Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
41438
View
188
Reply

anda cuci tuala wanita sebelum buang?

[Copy link]

Author: miss_bear       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2011 01:47 PM | Show all posts
cuci dari kecik memang camtu. walau islam tak wajibkan ia dicuci tapi for me its hygiene. islam suka pada kebersihan kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 02:02 PM | Show all posts
mmg saya cuci dl.tak pnh lg buang gitu ajer.rs lbh suci bila di cuci.ewah~!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 02:08 PM | Show all posts
tak penah pakai.............
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 02:51 PM | Show all posts
harUslah cUci...
Eeeee...law x cUci kOtOr..nt darah hantO bOnceng mkn..org wat dajal dpt saje..
yg tangOng sakit,akU jgk..
hUhUhU
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 06:23 PM | Show all posts
harus cuci kalo takmo setaN JILAT darah tu
cik_kiah Post at 16-10-2011 23:30


Bab jilat menjilat ni bukan korang suka sangat ka?{:4_192:}
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:09 PM | Show all posts
kena la...kalo tak, tak tenang jiwa dan raga...huhuhuhuhuhuh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:16 PM | Show all posts
topic dah ada..se'baek kat bod lain.
lenkali cuba pelbagaikan perkataan bila nak search tue.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 08:14 AM | Show all posts
WAJIB cuci sblm buang! Klu tk cuci takut nnti ada 'MOMOK' makan darah tu...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 09:58 AM | Show all posts
wajib cuci kalau tak cuci buang begitu jek rasa lain macam tak kena baik cuci bersih-bersih
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 12:39 PM | Show all posts
memang akan cuci tapi kalau hari tue kat shopping complex xde disediakan bekas nak buang pad ana x cuci sebaliknya ana balut dgn tisu dan ikat dgn getah utk pastikan yg benda tue x terbukak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 01:09 PM | Show all posts
WAJIB cuci sblm buang! Klu tk cuci takut nnti ada 'MOMOK' makan darah tu...
BlueRose99 Post at 21-10-2011 08:14

haha...antara kisah angker kat asrama dedulu
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 10:50 PM | Show all posts
penah masuk toilet kat komplek kastam tempat naik bas sempadan johor-s`pore kat gelang patah nun.... ...
KakOren Post at 19-10-2011 13:04


kan dah terfitnah angkara dek org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 04:11 PM | Show all posts
walau d mana pon saya berada dan sesibuk mcmana pun saya tetap akan cuci...sbb geli nk buang mcm tu je...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 04:21 PM | Show all posts
bagi aku,seeloknye cuci la dan lepas tu bungkus elok2..
sbb darah haid ni adelah salah satu makanan fav jin2 seantero dunia..
seeloknye dicuci la dan perah elok sebelum bungkus dgn tisu/paper/suratkhabar lama untuk dimasukkan ke dlm plastik..rasenye lg proper la mcm tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 04:21 PM | Show all posts
cuci gakk...sebab dah terbiase cuci...pastu kakak aku ajar...isi kapas dlm die buang dlm lobang jamban...plastik die tak buang skali la kang tersumbat...selalunye 'tetamu tak diundang' suke bende2 camni...takut bende tu ikut...jadikk basuh la sebersihnya...basuh ngan sabun skali nak ilang bau...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 08:27 PM | Show all posts
aku penah ade experience kt sekolah.. aku prefect la dlu..
buat spotcheck time assembly ..
so pegi la satu class ni check beg budak2 mana tau ade membawa barang "haram" kan..
aku bukak la satu beg ni .. check punya check aku nmpk laa satu plastic ade benda putih..
aku pon amik la plastic tu..
cheh.. ade ke tuala wanita tuu tk berbasuh lak tu elok jek berwarna tuuutt...
sib baik dia letak dlm plastic aku di buatnya letak mcmtu jek dlm beg tk ke haru aku yg memegangnya
pastu aku tgk la buku bdk tu .. ade nama..
cecepat la aku n  kwn aku yg satu duty ngan aku pi kt line class budak tu beratur cari la dia..
aku pon tnya la tu bila punya stok.. dia ckp smlm tk sempat kak nk cuci.. mak aiii
kot ye pon smlm punya tkkn ko leh buat2 lupa.. tu ibarat aib kita tu
aku pon suh budak tu pegi ke class dia..
muka dia pon pucat jek.. ntah ler
mmg lupa la kot agaknya

