JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
79782
View
636
Reply

Bina Badan, Strength & Fitness V2

  [Copy link]

Author: batabaka       Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2011 08:46 AM | Show all posts
lama x masuk sini, page bina badan dah masuk page ke 2. maju sukan bina badan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2011 02:58 PM | Show all posts
aku pn lama dah tk masuk...bz skit bru buka gym.


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 03:19 PM | Show all posts
Reply 102# batabaka


   Buat la promosi kat member Cari. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 03:40 PM | Show all posts
Reply  batabaka


   Buat la promosi kat member Cari. Hahaha
emino Post at 24-10-2011 03:19 PM



    bole tapi jgn letak harga. letak no contact bole la kot..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 03:40 PM | Show all posts
aku pn lama dah tk masuk...bz skit bru buka gym.


Chow
batabaka Post at 24-10-2011 02:58 PM



    bukak gym kat area mana ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 04:41 PM | Show all posts
bukak gym kat area mana ni?
karambunai Post at 24-10-2011 15:40



    aah bata...kau bkak kt mana?nanti kalau aku balik muor hujung minggu boleh melawat dan menuntut ...
tahniah la dh maju setapak lagi!
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 02:05 PM | Show all posts
20 rep macam banyak sangat. Brother yang jaga gym company aku cakap kalau you boleh buat lebih d ...
emino Post at 17-10-2011 19:02



    abg mino, nk tnye sket, possible x buat deltoid n shoulder with 1 dumbell only?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2011 02:45 PM | Show all posts
abg mino, nk tnye sket, possible x buat deltoid n shoulder with 1 dumbell only?
micha Post at 25-10-2011 14:05


Ni kena tanya Abam Bata ni. Tapi aku rasa possible je, buat alternate. Tapi tak as effective as buat dua serentak as it trains balance as well.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2011 05:43 PM | Show all posts
ANNOUNCEMENT :

kepada kawan2 Cari, di jemput datang ke gym aku, kalo2 korg area sini atau singgah la...

kelebihan (atau kekurangan?) gym ni ialah melebihkan free weights dan jugak guna leverage machine :eek::eek:
















Chow
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2011 05:46 PM | Show all posts
abg mino, nk tnye sket, possible x buat deltoid n shoulder with 1 dumbell only?
micha Post at 25-10-2011 14:05



   
boleh bukan tk buleh. dinamakan iso-lateral training. tp kalo goal ialah untuk put on size dekat delts, tak effective sanat jika dibanding dengan menggunakan dua dumbbell atau barbell.

Kenapa?

iso-lateral ni baik kalo nk perbaiki kelemahan satu parts atau nk kuatkan core muscles. sebab bila guna satu dumbbell, korg kene imbang kan badan kan? supaya berdiri tegak, tk macam guna sepasang dumbbell.

cuba bayangkan seorg yg boleh guna sepasang dumbbell 20kg untuk dumbbell press, adakah dia buleh guna 20kg jugak kalo guna sebijik je? i doubt so...selalunye dia akan turunkan berat dumbbell tu sebab guna sebiji dumbbell kene imbangkan badan dan posture yg betul


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2011 07:13 PM | Show all posts
ANNOUNCEMENT :

kepada kawan2 Cari, di jemput datang ke gym aku, kalo2 korg area sini atau singgah ...
batabaka Post at 27-10-2011 17:43



kat mne tu incik bata.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2011 08:41 PM | Show all posts
boleh bukan tk buleh. dinamakan iso-lateral training. tp kalo goal ialah untuk put on si ...
batabaka Post at 27-10-2011 17:46



    oraittt.

tq vm abg bata.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 10:15 AM | Show all posts
aah bata...bg la address
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 11:00 AM | Show all posts
Reply 109# batabaka


    wah baru baru belaka. semoga maju jaya. encik bata. tu forumer semua duk tanya kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2011 03:25 PM | Show all posts
orait...sorry la aku tk buka kt bandar sbb aku org kampung je

Alamat gym :
No 20 (atas) Jalan Sejahtera 1,
Off Jalan Temg Ahmad,
Taman Sri Temenggung,
84000 Muar, Johor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2011 03:27 PM | Show all posts
oraittt.

tq vm abg bata.....
micha Post at 27-10-2011 20:41



    nnti sy reply psl vertical jump tu..hehe


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2011 09:38 PM | Show all posts
fiuuuuhhh. jauh ke selatan tu abam bata. teman duk kl jer.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 08:57 PM | Show all posts
Reply 115# batabaka


    housemate aku kg dia dekat area gym ko ni la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2011 04:04 PM | Show all posts
Reply  batabaka


    housemate aku kg dia dekat area gym ko ni la.
karambunai Post at 30-10-2011 20:57



    haha dia duk mana bro?


Chow
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 04:09 PM | Show all posts
lama dah x masuk lat sini
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 04:19 PM | Show all posts
haha dia duk mana bro?


Chow
batabaka Post at 31-10-2011 04:04 PM



    dekat jalan temenggung tu ler... sebab aku tya dia muar dia belah mana.. dia cakap yg alamat yang ko letak tu dekat2 aje gan umah dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 04:19 PM | Show all posts
lama dah x masuk lat sini
mnusis Post at 31-10-2011 04:09 PM



    rajin2 la masuk,
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 11:59 AM | Show all posts
baaaaeeeiiiiikkkkkkkkkkkk.... pasni aku rajin2 masuk sini macam bata.... aktif
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 01:17 PM | Show all posts
baaaaeeeiiiiikkkkkkkkkkkk.... pasni aku rajin2 masuk sini macam bata.... aktif
mnusis Post at 1-11-2011 11:59 AM



    masuk sini then jgn lupe bina badan hang yer... mintak tips pada mereka yang berpengalaman kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 02:44 PM | Show all posts
baaaeeeeiiikkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list