle memory spans all the way to the High Muscle Mass level (as shown in the diagram). While a normal person takes 2 years to get there, she might achieve that same level in only 1 year because her body's muscle mass has been at that point before.

The Time Needed To Make A Comeback.

Whatever the amount of time you may have worked out in the past, it is a known fact that muscle memory will help you get to that level much faster than the average person. This alone gives you an excellent reason to get back into weightlifting. "

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094822s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list