CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5021|Reply: 35

Perlukan pendapat mengenai masalah ai.

[Copy link]
Post time 19-10-2011 09:04 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by liyamariska at 19-10-2011 21:05

Hi... ni kali pertama ai masuk kt sini...just wanna to let out all of despression that ai had sampai takleh nak menahan lagi... okey...lately ai been crush on someone at my workplace... ai tatau nape boleh wujud this feeling as ai tak brape suker dgn someone nih because perangai dia ni agak annoying... but sumtimes ai rasa sesuatu yg lain bila this person approach me and talk nicely,but it turn different when he being so annoying especiallly with his buddies...
Another thing is this person already had a companion which is more better than me... this is make me realise that not everyone is for someone who wish as the right person for them... everyday when ai look at this person,ai cuba mengelak dari memandang atau buat2 cam biasa bila berdepan dgn dia... until now i still keep love/hate feeling on this person... ai ada cerita masalah ai kt my closest clique... some of them tell me to forget this person and just act as work buddies,some of them bagitau yg ai ni syok sindri cause maybe  ai yg terlalu melayan perasaan nak2 lagi bila that person approach and talk nicely... dan ada juga my clique yg lain bagitau there's nothing wrong for having crush on someone cause maybe this person might have the same feeling too... ntah laa...ai rasakan thing doesn't goes well as ai rasakan ada sesuatu yg tak kena jer...

masalahnyer...adakah ai perlu keep pretending as inside me can't stand it anymore...adakah ai perlu change my work so ai might feel much better without seeing around or keep on pretend as usual but inside i keep on this love/hate feeling on this person... ai pernah kecewa with previous crush,being rejected is so cruel to me but ai keep myself to continue my life... and i made it through... and again still the same thing happen... adakalanyer ai pernah nk berhenti keje but ai rasa just because of one person,ai make wrong decision plak... but i felt i need to avoid myseld from this person... but still there is ai feel that i like this person secretly,but ai takut it's didn't work right...ai rasa bercelaru utk membuat keputusan...


kalu ada yg ingin menasihati,di persilakan utk mencadangkan cumatolong jgn mengarut sbb ai nk pendapat yg ikhlas jer... TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2011 09:14 PM | Show all posts
kalo rasa konfiden ngn perasaan tu... lyn je la dier baik2 n amik ati... tp terima je la ape2 kemungkinan..
mebe dier mmg baik ngn sume org misalnyer.... or mebe dier saja2 je nk takel sbb da satu opis.... org laki kan suke kaco2 org kan?
tp kalo mcm xnk terluke plak one fine day nnt.... buang je tros perasaan tu jauh2...sbb blom lg di tahap nk meroyan suke kan? so lei la slow2 bawak jauh2 rs tuh.... nk 1k daya xnk 1k dalih.... itu pendapat sy je la yer....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2011 09:20 PM | Show all posts
Reply 2# zienur


    thanks for advice,dear...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 09:23 PM | Show all posts
lagi satu kene ingt.... kan x best kalo jd ape2 yg kiter xnk...mcm kecewa ke... so tanam niat... yg sume opis mate itu adalah opis mate yg lei membantu kite.... so mcm tu lei la buang jauh2 rs suke yg kiter pon x tau penghujung mcm mn..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 11:33 PM | Show all posts
sedangkan balak pun lagi kene tebang.. usaha tangga kejayaan!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2011 02:37 AM | Show all posts
well... ai tgh berusaha utk buang perasaan nih sbb ai realise perasaan ai terhadap this person ni semakin lama semakin kronik... kdg2 ai boleh teringatkan si dia tetiba... walhal lepas balik kerja ai cepat2 bergegas tak mau bertembung dgn dia nih... adakalanye ai lak cam angau dok terpikirkan si dia pastu ai decide utk berhenti... ai rasa mungkin dgn cara nih ai terus dpt lupakan si dia... secara jujur,perasaan love/hate terhadap dia membuat ai became not myself anymore... cuma ai selalu berpura2 bila berdepan dgnnya... lagipun work enviroment kt tempat keje ai lak semakin membuhsan dgn perangai2 manusia yg ai malas nak amik tau... ntahlah,mungkin ai berhenti keje agaknyer dpt selesai kemelut yg ai hadapi nih...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-10-2011 09:23 AM | Show all posts
bak kata orang jangan benci sangat..nanti akan ada perasaan SUKA..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 09:37 AM | Show all posts
pendapat ai... u move on n buat mcm biase je la...
rugi la klu u nak berenti sbb die...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2011 09:48 AM | Show all posts
best je kalau ade this kind of feeling.....nak gi kerje cm excited and happy je.....mesti semangat nak gi kje ari2 kn??
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 10:28 AM | Show all posts
Reply 1# liyamariska

