Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
38770
View
185
Reply

anda cuci tuala wanita sebelum buang?

[Copy link]

Author: miss_bear       Show all posts   Read mode

Post time 17-10-2011 03:35 PM | Show all posts
basuh sbb mak ajar dr dlu..
xtau la nape..
tp da jd habit...
kecikgurl Post at 17-10-2011 02:48 PM



   
sama r. sebab mmg da diajar dr kecik.. bile x bsoh rse lain mcm lak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 05:18 PM | Show all posts
Reply 6# miss_bear

Disarankan supaya cuci dulu buangkan darah yg kotor.  Kalau tak cuci,  buang dlm tong sampah kemudian  diangkat pula ke tempat buang sampah yg besar dan akhirnya menjadi makanan kpd jin.  Tu sebab orang2 tua pesan, cucilah dulu.  Bukan payah pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 05:55 PM | Show all posts
cuci gak.. dah habit.. klu dah terkena lantai or so wat ever, korang siram la lantai tu dgn air.. senang kn?? hehehe baru la sume nya suci dan menyucikan. wekkkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 06:25 PM | Show all posts
rasa cam dah npernah jawab
tp jawab lagi sekali

wajib lah cuci sebelum buang, bende tu kotor kan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 06:25 PM | Show all posts
xsusah pun nak cuci ..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 06:46 PM | Show all posts
Boleh tak aku nak jadi orang ke patploh pat juta untuk btau TT....



bahawasanya tred ni dah ada?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 10:42 AM | Show all posts
aku sebOlehnya2 cuci dlu sebelOm buang...tah!!!rsa cm x sempurna lak kalO x cuci dulu sblm buang!kalO x der ayer tu laen citer la...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 12:59 PM | Show all posts
Reply 11# annorr_maira


penyumbang jamban tersumbat?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 01:38 PM | Show all posts
dulu2...tak basuh, bungkus elok2...tanam
kemudian, ada pulak citer2 psl darah tu jadi mknn jin..
so, pastu basuh ler...bungkus elok2 baru buang.
klu tmpt xder air, bungkus kemas..basuh kat rumah
time period mmg standby kertas n plastik utk membungkus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 03:42 PM | Show all posts
Cuci dgn sabun basuh sampai bersih putih, bila perah takde langsung menitik
kaler merah tu. Mak ajar dari first dtg period sampai la sekarang.
Sebab tu la kena pndai pilih pad, jgn beli pad yg ada gel sbb time nk
basuh susah, tak hilang drhnya. Setakat ni yg bagus K.otex n Libresse
sbb slalu pakai yg ni. Sebab tu kalau dtg period hari ke-2 n ke-3 i tak ke mana2
kecuali ofis la, sbb kalau berjalan soping ker dh susah nk tukar kalau pad tetiba penuh.
Tu cara i la, cara org lain cara memasing la kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 04:03 PM | Show all posts
wajib dicuci, di bungkus elok2 sebelum buang...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:32 PM | Show all posts
Wajib cuci x kira kt mana pun..even tukar pad kt toilet opis..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:50 PM | Show all posts
aku dah biase cuci... mmg aku cuci....


xde nyer wajib cuci.. .. asalkan buang kt tenpat yg proper... kl wajib,, sianlah org2 yg kt africa tuh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 06:04 PM | Show all posts
mestilah cuci dulu sebelum buang.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 06:06 PM | Show all posts
pas cuci pastikan bilik air bersih dan tiada sisa.......
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 06:13 PM | Show all posts
Dah terbiasa..mesti basuh...tapi selalu pastikan tak bersepah kat tpt lain..lepas tu kalau nmpk darah ke..bersihkan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 08:04 PM | Show all posts
dedulu mmg cuci.. balut & masukkan dlm plastik sampah sebelum cuci.. lg pun dulu rumah mana ada proper tong sampah khas utk sanitary..

skrg nie, tak kose dah nak basuh2.. islam pun tak wajibkan cuci. Rumah pun bilik air jenis dry.. yg penting cara pembuangan tu kena betul.. skrg nie kat rumah mmg ada sanitary/nappy bin.. bungkus n masukka jer.. tak bercampur pun dgn sampah2 lain. Alhamdulillah takde pulak mende2 tak elok terjadi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 08:46 PM | Show all posts
voted no.1 ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 08:58 AM | Show all posts
Reply 33# fcl29


   
haha..ko laki ke pompuan? sama gak imagine ko cam hubby aku...

kapas, bila kita rendam @ buang dlm air, nnti dia jd kembang dan hancur..so tk mungkin akan tersumbat..lg pun, aku asingkan kapas ngn plastik tu..ko pnh tk koyakkan pad tu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 09:01 AM | Show all posts
mesti la cuci, mak aku ajar sejak kali pertama aku period.
kalau kat rumah, aku basuh, perah, bungkus dlm kertas suratkhabar dan masukkan dlm beg plastik kecik. baru buang dlm bakul sampah.

kalau kat ofis, perah dan masukkan dlm tong yg disediakan khas utk tuala wanita.

pengotor la sape yg main campak je benda tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 09:56 AM | Show all posts
Reply 44# annorr_maira


aku pompuan... ko pakai pad yg ade gel ke? kalo ye... mmg die cerai2 kalo kene air.. huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 10:45 AM | Show all posts
Reply 46# fcl29


   
haha..tk pun..pkai yg tkde gel pun..beli yg murah2 jek..huhu...kalo gel2, drh lekat kn kt gel2 tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 11:18 AM | Show all posts
kalau kat toilet biasa yg ada air, mesti cuci dulu sebelum buang.
tapi kadang2 terpaksa tukar pad kat toilet di mall2 yg toiletnya tak guna air tu,
macam mana pulak nak cuci. takkan nak pi cuci kat sinki, kan?
maka dlm situasi tersebut, terpaksa laa bungkus je elok2 dan buang dlm tong yg disediakan itu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 11:30 AM | Show all posts
aii selalu, bukak & koyakkan pad tu..kapasnye buang dlm lubang jamban..plastiknye, bungkus, buang dl ...
annorr_maira Post at 17-10-2011 09:05



sama la kite tapi akak basuh dulu smpi hilang darah
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 01:04 PM | Show all posts
penah masuk toilet kat komplek kastam tempat naik bas sempadan johor-s`pore kat gelang patah nun....msa tu satu jer bilik ayo yg kosong...dah tak tahan sangat aku masuk jugak lerr... dlm jamban duduk tu ada drh n tisu bekas drh....eeiiii....besepah2... pengoto la org yg wat keje nehh....korang agak aku nak tlg bersihkan ker??? aku kluo jer dr toilet tu, ado cine plak masuk...dia tgk aku sampai bekerut2 kenin dia... misti dia ingat aku punyer keje...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066633s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list