Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
32572
View
256
Reply

Plan Kewangan 2012

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2011 02:03 PM | Show all posts |Read mode
Dah masuk bulan december 2011

apa financial plan untuk tahun depan? dah finalise ka?

jum share

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 03:12 PM | Show all posts
plan thn 2012....

1. nak beli tanah kebun
2. nak tukar keta using dividen ASB 2011...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 03:26 PM | Show all posts
nak simpan rm 100 dr duit belanja yg mak bg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2011 10:37 PM | Show all posts
tahun depan financial plan i simple jek..
nak simpan 20K by end of 2012 start 01/01/2012 with amount RM0...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 11:02 PM | Show all posts
Reply 4# baby_pingu


nice topic encik baby pingu...

tak sangke dah nak end of the year...


emm,
ade sesape yg tak tercapai impian dan cita2 tahun 2011 nie tak?
saye ade...
- masih gagal nak beli ferrari modena.... huhuhu...

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 08:51 AM | Show all posts
Reply  baby_pingu


nice topic encik baby pingu...

tak sangke dah nak end of the year...
...
system_failure Post at 5-12-2011 23:02


ada,nak beli rantai emas 10 gram.x cukop lg 700.taktau mau jimat macamna lg dah.mmg nk sgt2 beli sbb takot thn depan ekonomi gawat ku takde simpanan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 10:22 AM | Show all posts
nak tanam ulam2 sekitar rumah....... bela skit2 ikan keli yg lebih fresh n sedap dari supermarket.......dapat kurangkan kos dapur 50% jadi ler......;)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2011 10:24 AM | Show all posts
Reply 7# silau


    wow
bestnyer bleh tanam2 sayur..fresh dr ladang
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 10:36 AM | Show all posts
dah start 2009 lagi ......tapi masaalahnya pun ada jugak......rembat dek jiran2....ada tu sampai dengan pasu2nya dia sapu nak buat camana....nak gadoh leceh sebab tu tanah reserve kerajaan......kalau ikut hati nak je tarok racun puradan ....kasi kembong satu family........bila pikir2 balik halal je la.......tu satu ujian untuk mereka yg gemar bercucuk tanam nie........hasil yg diharapkan tak tentu ......kita tanam pokok buah dikebas orang........sedekah je la.....nak kata orang susah tak jugak........rumah bertingkat2 lagi.......berangan nak duduk kg balik tak payah nak berebut tanah dgn orang.....hu hu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 01:36 PM | Show all posts
Reply 9# silau


    jgn tanam pokok ketum udah lerr.. Hihi
mlm karang aku kasik tacang. Skrg tgh gune nokia 3310.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 04:52 PM | Show all posts
company sy ada offer buat financial planning ni. dr investment ke insurance ke wasiat.  sape2 yang nak plan seriously. buleh PM saya.

never too late to start.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2011 07:10 PM | Show all posts
Reply 11# missdirector
kalo nk invest 1000 ja terima tak?haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2011 01:42 PM | Show all posts
- Insyallah, kalau takde aral..2012 aku nak up kan another 50K dalam ASB aku. ( total akan jadi 150K ).
- Aku juga plan untuk invest KWSP dalam mana2 institusi contohnya macam Public Mutual atau mana-mana Amanah Saham...
- 2012 ni aku kena control expenses sikit sebab dah terikat dengan loan rumah ( installment dijangka bermula pada Mac-April 2012 )..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 02:19 AM | Show all posts
Reply  missdirector
kalo nk invest 1000 ja terima tak?haha
puccafan Post at 6-12-2011 19:10


boleh.. dari tak buat langsung. start small. grow big
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 03:39 PM | Show all posts
Reply  baby_pingu
emm,
ade sesape yg tak tercapai impian dan cita2 tahun 2011 nie tak?
saye ade...
system_failure Post at 5-12-2011 23:02


adeeeeeeeeee.......... tak sempat nak pindah rumah baru..
tak renovate pun lagi.. sempat buat landscaping jer.....
tunggu baby besar sket dulu... so skrg masih tinggal rumah lama.....


plan tu 2012?...


1. retail outlet siap, lock in period pun dah over, pay-off bank and pledge for facility and withdraw current FD
2. transfer sumer FD to ASW
3. ASB, ASW, SSPN and trust fund for my son.. tunggu dia 6 bulan dulu
4. start one new business... diversify sket.. new staff tengah training in Germany skrg.. start Jan 2012.
5. buat satu rumah kayu dgn kebun buah2an kat kampung.. anak dah besar nanti boleh panjat pokok...
6.cari tanah lagi for future...
7..
8..

nanti tambah... fikirin duluuuu.............

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 07:38 PM | Show all posts
Wahhhh awalnya bukak topik 2012... aku tengah sibuk langsaikan urusan2 tahun 2011 yg unplanned tu... nanti aku reply ye
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2011 08:30 AM | Show all posts
Plan Kewangan WJ Tahun 2012

1. Settlekan D/payment rumah (Bonus CNY dan EPF)

2. Overlap personal loan (to lower ir) utk langsaikan hutang cc.

3. Invest Akaun 1 EPF dalam Public Mutual

4. Saving utk penuhkan FD sebanyak 10,000 utk buat Overdraft

5. Buru ex husband utk bayar tuntutan Mutaah jota-jota
    (semoga dipermudahkan)
6. Apply satu lagi credit card with high credit limit sbg standby.


7. Last but not least, menunggu kehadiran boifren yg gaji double or triple



Tu je yg terfikir buat masa ni.... mid 2012 aku masuk balik thread ni utk tengok banyak mana progress

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2011 01:41 AM | Show all posts
Plan Kewangan WJ Tahun 2012

1. Settlekan D/payment rumah (Bonus CNY dan EPF)

2. Overlap perso ...
wanitajelita Post at 9-12-2011 08:30



    Point num 5 tu best tuh..tegakkan keadilan dalam masa sama masuk dalam Plan kewangan 2012
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2011 08:19 AM | Show all posts
Point num 5 tu best tuh..tegakkan keadilan dalam masa sama masuk dalam Plan kewangan 2012  ...
llisamaisarah Post at 10-12-2011 01:41



   susah nak cakap juga orang berjiwa kental mcm dia... if report mahkamah pon dia tak takot, bukan kena hukum mati pon katanya
harap2 next year aku akan dapat duit mutaah sebab due date 31 disember 2012... kesian aku terkontang kanting utk mulakan hidup dan menghadapi tohmahan masyarakat disebabkan perceraian tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2011 03:37 PM | Show all posts
7. Last but not least, menunggu kehadiran boifren yg gaji double or triple
..
wanitajelita Post at 9-12-2011 08:30


hehehe....... macam pernah nampak laa plan no7 nie  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097401s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list