Wah, crush on your own colleague. Anyway, perasaan nie normal bagi sumer orang cuma I rasa you kena act profesionally towards him. Lagipun korang kan satu opis, buat keja sama2. Kalo ade perasaan lain sket, susah kita nak concentrate nanti. Actually, dari pandangan you, your colleague nie memang layan sumer kawan-kawan perempuan die cam tue ke? Atau kat you sorang? Oh yea, dia orang mana? ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:10 AM | Show all posts
Post Last Edit by nuryakmal at 20-10-2011 11:11

first and  foremost
1) get an english language class enrollment, your english is all over the place honey
2) in that class you would learn how to build up your confidence
3) once you have the confidence than you have the courage to ask him out... comprende?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:34 AM | Show all posts
first and  foremost
1) get an english language class enrollment, your english is all over the place ...
nuryakmal Post at 20-10-2011 11:10



   
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:36 AM | Show all posts
Reply 12# psychoz


    mothep gelak saranan kak kema
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:41 AM | Show all posts
Reply  psychoz


    mothep gelak saranan kak kema
nuryakmal Post at 20-10-2011 11:36



    tak tahan..tuhh yang gelak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2011 03:07 PM | Show all posts
thanks for helping,everybody... yaa,my english language is totally messed up but i'm kinda comfortable with it... ai unsure to keep act as usual but i'm trying too... hope with all sincere advice at here will help me to keep up myself back as before i had this feeling on this person...
harap ai dpt membuat keputusan yg betul for sake of myself...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2011 03:16 PM | Show all posts
Reply 10# gadis_tulip


    well... dia just being usual and equal to everybody including me in my work place... just ai notice he's kinda being bit polite when he meet me... ai fikir kdg2 dia ni cam psycho lak... but ai rasa wat masa skrg,ai kena keep a distance sbb takut my love/hate feeling semakin bergelora lak and i might can't keep my feeling to be shown to him... anyway,si dia org sini...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2011 09:21 AM | Show all posts
Dear, please use normal BM language. its hard to understand what are u trying to convey...
macam ni, kenkadang ade lelaki yang memang genuinely polite..pompuan ni kadang kadang cepaaaaatttt sangat perasan. i suggest u go and find out whether he really is that polite or he has some other intentions. get together with a couple of friends and have a game of bowling etc something innocent. ajak dia sekali. mana tau dari situ boleh dapat maklumat ke hape ke.......
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 10:44 AM | Show all posts
Reply 17# nuryakmal


    Ai sokong 2k percent.

Guna je la bahasa BM. Bahasa sekejap BM sekejap BI. Pastu plak...
Better kalau nak tanya pendapat, biar orang yg nak baca selesa, bukan yu yg selesa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-10-2011 10:47 AM | Show all posts
Reply 17# nuryakmal


    apa2 pun it's better for me to stay away before i'm drowning into hopeless misery... why you so really hate my english sentences?ai tatau apa niat you but i do feel annoyed with you and your other friend who came here and laugh tak tentu pasal... ai tak suka org yg mengarut tak tentu pasal masuk thread org nak gelakkan org... what is his/her problem?do ai do something that might get your feeling terrible before this?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 10:53 AM | Show all posts
Reply 19# liyamariska


    aaaa??? itu derang yang gelak.i takde gelak pung i bagi bagi my honest opinion. not only about your grammar but also your problem. kan da bagitau tadi. if u rase u suka kat dia, tapi tak tau whether he likes u back or vice versa, ask him with couple of friends pegi buat aktiviti like bowling etc. kalau u simpan dalam hati jek, tak kemane nye korang. sometimes kite yang pompuan ni kena mulakan dulu, kalau dia reject too bad la. its his loss. kite pun ada harga diri sebagai pompuan kan

again,i takdok gelakkkk pung kat uols tu. dont take it personally. take it as a build up criticism. to boost ur confidence level ok love!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
TAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dunia akibat kanser
mojarean_XTAKZIAH: Isteri Wan Saiful meninggal dun
Views : 33623 Replies : 27
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 35839 Replies : 110
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 58996 Replies : 105
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 84788 Replies : 192
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14340 Replies : 36
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92865 Replies : 1157
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85751 Replies : 3837
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 3966 Replies : 7
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21329 Replies : 353
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 120973 Replies : 1634

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 06:43 PM GMT+8 , Processed in 0.088307 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list