Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
99069
View
641
Reply

Masalah Memilih Insurans Peribadi

[Copy link]

Author: huszua       Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2017 05:04 PM | Show all posts
Salam,

Saya agent AIA Public Takaful,

Kalau ada yang berminat mencari medical card serendah RM67 sebulan tapi dengan benefit 100% full coverage hospitalization, min RM100k claim tahunan dan UNLIMITED untuk seumur hidup, hanya swipe card dan setel!

Boleh whatsapp saya, Hanim 017-3930527 / Iqmal 012-3503015
Atau LIKE page kami 'Medical Card Pilihan Saya' di FB untuk free quotation.

Thank you admin
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 05:19 PM | Show all posts
hanim215 replied at 8-2-2017 05:04 PM
Salam,

Saya agent AIA Public Takaful,

apa kelebihan lain?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2017 05:46 PM | Show all posts

AIA ni dekat certain hospital memang ada priority lane, tak payah beratur panjang2 nak register, boleh swipe medical card AIA and nanti keluar resit untuk tengok wad mana yang sesuai dengan pelan kita ambil. Kalau ada wad kosong, boleh terus admit je.
Kalau dekat hospital platinum AIA contoh macam columbia asia, tak payah bayar deposit sampai beribu untuk masuk wad (cashless admission).


And yang paling best, AIA takde caj ko-takaful tau. Means time nak discharge tu usually kena bayar 10-20% daripada jumlah bil hospital.
AIA dapat privilege ni so client tak payah topap apa2 lagi masa nak masuk and keluar wad. Semua pakai medical card je

Kalau berminat nak tahu lebih lagi, boleh tinggalkan no untuk saya whatsapp atau boleh whatsapp saya dulu di 017-3930527 (Hanim).

Boleh juga tengok info lain di www.facebook.com/kadperubatanpilihansaya


Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 05:25 PM | Show all posts
hanim215 replied at 8-2-2017 05:46 PM
AIA ni dekat certain hospital memang ada priority lane, tak payah beratur panjang2 nak register, b ...

my husband punya company baruuuu je tukar AIA..
i hate this service so bad. nak swipe pun asyik offline je.
bila pergi klinik, kaunter akan tanya kad apa... bila cakap AIA diorang cakap sorry offline.. malah diorang pun benci dengan kad AIA ni
bila call CS AIA, depa suruh call HR pula... bila tanya kalau sakit weekend macam mana? jawapan senang je.. tak tau... hampagas betul!
dah lah tu sekarang banyak nau tak cover.. ketahian sangat!

sekian laharan ku buat AIA

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 05:17 PM | Show all posts
Kisah Langau dan syaitan
-------------------------------------

Ada kenalan Facebook aku baru kehilangan bapanya disebabkan kemalangan jalan raya. Semasa tengah kemas dokumen, dia terjumpa resit Takaful ni. Dia suruh aku datang jumpa dia dan ambil benda ni suruh cek dengan Takaful. Dia syak Ayah dia ada ambil plan dengan Takaful.

Aku baru cek dengan pihak Takaful siang tadi apa benefit yang bapak dia ambil. Rupa rupanya bapak dia ada benefit Hibah Takaful sebanyak RM100,000. Aku tanya inforce atau tidak policy nya?

Rupanya dah SURRENDER pada 21 Oktober 2016.

Jadi aku tanya pada dia kenapa arwah surrender? Dia tak tahu. Dia tanya Mak nya. Mak nya bagitahu, Jiran yang hasut suruh berhenti katanya insurans ni penipu dan takkan dapat claim.

Rupanya kenalan Facebook ni di tahun akhir belajar di UiTM, adik ada 2 masih sekolah. Tingkatan 4 dan 5. Mak nya suri rumah sepenuh masa. Jadi aku terfikir, macam mana nak teruskan kelangsungan hidup?

Entah berapa pula si Jiran tu bagi kat Keluarga kenalan aku ni, aku harap cecah la 5 angka. Disebabkan sorang yang telah beri salah info dan memperjudikan masa depan keluarga ni, aku harap kau rasa bersalah sampai mati nanti.

Bila sakit jumpa Doktor.

Bila kereta rosak jumpa Mekanik.

Bila nak belajar agama, jumpa Ustaz.

Bila nak tanya pasal Takaful, jumpa Ejen. Jangan jumpa langau atau Syaitan.

-Copypaste-
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 01:18 PM | Show all posts
ada sesiapa leh komen Gibraltar BSN Life Insurance tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
zasrfikri replied at 15-3-2017 01:18 PM
ada sesiapa leh komen Gibraltar BSN Life Insurance tak?

Setahu saya ia konvensional ( bukan patuh shariah). Kalau nak Takaful ambik yg namanya ada Takaful. Contoh: prubsn Takaful, AIA public Takaful, Zurich Takaful, Takaful ikhlas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:18 PM | Show all posts
hanim215 replied at 8-2-2017 05:46 PM
AIA ni dekat certain hospital memang ada priority lane, tak payah beratur panjang2 nak register, b ...

btl ke AIA ada plan byr sekali utk cover 1 family?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 11:13 AM | Show all posts
Ada orang
- Dah setahun ambik pelan takaful, tapi bila dengar ada pelan yang lagi murah, terus sign up yang baru. Bila ejen tanya khabar, senyap. Agaknye ejen baru tu tak terangkan pasal waiting period 120 hari ataupun incontestability period (1-2 tahun tu kot?)