haa.. kwn aku lak dia ckp dia mmg basuh pad tu..tp tidak sesekali ngan tgn ..
dia selalu pijak2 jek pad tu geli katanya..
korang basuh guna tgn ke ..pijak2 jek ke..or just salur kat air yg laju kt pad tu? ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 08:34 PM | Show all posts
memang pun cuci. tak rasa geli ke kalo main buang je. bau kan satu lagi


aku ingat lagi masa kecik2. mak nenek makcik aku pas cuci nanti dorang kumpul dan tanam. rasionalnya? masa tu aku nak tanya tapi mau kena sebat nanti ngan dorang.sekarang ni tak teringat lak. la ni baru ingat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 09:03 PM | Show all posts
wajib cuci sampai takde kesan darah kalau boleh (ada sesetengah pad zaman sekarang ni susah nak cuci bersih-bersih)... dah cuci, balut dalam suratkhabar, then buang. dari mula period dah amalkan macam ni.

sekolah menengah, duduk hostel. dalam ramai-ramai tu, mesti ada spesis yang tak cuci. buang je macam tu. ingat lagi satu Aspuri kena denda, kitorang kena sentuh pad yang tak basuh. sadis sungguh. geli ya amat. masa tu bengang betul dengan siapa yang buang pad sesuka hati je dalam toilet. kalaulah tahu siapa orangnya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2011 09:20 PM | Show all posts
cuci kalau kat mesia.. basuh sampai takde darah mengalir pastu balut tebal2 ngan tisu pastu buang dalam tong.. kat oversea yang takde paip, tak cuci lah.. bungkus elok2 aje

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2011 09:31 PM | Show all posts
thread ni mmg dh ada dulu..

mmg wajib dicuci bersih2 dulu.. sbb mmg dh di ajar dr sejak hari pertama piyed..
lagi pun pesanan dr ustazah sekolah dulu, darah yg kuar tu adalah dr benih kita yg xjadi..
mesti dihormati, cuci bersih2 pad tu dan kemudian bungkus  dgn paper elok2 kemudian dibuangkan kedalam tong sampah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2012 02:11 PM | Show all posts
mmg basuh...sbb kalau x rase mcm semacam je....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2012 07:57 PM | Show all posts
Sy tak cuci..syukur la ada pendapat yg menyokong tindakan tidak membersihkan pad...

tak bermaksud sy pemalas...


teringat kenalan seorang ibu yg pemalas gile...dah la tidak bekerje...nak ambil brg depan mata pon pakse ank...die pon cuci pad..jd adekah die katgori rajin...yg kelakarnya die suke cuci toilet...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2012 12:51 PM | Show all posts
Reply 12# kalam78


    bakor? tak penah pula  baca atau dengar... tp memang ada ke org bakor pas dh basuh...
sebab nielah 1st time baca
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 01:52 PM | Show all posts
eh,ade jgk ek yg xbsuh pad?erm aku mmg akan basuh.sbb dh biase..xtau la ustzh rozi tu ckp xpyh bsuh pon bleh..aku basuh sbb tah ek..dah diajar dr kecik2,BASUH PAD  BASUH PAD

tp dah ujung2,drh nk xnk jek ade kt pad,aku xbsuh..trus buang jek..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2012 10:22 PM | Show all posts
harusla cuci.. tu kan darah kita bukannya darah org lain... teringat dulu time dok hostel, senior pernah citer time dia g toilet waktu tgh malam  ada pads yg x berbasuh kat lantai toilet... tiba2 kelihatan ada lidah yg dok menjilat darah kat pads yg x berbasuh tu... masa tu memg hostel tgh ada gangguan skit... menyeramkan betul.. moralnya baik basuh bersih2. jgn sesaje dijadikan makanan kepda makhluk yg x septtnya pulak ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057197s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list