Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13509
View
12
Reply

Jahit Manik sendiri atau tempah lagi bagus ?

[Copy link]

Author: eningcollection       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-9-2011 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Tumpang Tanya.

Kalau manik dalam website ini http://ening.wordpress.com/2011/09/15/crumble-3/
Brapa harga bayaran upah ?
Kalu siapa tahu boleh bagi nama kedai untuk ditempah.
Kat mana boleh belajar jahit manik ?
Terima Kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2011 11:22 PM | Show all posts
Reply 1# eningcollection

Kalau boleh jahit sendiri memang lah lebih puas hati jahit sendiri.  Ramai beaders yang mengajar jahit manik.  Cuba google tengok.  Kak Mist sendiri cari kelas macam tu.  Kitqa tengok contoh jahitan dia orang, kita pilih la yang mana yang rasanya sesuai dengan citarasa kita.  Contohnya Kak Mist belajar jahit crumble dari Umi Pepari Design.  Memang best.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:49 AM | Show all posts
CUBA JENGAH AND SEARCH KAT FACEBOOK, RAMAI JER AMBIL TEMPAHAN DAN BUAT KELAS.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2011 09:49 AM | Show all posts
CUBA JENGAH AND SEARCH KAT FACEBOOK, RAMAI JER AMBIL TEMPAHAN DAN BUAT KELAS.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 04:18 PM | Show all posts
hI! Canny here! i have do custom made beading at puchong bandar puteri ! if you need baju for beading, just drop by my place!  here is my contact number 012-6758988!
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 04:29 PM | Show all posts
saya jahit sendiri...belajar jahit pon dari buku yang saya beli dari Rozita Jaafar.Sangat2 berguna tau...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 03:42 PM | Show all posts
kalu suka berbling2...baik belajar...
bile dah tau asas... senang jer ..
mcm2 design leh buat.....

sy pun mula2 belajar sbb suka sgt baju bermanik2...
asik tempah kat org jer....
bayar harga baju dan byar harga jahit manik...
bile belajar jahit sendiri lagi murah kosnyer...

so sape nak try jahitan ngan sy pun bleh..
hahah.... pm jer...
area gombak...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2013 12:41 AM | Show all posts
susah nak jawab soalan ni...
antara jahit sendiri dan tempah?

ofcourse jahit sendiri lagi bagus dari segi kos dan pengalaman...
tp jika kita jenis tak sempat, start menjahit and tak siap2, lg bagus tempah orang la kan..
tapi kalau nak tempah orang, kene tunjuk contoh betul2 nak yang macamane...sebab taste masing2 kan lain2..

jahitan manik ni can be 2 extremes of taste..kalau kena cara, mmg nampak ekslusif...tp kalau berlebihan or tak kena dgn taste kite, kite akan nampak 'terlebih' pada mata kita kan...

just my personal opinion la..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2013 07:40 PM | Show all posts
Kalo ade masa leh blajar kt kolej komuniti .. Kt kolej komuniti hulu langat (for those duk cheras n kajang) leh join .. Kelas ade hari biasa n weekend ..murah aje satu kelas rm15 .. Googol website dia lah ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2013 10:53 PM | Show all posts
aku x pernah gi class blaja jahit manik..
layan utube then tgk2 design manik lain..
then buat je lah suka hati crumble mcm ne..
kdg2 mood dan music mempengaruhi corak manik aku,.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 12:31 PM | Show all posts
Macam saya belajar sendiri.Beli buku belajar then try jahit.Alhamdulillah jadi.
Cuma yang 3D je tak pandai sebab yang tu saya tak beli buku.Nak pi kelas lagi lah malas.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2013 10:26 AM | Show all posts
nk puas ati jht jer...blh pilih nk design mcm mn...jht sbnrnyer snang...klu rjn ler...klu jns mls x leh nk ckp ler...klu upah tuk tngan lam rm50 kot....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2014 09:04 PM | Show all posts
saya suka tengok baju bermanik2.
sampaikan g kelas belajar , mujur ada juga hasilnya sepasang dua baju bermanik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list