JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
49800
View
14
Reply

kos tukar kunci keta n alarm mahal tak?

[Copy link]

Author: byeyou       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-10-2011 11:08 AM | Show all posts |Read mode
salam semua...

rumah aku kena pecah 2 hari lepas...masalah skang baru semalam aku perasan spare key viva aku pun disapunya..whole set lak tu dgn steering lock.. dek kerana perompak tu mmg diketahui adalah orang dalam coz ramai dah kena cuma tak dapat tangkap je lagi, aku mmg yakin dia tau parking lot aku kat mana...aku tak reti sangat pasal keta ni so apa perlu aku buat selain tukar kunci keta untuk security viva aku. skang ni aku cuma ganti steering lock je..pak guard pun takleh harap gak
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 11:26 AM | Show all posts
tukar kunci, agak mahal gak kos dier beb..

nak murah sket. ko tukar alarm jer.. memang dier bleh bukak, tapi alarm tu sempat gak lar menjerit.. pas tu disablekan mati alarm yg guna butang tu, sebab dier ader kunci, kalau dier on jer, tekan butang tu, alarm mati lar jugak..

kalau nak tukar kunci, try tukar kunci enjin jer, sekarang ader banyak pattern cangih manggih bleh kasi replace.. dier cuma bleh bukak pintu, tapi takleh start enjin atau on aper yg patut..

Selain tu, tawakal jer lar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2011 11:36 AM | Show all posts
tu la walaupun keta viva je mesti la sayang 1st car plak tu...tak pasal2 share kunci dgn perompak plak...sedih giler..dah la rompak barang2 rumah ni kunci keta plak dia pegang....mintak2 kena sambar petir la perompak tu!:@ anytime je dia boleh drive keta aku takyah susah2 nak curi ...

aku ada call perodua tanya nak buat cane...dia cakap "setting alarm satu remote baru" rm270...kira murah la kot? tak kisah harga as long below rm500 asalkan kunci lama aku tu mmg dah takde function dh pada perompak tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 12:19 PM | Show all posts
kalau dgn geng2 aku...maksud 'tukar kunci' ni tukar kete lain...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2011 12:42 PM | Show all posts
Reply 4# zulka

sayang wo nak tukar keta...very convenient guna viva...minyak jimat parking pun senang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 12:57 PM | Show all posts
viva ni tak ada immobilizer kan...kalu tak ada, maka kunci pun tak attached dgn immobilizer,  nak tukar tak lah mahal sangat. Kalau tukar kunci, kunci pintu pun kena tukar sekali ya (maaf lah ya sekiranya viva tak pakai kunci pintu tapi pakai keyless entry, teman tak tahu pasal ni), kalau tak ada dua kunci pulak nanti, kalah keta Mr Bean.

Teman setuju dgn abe Fast, tukar alarm aje lah, tak payah tukar kunci. Kaki pecah rumah ni, kategori perompak kecil-kecilan, depa tak sampai ke tahap curi keta (entah2 bawak keta pun depa tak tahu), paling tinggi pun curi laptop. Dia ambil kunci spare tu, sebab lepas tu dia boleh lah curi radio keta kau, smart tag kau, duit syiling kau, kasut tumit tinggi kau, penandol kau, apa2 saja barang kau yg kau tinggalkan dalam keta. itu sahaja.

Disclaimer: zzcbr tidak bertanggungjawab sekiranya viva TT dicuri oleh org pecah rumah beliau dengan menggunakan kunci spare sekiranya TT ikut nasihat ini
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 02:33 PM | Show all posts
hari tu pegi Proton SC tanya , dlm rm300++ utk satu set (2 unit kunci).

klu kete mecedis ,bmw n mewah, sure jangkau ribu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 09:48 PM | Show all posts
hari tu pegi Proton SC tanya , dlm rm300++ utk satu set (2 unit kunci).

klu kete mecedis ,bmw n m ...
cmf_kunyit Post at 20-10-2011 14:33



Huhuhuh...... keyless entry merc kena RM20K
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2011 03:51 AM | Show all posts
jika tukar kunci (kat stereng & 4 pintu), kos anggaran RM100++

tukar alarm RM50++

yg benar,
aku bukan tukang jual kunci keta

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
salam wei..kunci persona aku hilang..agak2 tahun 2017 ni berape kos die..seminggu dah ni xberkereta
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 03:20 PM | Show all posts
byeyou replied at 20-10-2011 11:36 AM
tu la walaupun keta viva je mesti la sayang 1st car plak tu...tak pasal2 share kunci dgn perompak  ...

siapa bolih bantu saya nie............masalah viva problem kereta tak bolih start. depa kata immobilezer kena reset atau tukar.   foreman mana bolih buat di kuala lunpur?

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 03:24 PM | Show all posts
bro bro disini.........dimana bolih tukar remote immobilizer mura... perodua cakap harap mahal.
dah seminggu kereta tak bolih start.....lampu alarm takmau padam. pening2
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 03:47 PM | Show all posts
mikesoyza replied at 27-4-2017 03:24 PM
bro bro disini.........dimana bolih tukar remote immobilizer mura... perodua cakap harap mahal.
dah ...

area mana dik?dh try tuka bateri baru ke?

pomen dah chek ke belum?
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2017 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
salam. tumpang tanya. sy hilang kunci myvi saya (kunci+remote) kunci pendua cuma ada kunci sahaja xde remote. so sekarang sy xde remote. berapa harga kos nak buat remote myvi baru ya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:56 PM | Show all posts
Hi semua .. saya  ada satu masalah .. kereta viva saya bila ditinggalkan dalam keadaan panas (contoh: parking ditengah padang atau parking lot dalam keadaan cuaca panas), ia tak boleh nak start .. keesokkan hari nya bila nak start engine kereta tue, boleh pulak ..

saya dah bawak cek g bengkel, orang bengkel tue cakap ada kaitan dengan immobiliser kereta ? betul ke ?

Kalau kene tukar benda tue, berapa ye cost nya  dan boleh tak kenalkan saya pada bengkel yang boleh selesaikan masalah saya ini.. Terima kasih..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052577s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list