Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
29562
View
39
Reply

Tayar yang sesuai untuk perodua ALZA

[Copy link]

Author: AngryBirdsss       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-11-2011 11:26 PM | Show all posts |Read mode
Sekarang ni aku pakai rim 17 saiz 45.Pakai sime tyres tapi bising.Tayar ape yg sesuai untuk rim 17  dan harga berpatutan ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 10:34 AM | Show all posts
Sekarang ni aku pakai rim 17 saiz 45.Pakai sime tyres tapi bising.Tayar ape yg sesuai untuk rim 17   ...
AngryBirdsss Post at 2-11-2011 23:26



    kasi range ko punya berpatutan tu camner?? cam haku guna Bridgestone potenza RE711 saiz 18", harga dier RM1200, tapi still berpatutan.. kalau tanya jiran haku yg pakai lamboghini, tayar saiz 20", reger RM4500 sebijik, tapi bagi dier harga tu masih berpatutan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 12:52 PM | Show all posts
Toyo Proxes R888, RM550 seketul...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 04:49 PM | Show all posts
hankook V12, rim 16, RM380 sebijik ----------- berpatutan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2011 09:52 PM | Show all posts
Reply 2# Fast-N-Furious

sekarang masalah aku tayar tu bising je.pastu aku guna kereta utara ke selatan / selatan ke utara.....journey jauh.
tayar 'buang' bila cuaca hujan.maksud aku tayar jadi mcm x cengkam.
kalau falken ok ke bro ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2011 10:17 PM | Show all posts
Post Last Edit by Alt-F4 at 3-11-2011 22:24
Reply  Fast-N-Furious

sekarang masalah aku tayar tu bising je.pastu aku guna kereta utara ke sel ...
AngryBirdsss Post at 3-11-2011 21:52



tayar sime mmg bising pun.. falken pun bising + float gak.. getah falken aku rasa mcm tak grip je time hujan.. tambah2 siri 522.. dan   tayar lebar mmg float bro.. kalo jumpa air atau hujan kena pelan2.. takleh langgar mcm pakai rim tayar 14' punya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2011 08:51 AM | Show all posts
Reply  Fast-N-Furious

sekarang masalah aku tayar tu bising je.pastu aku guna kereta utara ke sel ...
AngryBirdsss Post at 3-11-2011 21:52



    tayar nie, ko takbleh dapat dua-dua.. sama ada ko pilih senyap, tapi jalan basah tak berapa potong air... atau pun tayar jenis pattern potong air, tapi bising..  choose one..

walau camner pong rubber material pong main peranan gak.

skang nie orang dah tak prefer tayar jenis V groove sebab bising, dan tayar manufacture pong dah buat tayar jenis bunga rapat-rapat tapi ader 3-4 alur air yg straight jer, sebab tak bising. contoh cam bunga TOYO C1S atau Toyo T1-Sport.. check sendrik rupa dier dalam internet..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2011 09:43 PM | Show all posts
Memandangkan ni thread ada nama ALZA..nk tanya lah sikit..

kalau aku nk tuka trade in kete Saga BLM aku thn 2008 kepada ALZA..baper byk ek anggaran bulan2 aku baya?..skrng aku baya 453 sebulan...sape leh bgtau sket ek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2011 01:40 PM | Show all posts
Reply 8# mily
kna nyatakan brpa jumlah loan, brape thun, blance loan pada bank, kete auto/ manual, nk beli alza spec yg mane,

baruula snng orng2 kt sini nk mnjawabnye
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2011 02:00 PM | Show all posts
Reply 5# AngryBirdsss

kalo falken, aku rs skrng ni utk model kete biasa, pkai siri ziex, pastikan atleast siri 912, kalo siri 5 atau 3 tu rentikan, x berbaloi.

bole try michelin pilot sport 3, dlm rm600 sketul, taya x bising sbb thread asyymetric, compound taya pun lmbut
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 08:12 PM | Show all posts
Reply 9# H4dRi


    opps..sori..hehe..just curious nk tanyer jer..

loan dulu buat dlm 39k...dah baya dlm 14k..so balance around 25 k la kot (x tanya pon bank balance berapa)...dulu buat loan dlm 9 years..dah lepas 3 thn dah..
ingat nk tuka ke alza auto 1.5
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 08:43 PM | Show all posts
Reply 11# mily


  keje gov. rupenye, kete saga auto 2008 2nd price pling tinggi pun dpt tolak dlm 30k, bapak aku bru trade in saga manual 2008 baru baru ni dpt dlm 22k je, jd jgn berharap sgt dlm tolak 30k, ni aku conggak je ni  kalo ko punya loan tu fix interest,
total loan + interest = rm48924
da byar 3 thun = rm16308
balance kt bank = rm32616

mknanye kna topap +/- 2k baru bole tolak saga tu, ksimpulannya rugi la kalo jual,

tp kalo simpan lg kete tu lg la harga akan makin jatuh, dilema dilema
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 08:49 PM | Show all posts
Reply 12# H4dRi


    hehehe..tau x pe..mmg dilema2 nih...

nk tuka ke tak..dah agak dah mesti kene bayar sket punya..

but my curiosity mostly about the monthly fare laa..
kalo leh x mau la exceed sampai 700+..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 08:57 PM | Show all posts
Reply 13# mily

kalo cmtu, bayor le downpayment bnyak2, xdela tinggi jumlah loan nnti
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2011 09:03 PM | Show all posts
Reply 14# H4dRi


    adeh...ingat kalo trade in x payah la baya down payment sngt..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2011 09:15 AM | Show all posts
kalau boleh elakkan pakai tayar made in china....dia boleh pecah anytime walaupun tayar baru...aku baru kena
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2011 03:27 PM | Show all posts
alza pakai sport rim "17..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2011 03:49 PM | Show all posts
alza pakai sport rim "17..
al-asil Post at 9-11-2011 15:27



   
ok la alza....
member aku pakai Myvi...pakai 17
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2011 11:17 PM | Show all posts
Reply  mily


  keje gov. rupenye, kete saga auto 2008 2nd price pling tinggi pun dpt tolak dlm  ...
H4dRi Post at 8-11-2011 20:43



    aku dah trade-in dah kete aku..dpt dlm 24k..
so, alza aku just baya around 800 jer...sbb balance pinjaman aku dlm 25k++...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2011 02:38 AM | Show all posts
kalau boleh elakkan pakai tayar made in china....dia boleh pecah anytime walaupun tayar baru...aku b ...
zulka Post at 9-11-2011 09:15 AM


seriusly?
che kasi story sket
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109294s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list