Ada orang
- Dah set appointment nak jumpa di sekian-sekian tempat. Dah bergelas-gelas air ejen tu hirup, muka tak nampak-nampak. Call tak berangkat. (Ni paling biasa)

Ada orang
- Dah disahkan penyakit dan kena buat operation minggu depan, baru nak sign up takaful yang paling tinggi coveragenya. Masa ejen tanya dulu, jawabnya nak tunggu masa yang paling sesuai. (Ni pun biasa jugak)

Ada orang
- Yang kesedarannya sangat tinggi, sanggup terminate astro, kurangkan makan mewah semata-mata untuk sediakan perlindungan sebelum jadi perkara yang yang tak diingini.

Persoalannya di sini, anda orang yang bagaimana?

#Prudentialbsntakaful
#TabungWanita
#hibahtakaful
#WomenOfInspiration

mbk
0192853910
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 02:07 PM | Show all posts
Dari pemerhatian saya, seseorang yang serius nak mencarum Takaful terutama hibah Takaful apabila dia rasa:

1. Dia seorang ibu atau bapa tunggal
2. Hanya ada anak-anak perempuan
3. Pernah melihat sendiri perebutan harta pusaka dikalangan waris (terutama adik beradik, mertua).
4. Teringat akan pengorbanan ibu atau bapa
5. Hutang

Kalau bab kesedaran meninggalkan aset dan pembahagian harta pusaka, saya lihat kaum hawa lebih peka terutama yang melibatkan hibah .

Anda di no. yang mana?


mbk
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2017 09:53 AM | Show all posts
Untuk orang perempuan, memang saya tekankan supaya mereka mengambil pampasan sakit kritikal yang tinggi. Kenapa?

Berikut merupakan top 10 claim pampasan sakit kritikal pada tahun 2014, mengikut turutan

1. Cancer of breast (361 kes)
2. Heart attack (148 kes)
3. Kidney failure (109 kes)
4. Stroke (104 kes)
5. Coronary artery disease (98 kes)
6. Other types of cancer (93 kes)
7. Cancer of small intestine & colon (85 kes)
8. Cancer of bronchus, trachea & lung (80 kes)
9. Nasopharyngeal carcinoma (juga sejenis kanser, 80 kes)
10. Cancer of cervix uteri (79 kes)

Cuba kira, daripada top 10 claim di atas, berapa daripadanya adalah kanser?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 11:41 AM | Show all posts
Dalam web site BNM menyatakan ada 11 Takaful operator yang mempunyai lesen Takaful. Kalau nak buat perbandingan diantara 11 syarikat ini..alamatnya sampai ke akhir tahun pun tak akan habis. Jadi nasihat saya, kalau nak bandingkan tue hanyalah ambik 2 syarikat yg sudah establish dan banyakkan bertanya pada kekawan yg dah ambik Takaful. Kalau tanya ejen, mesti dia kata takaful merekalah yg terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 02:36 PM | Show all posts
Sila buat pilihan.

1) Stop Takaful untuk bergaya dengan kereta mewah, melancong, beli barangan rumah mahal2.

2) Kurangkan kos diatas untuk bayar takaful yang mengandungi manfaat pampasan kematian/lumpuh kekal 5-10 tahun gaji, pampasan sakit kritikal 3-5 tahun gaji, pampasan kecacatan kemalangan 5 tahun gaji, & manfaat kad perubatan berjumlah 1-4juta?

3) Nak Teruskan pilihan No.1, & akan jual kereta, rumah & asset2 yg ada untuk bayar kos rawatan jika ditakdirkan sakit kritikal. Dan kegunaan sepanjang lumpuh kekal.

Buatlah pilihan anda masing2, saya hanya sampaikan kebaikan buat persediaan takaful. Sape2 yang buat pilihan No.2 boleh segera hubungi saya. Saya bantu anda siapkan permohonan takaful.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 04:37 PM | Show all posts
Kalau anak ada G6PD, pastikan bagitahu kepada agen sebelum sign up polisi, kena declare.

Tahun 2013 semasa di unit peadiatrik, saya pernah jumpa seorang kanak2 telah dimasukkan kedalam wad akibat kencing berdarah kehitaman.

Mengalami hemolytic anemia, Hb drop.

Transfused blood.

Bila disiasat, budak tu ada G6pD dan ayahnya tersalah bagi makan kacang parang semasa dalam perjalanan ke pulau pinang.

kredit: Muhammad Rahmat
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 12:57 PM | Show all posts
Insuran/Takaful ni kita akan nampak kegunaan dia bila ada malapetaka. Selagi tak dak malapetakan, rasa beban saja nak bayar. Tapi, at least it gives you peace of mind.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru je accident 2 minggu lps. Akibat accident tu aku patah kaki kanan. Naseb ade medical kad prudential so bleh admitted kt colombia hospital. Mmg heaven la nurse layan baik punye

Plan yg aku amik pruvalue med monthly 200. Mslhnye skrg aku tanye agent aku bleh dpt pampasan x utk kaki patah ni? Die pon xsure, katenye xde. Ade sape2 tau x kt sini cane aku leh cek psl ni? Kalau xclaim mcm rugi plak. Patah da kot kaki aku ni, jari kaki pon patah. help
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2017 12:02 PM | Show all posts
Hari ini dapat surat cinta dari Syarikat Takaful. Permohonan untuk sijil Takaful DITOLAK kerana DIABETES DAN OBESITI. Klien saya nie sanggup BAYAR LEBIH asalkan pihak TAKAFUL COVER PENYAKIT nya.

Walaupun saya tahu hakikat permohonan nya akan ditolak, saya tetap teruskan menolong klien saya nie memohon takaful. Hasilnya.. REJECTION DARI PIHAK TAKAFUL SENDIRI.

Nampak tak kesan dari surat cinta nie?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050085s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list